Ontdek › Plan

Drijvende Afvalwaterrotonde

Aangemaakt: 28 februari 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Ontwikkelen van drijvend groen, dat als (afval)waterzuivering fungeert. De drijvende Afvalwaterrotonde reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig (off-the-grid) en circulair. De groene waterzuivering is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Het drijvend groen, bestaande uit o.a. helofyten, reinigt op basis van biologische processen en functioneert zelfstandig en circulair. De unit is flexibel inzetbaar, verplaatsbaar en eenvoudig opschaalbaar.
Bij de ontwikkeling van de Stadshavens past ook de verbetering van de buitenruimte. De buitenruimte hoeft niet alleen mooi en groen te zijn, maar kan ook functioneel zijn. De drijvende biocascade is daar het voorbeeld van. Het afvalwater van drijvende objecten wordt hierbij als grondstof beschouwd in een circulair systeem en wordt verder ontdaan van o.a. fosfaat.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Drijvende Afvalwaterrotonde, richt zich op vergroening en functioneel gebruik van de grijze, natte buitenruimte. Dat geeft mogelijkheden voor decentraal zuiveren van afvalwater, wat leidt tot besparing op aanleg en onderhoud van riolen en gemalen, het verlagen van lozingskosten en de waardecreatie van biomassa. Het levert schoner water op, wat waarde creëert vanuit het oogpunt van wonen en recreatie. Het plan past uitstekend in de vergroeningsopgave voor Rotterdam

Waarom vernieuwend?

De toevoeging van biologische, decentrale en circulaire waterzuivering is vernieuwend en past bij een innovatieve stad als Rotterdam. Het voorstel is gericht op het bouwen van een prototype, de eerste stap naar de vermarkting en optimalisatie van het concept en het creëren van praktijkgerichte kennis omtrent vergroening, biologische processen, drijvend bouwen. Het is een decentrale afvalwaterzuivering die de natte buitenruimte schoner maakt en verfraait en ook op land kan worden toegepast

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Biocascade

Doe mee

Organisatie: Beladon

Contactpersoon: Peter van Wingerden

E-mail: peter@beladon.com

Wij zoeken

Financiële bijdrage om een prototype mogelijk te maken

Gerelateerde Plannen

Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Blue vespa?1525098465

Blue Vespa – circle scooter company; 100% circulair

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bouwen vervuilende Vespa’s om tot zero-emissie elektrisch, halen vervuilende scooters van alle merken op, verwerken ze en geven restproducten een nieuwe functie.

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Meer plannen