Ontdek › Plan

DIT IS TALENT

Aangemaakt: 25 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

DIT IS WIJS leidt in samenwerking met Rotterdamse schoolbesturen en de Hogeschool Leidse Onderwijs Instellingen binnen 13 maanden afgestudeerde HBO-ers op tot startbekwaam groepsleerkracht. Binnen deze dertien maanden behaalt de student zijn/haar Bachelor of Education en behaalt alle 240 EC van de voltijd pabo opleiding. Dit traject is speciaal voor een selecte groep HBO-ers die een jaar lang hun leven opzij willen zetten om hun droom te gaan waar maken: Lesgeven aan Rotterdamse basisschool leerlingen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Rotterdamse lerarentekort zal ik niet hoeven uitleggen, dit zien we bijna dagelijks in de actuele media. De Rotterdamse basisschool leerling verdient de beste leerkracht van de wereld en niet pas over 4 jaar! Dit traject zorgt versneld voor nieuwe aanwas van talentvolle groepsleerkrachten voor de gemeente Rotterdam, die tijdens hun opleiding speciaal voor de gemeente Rotterdam worden opgeleid en dus ook meteen voldoen aan het profiel van de Rotterdamse leerkracht! Hoe mooi en nodig is dat!

Waarom vernieuwend?

Dit traject is uniek en de enige in zijn soort. Verkorte opleidingen van de pabo zijn er wel, maar duren toch allemaal langer en gemiddeld minimaal twee jaar. Zolang kunnen de Rotterdamse leerlingen natuurlijk niet wachten!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo dit is talent

Doe mee

Organisatie: DIT IS WIJS

Contactpersoon: Yvette Dettingmeijer

Gerelateerde Plannen

Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Burgerschapsvorming1

Het voordeel van de twijfel

Met dit project willen we pabo-studenten en leraren in het primair onderwijs in Rotterdam verder professionaliseren in het versterken van burgerschap van leerlingen.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Meer plannen