Ontdek › Plan

Activi2

Subsidie toegekend € 33.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Activi2 is een tool die moeder en dochter stimuleert samen te bewegen. Elke dag staat er een korte challenge voor ze klaar, die moeder en dochter samen kunnen uitvoeren. Op deze manier wordt sporten of bewegen een onderdeel van hun dagelijkse ritme. Ook werkt Activi2 samen met lokale sportaanbieders, die regelmatig een grotere beweeg challenge organiseren, zoals een wandel- of skatetocht door de buurt, een boksles in het park of een avondje schaatsen in de winter. Door ze samen op een leuke manier in beweging te brengen stimuleert Activi2 de relatie en gezondheid van moeders en dochters in Rotterdam.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wanneer meisjes naar de middelbare school gaan, stoppen ze vaak met sporten. Sporten is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, het heeft ook voordelen voor de prestaties op school, de sociale positie en een gezonde ontwikkeling. Uit gesprekken met moeders en dochters in Rotterdam bleek dat veel moeders zelf niet sporten. Dochters zien hun moeder vaak als voorbeeld en vinden de familieband belangrijk.

Waarom vernieuwend?

Activi2 versterkt de moeder-dochter band op een flexibele, laagdrempelige en leuke manier, maakt gebruik van de moeder als rolmodel en promoot sporten binnen het gezin. Ook werkt Activi2 samen met lokale sportaanbieders, om de drempel naar (sport) verenigingen in de wijk te verlagen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Activi2 afbeelding1

Doe mee

Organisatie: Garage2020

Contactpersoon: Christa Stut

E-mail: christastut@enver.nl

Wij zoeken

Samenwerking met lokale partners & sportaanbieders

Gerelateerde Plannen

Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
Meer plannen