Ontdek › Plan

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

Subsidie toegekend € 57.947,00

Aangemaakt: 26 mei 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

De Onderstebovenglijbaan is een object waarop en waarin je via buizen. loop-, klim-, en klauterroutes, op je rug, op je zij, op je buik, onderdoor, overheen, kan spelen, maar ook kan lezen. In de buizen en op de klimroutes zijn allerlei teksten aangebracht op houten (onder- en bovenzijde) of geperforeerd in verzinkt stalen buizen. Op de OBGB staan taalboodschappen in flarden, gedichtjes, raadseltjes en briefjes. In flarden tekst, zodat een kind ook zij eigen verhaal kan maken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Speelplezier met taal, lezen en fantaseren, samen met heel veel (buiten)speelplezier.

Waarom vernieuwend?

Uniek speel- en leerproject: buitenspelen en (taal)leren in een prachtig vormgegeven taalspeeltuin, die in een semi-natuurlijke stadstuin staat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2016 05 26

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

Wij zoeken

Iedereen die dit leest en iets kan toevoegen is welkom! Ook vanuit de Gemeente Rotterdam, maar ook de buurt, de school, de wijk.

Gerelateerde Plannen

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen