Ontdek › Plan

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

Aangemaakt: 04 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

In de Taaltuin gaat het om spelen, (taal)leren en bewegen. Taal, leren en bewegen zijn de kernwoorden van die speeltuin.
De Taaltuin in Spangen Verrijkt, wordt een taalspeeltuin voor nog meer kinderen, met 8 nieuwe objecten:
voor kinderen met een verminderde loopfunctie en/of zittend in een rolstoel, met objecten met goede steun of grip;
voor slechtziende kinderen, door met heldere contrasten te werken; voor dove/slechthorende kinderen, door plekken te creëren met rugdekking en goed uitzicht;
voor kinderen met een verstandelijke beperking, door sensorisch spel, beweegspel met grote bewegingen.

In het document bij deze pagina: 'De Taaltuin Verrijkt' zijn 14 speelobjecten beschreven voor deze doelgroep. Voor de Taaltuin in Spangen zijn 8 speelobjecten geselecteerd.

Waarom goed voor Rotterdam?

De trots van Rotterdam is dat ze zoveel liefde en aandacht heeft voor de taal, maar ook voor de diversiteit in de stad. Daar werkt Rotterdam hard voor!

De Taaltuin is Spangen geeft op een natuurlijke en speelse manier vorm aan die trots, door aandacht te schenken aan die diversiteit bij kinderen, hun ouders en grootouders, met een serie nieuwe speel(taal)leerobjecten!

Waarom vernieuwend?

De Taaltuin in Spangen in een uniek project. Wereldwijd zelfs. Voor het eerst komen er speelobjecten met aandacht en liefde voor taal, leren, spelen en bewegen. Nu komt er een extra aandacht en liefde bij: toegankelijk voor kinderen met diverse beperkingen. Ook zij kunnen nu volop meedoen en genieten van spelen, bewegen, taal en leren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 35

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: info@fennekehordijk.nl

Wij zoeken

Een landschapsarchitect, gespecialiseerd in het vormgeven van een speeltuin voor kinderen met diverse beperkingen. Iemand die kan en wil meedenken over de inrichting van Taaltuin in Spangen: speelobjecten zo plaatsen dat ze voor alle kinderen (dus ook kinderen met diverse beperkingen) goed toegankelijk en speelbaar zijn.

Gerelateerde Plannen

Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Meer plannen