Ontdek › Plan

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

Aangemaakt: 04 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

In de Taaltuin gaat het om spelen, (taal)leren en bewegen. Taal, leren en bewegen zijn de kernwoorden van die speeltuin.
De Taaltuin in Spangen Verrijkt, wordt een taalspeeltuin voor nog meer kinderen, met 8 nieuwe objecten:
voor kinderen met een verminderde loopfunctie en/of zittend in een rolstoel, met objecten met goede steun of grip;
voor slechtziende kinderen, door met heldere contrasten te werken; voor dove/slechthorende kinderen, door plekken te creëren met rugdekking en goed uitzicht;
voor kinderen met een verstandelijke beperking, door sensorisch spel, beweegspel met grote bewegingen.

In het document bij deze pagina: 'De Taaltuin Verrijkt' zijn 14 speelobjecten beschreven voor deze doelgroep. Voor de Taaltuin in Spangen zijn 8 speelobjecten geselecteerd.

Waarom goed voor Rotterdam?

De trots van Rotterdam is dat ze zoveel liefde en aandacht heeft voor de taal, maar ook voor de diversiteit in de stad. Daar werkt Rotterdam hard voor!

De Taaltuin is Spangen geeft op een natuurlijke en speelse manier vorm aan die trots, door aandacht te schenken aan die diversiteit bij kinderen, hun ouders en grootouders, met een serie nieuwe speel(taal)leerobjecten!

Waarom vernieuwend?

De Taaltuin in Spangen in een uniek project. Wereldwijd zelfs. Voor het eerst komen er speelobjecten met aandacht en liefde voor taal, leren, spelen en bewegen. Nu komt er een extra aandacht en liefde bij: toegankelijk voor kinderen met diverse beperkingen. Ook zij kunnen nu volop meedoen en genieten van spelen, bewegen, taal en leren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 35

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: info@fennekehordijk.nl

Wij zoeken

Een landschapsarchitect, gespecialiseerd in het vormgeven van een speeltuin voor kinderen met diverse beperkingen. Iemand die kan en wil meedenken over de inrichting van Taaltuin in Spangen: speelobjecten zo plaatsen dat ze voor alle kinderen (dus ook kinderen met diverse beperkingen) goed toegankelijk en speelbaar zijn.

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
Meer plannen