Ontdek › Plan

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

Aangemaakt: 03 maart 2017

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Hoe leuk is het om in je eigen stad op een strandje te kunnen chillen. Een echt strandstrand. Veel steden hebben dat al en ook Rotterdam heeft mooie plekken langs de rivier waar dat kan ontstaan. Wij gaan het stadsstrand realiseren! Het heet Rotterdam Playa, een echt droomstrand tussen de stedelijke infrastructuur. Samen met de buurtbewoners van de Lloydpier zetten we de schouders eronder en creëren een strand, inclusief allerlei leuke strandactiviteiten.

Waar: op de Lloydpier, direct aan de Maas.
Van 30 juni tot en met 30 juli strijkt de Playa neer op de Llyodpier. De is beste hotspot van Delfshaven!

De Playa wordt gedragen en bemand door de buurtbewoners zelf. De Playa bestaat o.a. uit de Playa bar, hangmatten, palmbomen, en een programma met film, live muziek, beachvolleybal wedstrijden en BBQ avonden. Het wordt de ideale plek om in de zomer je handdoekje uit te leggen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is fijn om in je eigen stad te kunnen recreëren. Het brengt plezier naar de stad. En je hoeft er niet ver voor te reizen. Doordat het zo bereikbaar is kan iedereen ervan genieten. Als de zon schijnt dan spring je op je fiets en ga je naar de Playa.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam Playa is een pop-up strand. Geen commercie maar een initiaitef van Rotterdammers die de stad beter willen maken. Een plek waar je puur kan genieten van zon en strand.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

20170208 pres d2

Doe mee

Organisatie: St Caesar

Contactpersoon: Marcel Kollen

Wij zoeken

enthousiaste mensen en bedrijven die mee willen helpen om het strand tot een succes te maken.

Gerelateerde Plannen

Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan
2 moodboard

Groene Droomstraat Atjehstraat

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Logo veilig veiliger middelland

Veilig, veiliger Middelland

Hoe stuur je automobilisten richting verantwoord rijgedrag?

Bekijk dit plan
Strand gekleurd

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Bekijk dit plan
Simeon

Samen & Anders: WijkOtel Zuid

Tijdelijke woonvoorziening in een op de wijk gerichte innovatieve 'hotel' formule, voor gasten die een verbetering in persoonlijke omstandigheden willen bewerkstelligen. Waarde creëren voor een maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Meer plannen