Ontdek › Plan

Drijvend park

Aangemaakt: 03 april 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Water bij land betrekken is iets waar wij als Nederlanders al jaar en dag goed in zijn. Het heeft onze economie groot gemaakt en vandaag de dag dag draaien de maasvlakte’s op volle stoom. Door deze welvaart zijn onze steden compact geworden en zoeken we nu naar een goede sociale kwaliteit voor de inwoners van de grote steden.
Drijvende parken borduren voort op deze eenwenoude transitie van land naar water, ditmaal niet om de economie een boost te geven maar om zowel natuur als mens van behoeften te voorzien.
Drijvende parken dragen bij aan de waterkwaliteit voor het onderwaterleven in de rivier, zorgen voor meer biodiversiteit boven water en in de juiste verhouding kan ook de mens er en goede plek vinden om te recreeren. Denk bij dit laatste aan de mogelijkheid voor sport en spel op het eiland en de aanwezigheid van een horeca gelegenheid. Een plek middinin de stad waar je heen wilt gaan om de drukte van de stad toch even te ontwijken.
kijk op: https://vimeo.com/178871507

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een stad van iconen en daar is het groot mee geworden. Wil het deze positie behouden dan moet het zorgen voor vernieuwing. Met het oog op het rap toenemende aantal toeristen is het belangrijk dat de stad een onvergetelijke uitstraling heeft. Drijvende bomen en planten en de mogelijkheid op het water te recreeren dragen bij aan dit gedachtegoed.

Waarom vernieuwend?

Naast de noodzaak van recreatie voor de inwoners van de stad is het net zo belangrijk dat we de natuur niet vergeten. De waterkwaliteit is een groot probleem in stedelijk gebied en eerdere innovatieve testen hebben reeds laten zien dat het plaatsen van drijvende parken met waterplanten een zeer positieve noodzakelijke bijdrage leveren aan de vishabitat en macrofauna. Dit is vastgelegd in de KRW wet en zodoende voor Rijkswaterstaat een verplichting om na te leven. Het combineren van belangen werk

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Doe mee

Organisatie: Urban Deltas

Contactpersoon: Tieme Haddeman

Wij zoeken

Het verzamelen van de nodige stakeholders heeft de afgelopen jaren plaats gevonden. Een financiering vanuit de gemeente maakt het business model rond en kan een groen licht zijn voor realisatie

Gerelateerde Plannen

12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Meer plannen