Ontdek › Plan

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

Aangemaakt: 04 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

In de Taaltuin gaat het om spelen, (taal)leren en bewegen. Taal, leren en bewegen zijn de kernwoorden van die speeltuin.
De Taaltuin in Spangen Verrijkt, wordt een taalspeeltuin voor nog meer kinderen, met 8 nieuwe objecten:
voor kinderen met een verminderde loopfunctie en/of zittend in een rolstoel, met objecten met goede steun of grip;
voor slechtziende kinderen, door met heldere contrasten te werken; voor dove/slechthorende kinderen, door plekken te creëren met rugdekking en goed uitzicht;
voor kinderen met een verstandelijke beperking, door sensorisch spel, beweegspel met grote bewegingen.

In het document bij deze pagina: 'De Taaltuin Verrijkt' zijn 14 speelobjecten beschreven voor deze doelgroep. Voor de Taaltuin in Spangen zijn 8 speelobjecten geselecteerd.

Waarom goed voor Rotterdam?

De trots van Rotterdam is dat ze zoveel liefde en aandacht heeft voor de taal, maar ook voor de diversiteit in de stad. Daar werkt Rotterdam hard voor!

De Taaltuin is Spangen geeft op een natuurlijke en speelse manier vorm aan die trots, door aandacht te schenken aan die diversiteit bij kinderen, hun ouders en grootouders, met een serie nieuwe speel(taal)leerobjecten!

Waarom vernieuwend?

De Taaltuin in Spangen in een uniek project. Wereldwijd zelfs. Voor het eerst komen er speelobjecten met aandacht en liefde voor taal, leren, spelen en bewegen. Nu komt er een extra aandacht en liefde bij: toegankelijk voor kinderen met diverse beperkingen. Ook zij kunnen nu volop meedoen en genieten van spelen, bewegen, taal en leren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 35

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: info@fennekehordijk.nl

Wij zoeken

Een landschapsarchitect, gespecialiseerd in het vormgeven van een speeltuin voor kinderen met diverse beperkingen. Iemand die kan en wil meedenken over de inrichting van Taaltuin in Spangen: speelobjecten zo plaatsen dat ze voor alle kinderen (dus ook kinderen met diverse beperkingen) goed toegankelijk en speelbaar zijn.

Gerelateerde Plannen

Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen