Ontdek › Plan

DIT IS TALENT

Aangemaakt: 25 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

DIT IS WIJS leidt in samenwerking met Rotterdamse schoolbesturen en de Hogeschool Leidse Onderwijs Instellingen binnen 13 maanden afgestudeerde HBO-ers op tot startbekwaam groepsleerkracht. Binnen deze dertien maanden behaalt de student zijn/haar Bachelor of Education en behaalt alle 240 EC van de voltijd pabo opleiding. Dit traject is speciaal voor een selecte groep HBO-ers die een jaar lang hun leven opzij willen zetten om hun droom te gaan waar maken: Lesgeven aan Rotterdamse basisschool leerlingen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Rotterdamse lerarentekort zal ik niet hoeven uitleggen, dit zien we bijna dagelijks in de actuele media. De Rotterdamse basisschool leerling verdient de beste leerkracht van de wereld en niet pas over 4 jaar! Dit traject zorgt versneld voor nieuwe aanwas van talentvolle groepsleerkrachten voor de gemeente Rotterdam, die tijdens hun opleiding speciaal voor de gemeente Rotterdam worden opgeleid en dus ook meteen voldoen aan het profiel van de Rotterdamse leerkracht! Hoe mooi en nodig is dat!

Waarom vernieuwend?

Dit traject is uniek en de enige in zijn soort. Verkorte opleidingen van de pabo zijn er wel, maar duren toch allemaal langer en gemiddeld minimaal twee jaar. Zolang kunnen de Rotterdamse leerlingen natuurlijk niet wachten!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo dit is talent

Doe mee

Organisatie: DIT IS WIJS

Contactpersoon: Yvette Dettingmeijer

Gerelateerde Plannen

Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Meer plannen