Ontdek › Plan

de uit(Z)waai

Aangemaakt: 04 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

De uit(Z)waai is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Een sociaal ondernemer en twee beeldend kunstenaars.
Karin Brussaard droomde van de letters Hoek van Holland op het mooiste plekje Hoek van Holland, het duinzand naast de Noorderpier. Een landmark om trots op te zijn, voor de jeugd om selfies te kunnen maken. Helma Vlemmings bedacht voor precies dezelfde plek een speeltuin voor volwassenen. Een plek om te bewegen, te schommelen of te relaxen door in een hangmat te hangen en zo van Hoek van Holland te genieten. Vanessa Obinu combineerde beide dromen en de uit(Z)waai was geboren. Een plek om te ontmoeten, welkom te heten, uit te waaien en te zwaaien, te bewegen en dus te beleven. Gemaakt door Hoek van Holland in samenwerking met de Rotterdamse studio Mosterd om de verbinding met R'dam en haar bezoekers te maken en te zorgen dat het van en voor ons samen wordt.

Waarom goed voor Rotterdam?

De uit(Z)waai wordt gemaakt door en voor bewoners. Iedereen kan participeren. Jong en oud, leerlingen en adviseurs, sponsoren en geldinzamelaars. Strategen en mensen met 'gouden' handjes. Op de plek die echt de Hoek van Holland maakt, waar de Waterweg en de zee, die we graag Rotterdam beach noemen elkaar letterlijk kunnen aanraken. Een plek om trots op te zijn, een stukje van het grote Rotterdam, dat letterlijk van jou is. Stoer en duurzaam, opvallend en toch respectvol opgaand in de natuur.

Waarom vernieuwend?

Landmarks met letters zie je op meerdere plaatsen. Maar letterlijk onderdeel van de letters kunnen zijn, elkaar er in te ontmoeten, te mijmeren en te bewegen (alleen en samen) maakt het een belevenis. 'Spelen' voor volwassenen. Het proces van totstandkoming (co-creatie). Voor de stad die meer toeristen wil ontvangen, een warm welkom van Rotterdam aan zeilschepen, containergiganten en prachtige cruiseschepen op de echte Hoek van Holland. Van ons aan de stad en SAMEN met de stad!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Uitzwaai visual

Doe mee

Organisatie: Inititiatiefnemers ism de Rotterdamse Studio Mosterd.

Contactpersoon: Helma Vlemmings namens team de uit(Z)waai

Wij zoeken

Plannenschrijvers, supporters en sponsoren. Jong en oud. Hulp om SAMEN met gebied en stad een fantastische beleving voor bewoners en bezoekers te maken en een spectaculair en warm welkom aan met name toeristen die Rotterdam vanaf zee en Waterweg ontvangt en weer gedag zegt.

Gerelateerde Plannen

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Meer plannen