Ontdek › Plan

DIT IS TALENT

Aangemaakt: 25 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

DIT IS WIJS leidt in samenwerking met Rotterdamse schoolbesturen en de Hogeschool Leidse Onderwijs Instellingen binnen 13 maanden afgestudeerde HBO-ers op tot startbekwaam groepsleerkracht. Binnen deze dertien maanden behaalt de student zijn/haar Bachelor of Education en behaalt alle 240 EC van de voltijd pabo opleiding. Dit traject is speciaal voor een selecte groep HBO-ers die een jaar lang hun leven opzij willen zetten om hun droom te gaan waar maken: Lesgeven aan Rotterdamse basisschool leerlingen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Rotterdamse lerarentekort zal ik niet hoeven uitleggen, dit zien we bijna dagelijks in de actuele media. De Rotterdamse basisschool leerling verdient de beste leerkracht van de wereld en niet pas over 4 jaar! Dit traject zorgt versneld voor nieuwe aanwas van talentvolle groepsleerkrachten voor de gemeente Rotterdam, die tijdens hun opleiding speciaal voor de gemeente Rotterdam worden opgeleid en dus ook meteen voldoen aan het profiel van de Rotterdamse leerkracht! Hoe mooi en nodig is dat!

Waarom vernieuwend?

Dit traject is uniek en de enige in zijn soort. Verkorte opleidingen van de pabo zijn er wel, maar duren toch allemaal langer en gemiddeld minimaal twee jaar. Zolang kunnen de Rotterdamse leerlingen natuurlijk niet wachten!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo dit is talent

Doe mee

Organisatie: DIT IS WIJS

Contactpersoon: Yvette Dettingmeijer

Gerelateerde Plannen

Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan
Meer plannen