Ontdek › Plan

Dirt-E

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Een duurzame en bereikbare stad

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Ik wil graag een ophaaldienst starten voor elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam. Mijn idee is om een platform op te zetten waar bedrijven en particulieren een aanvraag kunnen doen voor ophaling van hun E-waste (alle producten met een stekker of batterij). Een ophaling kan aangevraagd worden via de website, SMS of bellen, WhatsApp, Facebook of E-mail. De aanvrager geeft de hoeveelheid van de lading aan en een gewenst ophaalmoment. Het voordeel voor bedrijven is dat het (elektronisch) afval niet meer weggebracht hoeft te worden, maar gratis opgehaald wordt. Dit bespaart bedrijven tijd van hun werknemers en transportkosten tussen het kantoor en de dichtstbijzijnde stortgelegenheid. Het opgehaalde E-waste wordt verzameld en vervolgens geleverd aan een gecertificeerde recyclingcentrale binnen regio Rotterdam. Ik wil op deze manier een directe link maken tussen de consument en daadwerkelijke recycling. Begroting: in overleg.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wil zich verder ontwikkelen tot een schone, groene en gezonde wereldhavenstad. Gemeente Rotterdam stelt dat een andere omgang met grondstoffen economische kansen biedt. Door in te zetten op minder verspilling en afval slimmer in te zetten als grondstof, wil de gemeente Rotterdam kosten van de gemeente, bedrijven en inwoners besparen en tegelijkertijd werkgelegenheid creëren. Ik denk dat mijn plan hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

Waarom vernieuwend?

Het vernieuwende aan dit idee is dat er een directe link gelegd wordt tussen de deur van de consument en de deur van de recyclingcentrale. Hiermee speelt deze dienst in op een steeds meer opkomende trend, namelijk de bewustwording van het belang van circulaire economie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Concept pick up website

Doe mee

Organisatie: -

Contactpersoon: Sander Vinke

E-mail: sandervinke@live.nl

Telefoon: 0615018897

Wij zoeken

* Iemand met kennis van recyclebare grondstoffen in E-waste (alle producten met een stekker of batterij).

* Ik ben op zoek naar een ruimte/terrein binnen regio Rotterdam voor het verzamelen en sorteren van E-waste.

Gerelateerde Plannen

Climate club rotterdam

Climate Club Rotterdam – Netwerkclub voor de toekomst

De Climate Club is een groep van 100 greenminded Rotterdamse ondernemers die zien en erkennen dat het anders moet. Deze club mensen willen we verbinden, om elkaar te versterken en inspireren op duurzame en sociale thema’s.

Bekijk dit plan
 1x 1

Sluiting van de laatste Rotterdamse kolencentrale

Dankzij de financiële bijdrage van Citylab010 kunnen we de laatste kolencentrale in Rotterdam sluiten per juli 2018.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Meer plannen