Ontdek › Plan

Drijvende Afvalwaterrotonde

Aangemaakt: 28 februari 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Ontwikkelen van drijvend groen, dat als (afval)waterzuivering fungeert. De drijvende Afvalwaterrotonde reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig (off-the-grid) en circulair. De groene waterzuivering is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Het drijvend groen, bestaande uit o.a. helofyten, reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig en circulair. De unit is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Bij de ontwikkeling van de Stadshavens past ook de verbetering van de buitenruimte. De buitenruimte hoeft niet alleen mooi en groen te zijn, maar kan ook functioneel zijn. De drijvende biocascade is daar het voorbeeld van. Het afvalwater van drijvende objecten wordt hierbij als grondstof beschouwd in een circulair systeem en wordt verder ontdaan van o.a. fosfaat.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Drijvende Afvalwaterrotonde, richt zich op vergroening en functioneel gebruik van de grijze, natte buitenruimte. Dat geeft mogelijkheden voor decentraal zuiveren van afvalwater, wat leidt tot besparing op aanleg en onderhoud van riolen en gemalen, het verlagen van lozingskosten en de waardecreatie van biomassa. Het levert schoner water op, wat waarde creëert vanuit het oogpunt van wonen en recreatie. Het plan past uitstekend in de vergroeningsopgave voor Rotterdam

Waarom vernieuwend?

De toevoeging van biologische, decentrale en circulaire waterzuivering is vernieuwend en past bij een innovatieve stad als Rotterdam. Het voorstel is gericht op het bouwen van een prototype, de eerste stap naar de vermarkting en optimalisatie van het concept en het creëren van praktijkgerichte kennis omtrent vergroening, biologische processen, drijvend bouwen. Het is een decentrale afvalwaterzuivering die de natte buitenruimte schoner maakt en verfraait en ook op land kan worden toegepast

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Biocascade

Doe mee

Organisatie: Beladon

Contactpersoon: Peter van Wingerden

E-mail: peter@beladon.com

Wij zoeken

Financiële bijdrage om een prototype mogelijk te maken

Gerelateerde Plannen

Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan

de daksluis

hemelwater overlast met alle gevolgen daarvan in Rotterdam te verminderen

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Meer plannen