Ontdek › Plan

Drijvende Afvalwaterrotonde

Aangemaakt: 28 februari 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Ontwikkelen van drijvend groen, dat als (afval)waterzuivering fungeert. De drijvende Afvalwaterrotonde reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig (off-the-grid) en circulair. De groene waterzuivering is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Het drijvend groen, bestaande uit o.a. helofyten, reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig en circulair. De unit is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Bij de ontwikkeling van de Stadshavens past ook de verbetering van de buitenruimte. De buitenruimte hoeft niet alleen mooi en groen te zijn, maar kan ook functioneel zijn. De drijvende biocascade is daar het voorbeeld van. Het afvalwater van drijvende objecten wordt hierbij als grondstof beschouwd in een circulair systeem en wordt verder ontdaan van o.a. fosfaat.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Drijvende Afvalwaterrotonde, richt zich op vergroening en functioneel gebruik van de grijze, natte buitenruimte. Dat geeft mogelijkheden voor decentraal zuiveren van afvalwater, wat leidt tot besparing op aanleg en onderhoud van riolen en gemalen, het verlagen van lozingskosten en de waardecreatie van biomassa. Het levert schoner water op, wat waarde creëert vanuit het oogpunt van wonen en recreatie. Het plan past uitstekend in de vergroeningsopgave voor Rotterdam

Waarom vernieuwend?

De toevoeging van biologische, decentrale en circulaire waterzuivering is vernieuwend en past bij een innovatieve stad als Rotterdam. Het voorstel is gericht op het bouwen van een prototype, de eerste stap naar de vermarkting en optimalisatie van het concept en het creëren van praktijkgerichte kennis omtrent vergroening, biologische processen, drijvend bouwen. Het is een decentrale afvalwaterzuivering die de natte buitenruimte schoner maakt en verfraait en ook op land kan worden toegepast

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Biocascade

Doe mee

Organisatie: Beladon

Contactpersoon: Peter van Wingerden

E-mail: peter@beladon.com

Wij zoeken

Financiële bijdrage om een prototype mogelijk te maken

Gerelateerde Plannen

Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
18951302 1824207254561981 1589704468107003175 n

Autovrije dagen Rotterdam

Maandelijks autovrije dagen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Meer plannen