Ontdek › Plan

Drijvend park

Aangemaakt: 03 april 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Water bij land betrekken is iets waar wij als Nederlanders al jaar en dag goed in zijn. Het heeft onze economie groot gemaakt en vandaag de dag dag draaien de maasvlakte’s op volle stoom. Door deze welvaart zijn onze steden compact geworden en zoeken we nu naar een goede sociale kwaliteit voor de inwoners van de grote steden.
Drijvende parken borduren voort op deze eenwenoude transitie van land naar water, ditmaal niet om de economie een boost te geven maar om zowel natuur als mens van behoeften te voorzien.
Drijvende parken dragen bij aan de waterkwaliteit voor het onderwaterleven in de rivier, zorgen voor meer biodiversiteit boven water en in de juiste verhouding kan ook de mens er en goede plek vinden om te recreeren. Denk bij dit laatste aan de mogelijkheid voor sport en spel op het eiland en de aanwezigheid van een horeca gelegenheid. Een plek middinin de stad waar je heen wilt gaan om de drukte van de stad toch even te ontwijken.
kijk op: https://vimeo.com/178871507

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een stad van iconen en daar is het groot mee geworden. Wil het deze positie behouden dan moet het zorgen voor vernieuwing. Met het oog op het rap toenemende aantal toeristen is het belangrijk dat de stad een onvergetelijke uitstraling heeft. Drijvende bomen en planten en de mogelijkheid op het water te recreeren dragen bij aan dit gedachtegoed.

Waarom vernieuwend?

Naast de noodzaak van recreatie voor de inwoners van de stad is het net zo belangrijk dat we de natuur niet vergeten. De waterkwaliteit is een groot probleem in stedelijk gebied en eerdere innovatieve testen hebben reeds laten zien dat het plaatsen van drijvende parken met waterplanten een zeer positieve noodzakelijke bijdrage leveren aan de vishabitat en macrofauna. Dit is vastgelegd in de KRW wet en zodoende voor Rijkswaterstaat een verplichting om na te leven. Het combineren van belangen werk

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Doe mee

Organisatie: Urban Deltas

Contactpersoon: Tieme Haddeman

Wij zoeken

Het verzamelen van de nodige stakeholders heeft de afgelopen jaren plaats gevonden. Een financiering vanuit de gemeente maakt het business model rond en kan een groen licht zijn voor realisatie

Gerelateerde Plannen

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Water fenomena slide

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Meer plannen