Ontdek › Plan

DIT IS TALENT

Aangemaakt: 25 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

DIT IS WIJS leidt in samenwerking met Rotterdamse schoolbesturen en de Hogeschool Leidse Onderwijs Instellingen binnen 13 maanden afgestudeerde HBO-ers op tot startbekwaam groepsleerkracht. Binnen deze dertien maanden behaalt de student zijn/haar Bachelor of Education en behaalt alle 240 EC van de voltijd pabo opleiding. Dit traject is speciaal voor een selecte groep HBO-ers die een jaar lang hun leven opzij willen zetten om hun droom te gaan waar maken: Lesgeven aan Rotterdamse basisschool leerlingen!

Waarom goed voor Rotterdam?

Het Rotterdamse lerarentekort zal ik niet hoeven uitleggen, dit zien we bijna dagelijks in de actuele media. De Rotterdamse basisschool leerling verdient de beste leerkracht van de wereld en niet pas over 4 jaar! Dit traject zorgt versneld voor nieuwe aanwas van talentvolle groepsleerkrachten voor de gemeente Rotterdam, die tijdens hun opleiding speciaal voor de gemeente Rotterdam worden opgeleid en dus ook meteen voldoen aan het profiel van de Rotterdamse leerkracht! Hoe mooi en nodig is dat!

Waarom vernieuwend?

Dit traject is uniek en de enige in zijn soort. Verkorte opleidingen van de pabo zijn er wel, maar duren toch allemaal langer en gemiddeld minimaal twee jaar. Zolang kunnen de Rotterdamse leerlingen natuurlijk niet wachten!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo dit is talent

Doe mee

Organisatie: DIT IS WIJS

Contactpersoon: Yvette Dettingmeijer

Gerelateerde Plannen

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Meer plannen