Ontdek › Plan

de uit(Z)waai

Aangemaakt: 04 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

De uit(Z)waai is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Een sociaal ondernemer en twee beeldend kunstenaars.
Karin Brussaard droomde van de letters Hoek van Holland op het mooiste plekje Hoek van Holland, het duinzand naast de Noorderpier. Een landmark om trots op te zijn, voor de jeugd om selfies te kunnen maken. Helma Vlemmings bedacht voor precies dezelfde plek een speeltuin voor volwassenen. Een plek om te bewegen, te schommelen of te relaxen door in een hangmat te hangen en zo van Hoek van Holland te genieten. Vanessa Obinu combineerde beide dromen en de uit(Z)waai was geboren. Een plek om te ontmoeten, welkom te heten, uit te waaien en te zwaaien, te bewegen en dus te beleven. Gemaakt door Hoek van Holland in samenwerking met de Rotterdamse studio Mosterd om de verbinding met R'dam en haar bezoekers te maken en te zorgen dat het van en voor ons samen wordt.

Waarom goed voor Rotterdam?

De uit(Z)waai wordt gemaakt door en voor bewoners. Iedereen kan participeren. Jong en oud, leerlingen en adviseurs, sponsoren en geldinzamelaars. Strategen en mensen met 'gouden' handjes. Op de plek die echt de Hoek van Holland maakt, waar de Waterweg en de zee, die we graag Rotterdam beach noemen elkaar letterlijk kunnen aanraken. Een plek om trots op te zijn, een stukje van het grote Rotterdam, dat letterlijk van jou is. Stoer en duurzaam, opvallend en toch respectvol opgaand in de natuur.

Waarom vernieuwend?

Landmarks met letters zie je op meerdere plaatsen. Maar letterlijk onderdeel van de letters kunnen zijn, elkaar er in te ontmoeten, te mijmeren en te bewegen (alleen en samen) maakt het een belevenis. 'Spelen' voor volwassenen. Het proces van totstandkoming (co-creatie). Voor de stad die meer toeristen wil ontvangen, een warm welkom van Rotterdam aan zeilschepen, containergiganten en prachtige cruiseschepen op de echte Hoek van Holland. Van ons aan de stad en SAMEN met de stad!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Uitzwaai visual

Doe mee

Organisatie: Inititiatiefnemers ism de Rotterdamse Studio Mosterd.

Contactpersoon: Helma Vlemmings namens team de uit(Z)waai

Wij zoeken

Plannenschrijvers, supporters en sponsoren. Jong en oud. Hulp om SAMEN met gebied en stad een fantastische beleving voor bewoners en bezoekers te maken en een spectaculair en warm welkom aan met name toeristen die Rotterdam vanaf zee en Waterweg ontvangt en weer gedag zegt.

Gerelateerde Plannen

Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan
Meer plannen