Ontdek › Plan

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

Subsidie toegekend € 57.947,00

Aangemaakt: 26 mei 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

De Onderstebovenglijbaan is een object waarop en waarin je via buizen. loop-, klim-, en klauterroutes, op je rug, op je zij, op je buik, onderdoor, overheen, kan spelen, maar ook kan lezen. In de buizen en op de klimroutes zijn allerlei teksten aangebracht op houten (onder- en bovenzijde) of geperforeerd in verzinkt stalen buizen. Op de OBGB staan taalboodschappen in flarden, gedichtjes, raadseltjes en briefjes. In flarden tekst, zodat een kind ook zij eigen verhaal kan maken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Speelplezier met taal, lezen en fantaseren, samen met heel veel (buiten)speelplezier.

Waarom vernieuwend?

Uniek speel- en leerproject: buitenspelen en (taal)leren in een prachtig vormgegeven taalspeeltuin, die in een semi-natuurlijke stadstuin staat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2016 05 26

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

Wij zoeken

Iedereen die dit leest en iets kan toevoegen is welkom! Ook vanuit de Gemeente Rotterdam, maar ook de buurt, de school, de wijk.

Gerelateerde Plannen

Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Meer plannen