Ontdek › Plan

Dirt-E

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Een duurzame en bereikbare stad

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Ik wil graag een ophaaldienst starten voor elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam. Mijn idee is om een platform op te zetten waar bedrijven en particulieren een aanvraag kunnen doen voor ophaling van hun E-waste (alle producten met een stekker of batterij). Een ophaling kan aangevraagd worden via de website, SMS of bellen, WhatsApp, Facebook of E-mail. De aanvrager geeft de hoeveelheid van de lading aan en een gewenst ophaalmoment. Het voordeel voor bedrijven is dat het (elektronisch) afval niet meer weggebracht hoeft te worden, maar gratis opgehaald wordt. Dit bespaart bedrijven tijd van hun werknemers en transportkosten tussen het kantoor en de dichtstbijzijnde stortgelegenheid. Het opgehaalde E-waste wordt verzameld en vervolgens geleverd aan een gecertificeerde recyclingcentrale binnen regio Rotterdam. Ik wil op deze manier een directe link maken tussen de consument en daadwerkelijke recycling. Begroting: in overleg.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wil zich verder ontwikkelen tot een schone, groene en gezonde wereldhavenstad. Gemeente Rotterdam stelt dat een andere omgang met grondstoffen economische kansen biedt. Door in te zetten op minder verspilling en afval slimmer in te zetten als grondstof, wil de gemeente Rotterdam kosten van de gemeente, bedrijven en inwoners besparen en tegelijkertijd werkgelegenheid creëren. Ik denk dat mijn plan hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

Waarom vernieuwend?

Het vernieuwende aan dit idee is dat er een directe link gelegd wordt tussen de deur van de consument en de deur van de recyclingcentrale. Hiermee speelt deze dienst in op een steeds meer opkomende trend, namelijk de bewustwording van het belang van circulaire economie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Concept pick up website

Doe mee

Organisatie: -

Contactpersoon: Sander Vinke

E-mail: sandervinke@live.nl

Telefoon: 0615018897

Wij zoeken

* Iemand met kennis van recyclebare grondstoffen in E-waste (alle producten met een stekker of batterij).

* Ik ben op zoek naar een ruimte/terrein binnen regio Rotterdam voor het verzamelen en sorteren van E-waste.

Gerelateerde Plannen

Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
010lab met logo

Innovil

Drie aspecten voor duurzame en zelfvoorziende leven op één locatie: de Marconistrip in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Meer plannen