Ontdek › Plan

Drijvende Afvalwaterrotonde

Aangemaakt: 28 februari 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Ontwikkelen van drijvend groen, dat als (afval)waterzuivering fungeert. De drijvende Afvalwaterrotonde reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig (off-the-grid) en circulair. De groene waterzuivering is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Het drijvend groen, bestaande uit o.a. helofyten, reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig en circulair. De unit is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Bij de ontwikkeling van de Stadshavens past ook de verbetering van de buitenruimte. De buitenruimte hoeft niet alleen mooi en groen te zijn, maar kan ook functioneel zijn. De drijvende biocascade is daar het voorbeeld van. Het afvalwater van drijvende objecten wordt hierbij als grondstof beschouwd in een circulair systeem en wordt verder ontdaan van o.a. fosfaat.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Drijvende Afvalwaterrotonde, richt zich op vergroening en functioneel gebruik van de grijze, natte buitenruimte. Dat geeft mogelijkheden voor decentraal zuiveren van afvalwater, wat leidt tot besparing op aanleg en onderhoud van riolen en gemalen, het verlagen van lozingskosten en de waardecreatie van biomassa. Het levert schoner water op, wat waarde creëert vanuit het oogpunt van wonen en recreatie. Het plan past uitstekend in de vergroeningsopgave voor Rotterdam

Waarom vernieuwend?

De toevoeging van biologische, decentrale en circulaire waterzuivering is vernieuwend en past bij een innovatieve stad als Rotterdam. Het voorstel is gericht op het bouwen van een prototype, de eerste stap naar de vermarkting en optimalisatie van het concept en het creëren van praktijkgerichte kennis omtrent vergroening, biologische processen, drijvend bouwen. Het is een decentrale afvalwaterzuivering die de natte buitenruimte schoner maakt en verfraait en ook op land kan worden toegepast

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Biocascade

Doe mee

Organisatie: Beladon

Contactpersoon: Peter van Wingerden

E-mail: peter@beladon.com

Wij zoeken

Financiële bijdrage om een prototype mogelijk te maken

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Dsc 0030

look-a-luik

Een nieuwe alternatieve, recyclebare en vooral duurzame vorm van buitenzonwering!

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Meer plannen