Ontdek › Plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Aangemaakt: 22 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Voor de leerlingen van de Haven Havo maakt digitale geletterdheid onderdeel uit van het curriculum. Woonstad is vanuit maatschappelijke betrokkenheid geïnteresseerd in een samenwerking met de Haven Havo op het gebied van digitale geletterdheid voor kwetsbare mensen in de wijk (grote afstand tot arbeidsmarkt, zeer beperkte deelname aan het maatschappelijk leven). De wijkagent, ook betrokken bij deze pilot, bereikt jongeren in de wijk die geen dagbesteding hebben en door beperkte digitale vaardigheden niet goed verder komen in het zoeken naar werk en/of opleiding. De handen worden ineen geslagen om achterstanden te verkleinen. In de pilot zullen de leerlingen van de Haven Havo samen met deze mensen uit de wijk leren en werken aan een project. Door de manier waarop het projectonderwijs is opgezet, werken de leerlingen van de Haven Havo naast aan digitale geletterdheid aan een breder scala aan sociale en 21e eeuwse vaardigheden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Leerlingen moeten niet opgeleid worden voor vandaag, maar voor morgen. Digitale geletterdheid is daarbij onontbeerlijk; het is van groot belang te investeren in het digitale denken, de digitale vaardigheid en de verantwoordelijkheid van leerlingen. En niet alleen voor leerlingen. Daarom is het waardevol voor Rotterdam dat de Haven Havo door dit project ook investeert in de digitale geletterdheid van geïsoleerde en kwetsbare volwassenen in de wijk.

Waarom vernieuwend?

In de pilot wordt het leren verplaatst van het klaslokaal naar de wijk en wordt een unieke verbinding gelegd tussen leerlingen en wijkbewoners. Door de insteek van het onderwijs zal in bredere zin aan (sociale en 21e eeuwse) vaardigheden worden gewerkt door zowel leerlingen als wijkbewoners.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Haven Havo (STC / Vreewijk Lyceum)

Contactpersoon: Marcel Zwolle

Gerelateerde Plannen

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = onderwijs X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Image gwk

GrowWizzKid Rotterdam

Met GrowWizzKid gebruikt de groeicyclus van planten als kapstok voor vakoverstijgend onderwijs dmv ontdekkend leren. De intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld waardoor lesstof beter beklijft.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Meer plannen