Ontdek › Plan

de uit(Z)waai

Aangemaakt: 04 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

De uit(Z)waai is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Een sociaal ondernemer en twee beeldend kunstenaars.
Karin Brussaard droomde van de letters Hoek van Holland op het mooiste plekje Hoek van Holland, het duinzand naast de Noorderpier. Een landmark om trots op te zijn, voor de jeugd om selfies te kunnen maken. Helma Vlemmings bedacht voor precies dezelfde plek een speeltuin voor volwassenen. Een plek om te bewegen, te schommelen of te relaxen door in een hangmat te hangen en zo van Hoek van Holland te genieten. Vanessa Obinu combineerde beide dromen en de uit(Z)waai was geboren. Een plek om te ontmoeten, welkom te heten, uit te waaien en te zwaaien, te bewegen en dus te beleven. Gemaakt door Hoek van Holland in samenwerking met de Rotterdamse studio Mosterd om de verbinding met R'dam en haar bezoekers te maken en te zorgen dat het van en voor ons samen wordt.

Waarom goed voor Rotterdam?

De uit(Z)waai wordt gemaakt door en voor bewoners. Iedereen kan participeren. Jong en oud, leerlingen en adviseurs, sponsoren en geldinzamelaars. Strategen en mensen met 'gouden' handjes. Op de plek die echt de Hoek van Holland maakt, waar de Waterweg en de zee, die we graag Rotterdam beach noemen elkaar letterlijk kunnen aanraken. Een plek om trots op te zijn, een stukje van het grote Rotterdam, dat letterlijk van jou is. Stoer en duurzaam, opvallend en toch respectvol opgaand in de natuur.

Waarom vernieuwend?

Landmarks met letters zie je op meerdere plaatsen. Maar letterlijk onderdeel van de letters kunnen zijn, elkaar er in te ontmoeten, te mijmeren en te bewegen (alleen en samen) maakt het een belevenis. 'Spelen' voor volwassenen. Het proces van totstandkoming (co-creatie). Voor de stad die meer toeristen wil ontvangen, een warm welkom van Rotterdam aan zeilschepen, containergiganten en prachtige cruiseschepen op de echte Hoek van Holland. Van ons aan de stad en SAMEN met de stad!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Uitzwaai visual

Doe mee

Organisatie: Inititiatiefnemers ism de Rotterdamse Studio Mosterd.

Contactpersoon: Helma Vlemmings namens team de uit(Z)waai

Wij zoeken

Plannenschrijvers, supporters en sponsoren. Jong en oud. Hulp om SAMEN met gebied en stad een fantastische beleving voor bewoners en bezoekers te maken en een spectaculair en warm welkom aan met name toeristen die Rotterdam vanaf zee en Waterweg ontvangt en weer gedag zegt.

Gerelateerde Plannen

Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Meer plannen