Ontdek › Plan

Dirt-E

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Een duurzame en bereikbare stad

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Ik wil graag een ophaaldienst starten voor elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam. Mijn idee is om een platform op te zetten waar bedrijven en particulieren een aanvraag kunnen doen voor ophaling van hun E-waste (alle producten met een stekker of batterij). Een ophaling kan aangevraagd worden via de website, SMS of bellen, WhatsApp, Facebook of E-mail. De aanvrager geeft de hoeveelheid van de lading aan en een gewenst ophaalmoment. Het voordeel voor bedrijven is dat het (elektronisch) afval niet meer weggebracht hoeft te worden, maar gratis opgehaald wordt. Dit bespaart bedrijven tijd van hun werknemers en transportkosten tussen het kantoor en de dichtstbijzijnde stortgelegenheid. Het opgehaalde E-waste wordt verzameld en vervolgens geleverd aan een gecertificeerde recyclingcentrale binnen regio Rotterdam. Ik wil op deze manier een directe link maken tussen de consument en daadwerkelijke recycling. Begroting: in overleg.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wil zich verder ontwikkelen tot een schone, groene en gezonde wereldhavenstad. Gemeente Rotterdam stelt dat een andere omgang met grondstoffen economische kansen biedt. Door in te zetten op minder verspilling en afval slimmer in te zetten als grondstof, wil de gemeente Rotterdam kosten van de gemeente, bedrijven en inwoners besparen en tegelijkertijd werkgelegenheid creëren. Ik denk dat mijn plan hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

Waarom vernieuwend?

Het vernieuwende aan dit idee is dat er een directe link gelegd wordt tussen de deur van de consument en de deur van de recyclingcentrale. Hiermee speelt deze dienst in op een steeds meer opkomende trend, namelijk de bewustwording van het belang van circulaire economie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Concept pick up website

Doe mee

Organisatie: -

Contactpersoon: Sander Vinke

E-mail: sandervinke@live.nl

Telefoon: 0615018897

Wij zoeken

* Iemand met kennis van recyclebare grondstoffen in E-waste (alle producten met een stekker of batterij).

* Ik ben op zoek naar een ruimte/terrein binnen regio Rotterdam voor het verzamelen en sorteren van E-waste.

Gerelateerde Plannen

Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Slide1

Distributieplatform voor Rotterdam

Fysieke locatie waar we alle voedseloverschotten samenbrengen, sorteren, herverdelen en vervolgens bezorgen bij alle sociale organisaties in Rotterdam die voedsel doorgeven aan minderbedeelden in de stad.

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Blue vespa?1525098465

Blue Vespa – circle scooter company; 100% circulair

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bouwen vervuilende Vespa’s om tot zero-emissie elektrisch, halen vervuilende scooters van alle merken op, verwerken ze en geven restproducten een nieuwe functie.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Meer plannen