Ontdek › Plan

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

Aangemaakt: 03 maart 2017

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Hoe leuk is het om in je eigen stad op een strandje te kunnen chillen. Een echt strandstrand. Veel steden hebben dat al en ook Rotterdam heeft mooie plekken langs de rivier waar dat kan ontstaan. Wij gaan het stadsstrand realiseren! Het heet Rotterdam Playa, een echt droomstrand tussen de stedelijke infrastructuur. Samen met de buurtbewoners van de Lloydpier zetten we de schouders eronder en creëren een strand, inclusief allerlei leuke strandactiviteiten.

Waar: op de Lloydpier, direct aan de Maas.
Van 30 juni tot en met 30 juli strijkt de Playa neer op de Llyodpier. De is beste hotspot van Delfshaven!

De Playa wordt gedragen en bemand door de buurtbewoners zelf. De Playa bestaat o.a. uit de Playa bar, hangmatten, palmbomen, en een programma met film, live muziek, beachvolleybal wedstrijden en BBQ avonden. Het wordt de ideale plek om in de zomer je handdoekje uit te leggen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is fijn om in je eigen stad te kunnen recreëren. Het brengt plezier naar de stad. En je hoeft er niet ver voor te reizen. Doordat het zo bereikbaar is kan iedereen ervan genieten. Als de zon schijnt dan spring je op je fiets en ga je naar de Playa.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam Playa is een pop-up strand. Geen commercie maar een initiaitef van Rotterdammers die de stad beter willen maken. Een plek waar je puur kan genieten van zon en strand.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

20170208 pres d2

Doe mee

Organisatie: St Caesar

Contactpersoon: Marcel Kollen

Wij zoeken

enthousiaste mensen en bedrijven die mee willen helpen om het strand tot een succes te maken.

Gerelateerde Plannen

Front droomstraat

Vrijstraat Hoogland

Ontwerpend onderzoek naar een toekomst voor dit stukje Hooglandstraat als experiment. De bewoners testen inrichtingsvarianten.

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Img 7921

Rondje Rechthuislaan

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Bekijk dit plan
Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan
Img 0469

Peperklip vergroent

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Bekijk dit plan
Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Meer plannen