Ontdek › Plan

de uit(Z)waai

Aangemaakt: 04 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

De uit(Z)waai is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Een sociaal ondernemer en twee beeldend kunstenaars.
Karin Brussaard droomde van de letters Hoek van Holland op het mooiste plekje Hoek van Holland, het duinzand naast de Noorderpier. Een landmark om trots op te zijn, voor de jeugd om selfies te kunnen maken. Helma Vlemmings bedacht voor precies dezelfde plek een speeltuin voor volwassenen. Een plek om te bewegen, te schommelen of te relaxen door in een hangmat te hangen en zo van Hoek van Holland te genieten. Vanessa Obinu combineerde beide dromen en de uit(Z)waai was geboren. Een plek om te ontmoeten, welkom te heten, uit te waaien en te zwaaien, te bewegen en dus te beleven. Gemaakt door Hoek van Holland in samenwerking met de Rotterdamse studio Mosterd om de verbinding met R'dam en haar bezoekers te maken en te zorgen dat het van en voor ons samen wordt.

Waarom goed voor Rotterdam?

De uit(Z)waai wordt gemaakt door en voor bewoners. Iedereen kan participeren. Jong en oud, leerlingen en adviseurs, sponsoren en geldinzamelaars. Strategen en mensen met 'gouden' handjes. Op de plek die echt de Hoek van Holland maakt, waar de Waterweg en de zee, die we graag Rotterdam beach noemen elkaar letterlijk kunnen aanraken. Een plek om trots op te zijn, een stukje van het grote Rotterdam, dat letterlijk van jou is. Stoer en duurzaam, opvallend en toch respectvol opgaand in de natuur.

Waarom vernieuwend?

Landmarks met letters zie je op meerdere plaatsen. Maar letterlijk onderdeel van de letters kunnen zijn, elkaar er in te ontmoeten, te mijmeren en te bewegen (alleen en samen) maakt het een belevenis. 'Spelen' voor volwassenen. Het proces van totstandkoming (co-creatie). Voor de stad die meer toeristen wil ontvangen, een warm welkom van Rotterdam aan zeilschepen, containergiganten en prachtige cruiseschepen op de echte Hoek van Holland. Van ons aan de stad en SAMEN met de stad!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Uitzwaai visual

Doe mee

Organisatie: Inititiatiefnemers ism de Rotterdamse Studio Mosterd.

Contactpersoon: Helma Vlemmings namens team de uit(Z)waai

Wij zoeken

Plannenschrijvers, supporters en sponsoren. Jong en oud. Hulp om SAMEN met gebied en stad een fantastische beleving voor bewoners en bezoekers te maken en een spectaculair en warm welkom aan met name toeristen die Rotterdam vanaf zee en Waterweg ontvangt en weer gedag zegt.

Gerelateerde Plannen

Culture campsite image 02b

Culture Campsite

Culture Campsite is een duurzame stadscamping en publieke tentoonstelling inéén. Een plek waar je slaapt in kleinschalige architectuur tussen geurige planten op een steenworp afstand van de Maas en nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
Meer plannen