Ontdek › Plan

de uit(Z)waai

Aangemaakt: 04 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

De uit(Z)waai is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Een sociaal ondernemer en twee beeldend kunstenaars.
Karin Brussaard droomde van de letters Hoek van Holland op het mooiste plekje Hoek van Holland, het duinzand naast de Noorderpier. Een landmark om trots op te zijn, voor de jeugd om selfies te kunnen maken. Helma Vlemmings bedacht voor precies dezelfde plek een speeltuin voor volwassenen. Een plek om te bewegen, te schommelen of te relaxen door in een hangmat te hangen en zo van Hoek van Holland te genieten. Vanessa Obinu combineerde beide dromen en de uit(Z)waai was geboren. Een plek om te ontmoeten, welkom te heten, uit te waaien en te zwaaien, te bewegen en dus te beleven. Gemaakt door Hoek van Holland in samenwerking met de Rotterdamse studio Mosterd om de verbinding met R'dam en haar bezoekers te maken en te zorgen dat het van en voor ons samen wordt.

Waarom goed voor Rotterdam?

De uit(Z)waai wordt gemaakt door en voor bewoners. Iedereen kan participeren. Jong en oud, leerlingen en adviseurs, sponsoren en geldinzamelaars. Strategen en mensen met 'gouden' handjes. Op de plek die echt de Hoek van Holland maakt, waar de Waterweg en de zee, die we graag Rotterdam beach noemen elkaar letterlijk kunnen aanraken. Een plek om trots op te zijn, een stukje van het grote Rotterdam, dat letterlijk van jou is. Stoer en duurzaam, opvallend en toch respectvol opgaand in de natuur.

Waarom vernieuwend?

Landmarks met letters zie je op meerdere plaatsen. Maar letterlijk onderdeel van de letters kunnen zijn, elkaar er in te ontmoeten, te mijmeren en te bewegen (alleen en samen) maakt het een belevenis. 'Spelen' voor volwassenen. Het proces van totstandkoming (co-creatie). Voor de stad die meer toeristen wil ontvangen, een warm welkom van Rotterdam aan zeilschepen, containergiganten en prachtige cruiseschepen op de echte Hoek van Holland. Van ons aan de stad en SAMEN met de stad!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Uitzwaai visual

Doe mee

Organisatie: Inititiatiefnemers ism de Rotterdamse Studio Mosterd.

Contactpersoon: Helma Vlemmings namens team de uit(Z)waai

Wij zoeken

Plannenschrijvers, supporters en sponsoren. Jong en oud. Hulp om SAMEN met gebied en stad een fantastische beleving voor bewoners en bezoekers te maken en een spectaculair en warm welkom aan met name toeristen die Rotterdam vanaf zee en Waterweg ontvangt en weer gedag zegt.

Gerelateerde Plannen

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Meer plannen