Ontdek › Plan

Duurzame oevers

Aangemaakt: 16 februari 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Golfenergie is de enige nog onontgonnen vorm van duurzame energie. Hoewel golven de meest geconcentreerde vorm van duurzame energie bevatten en de Noordzee een toegevoegd potentieel kan bieden vergelijkbaar met wind op zee, wordt het niet gebruikt. Bewustwording is een eerste belangrijke stap in de stimulering en ontwikkeling van deze rijke energie bron. Een demonstratie model dat b.v. verlichting of een meet station van energie voorziet, kan daarin bijdragen. De beste lokatie is een rivier oever waar geen elektra is, redelijk bereikbaar voor rondleidingen en waar schepen goede golven veroorzaken. Rond het anker zal biodiversiteit ontstaan en als een beschermde baai gevormd wordt, kunnen vissen daar paaien. De Slow Mill is een golfenergie generator die dit kan waarmaken. Het is de afgelopen jaren uitvoerig getest op binnenwater en open zee en heeft een hoog rendement. Het is licht, gemaakt van composieten, en dus gevoelig voor relatief kleine golven en goed betaalbaar.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heef teen naam op te houden als het aankomt op maritieme technologie. Een golfslag generator die op kleine golven werkt is uniek en zal daarin bijdragen. De Slow Mill is een van de weinige machines die ingezet kunnen worden op rivieren of Noordzee en daarmee heeft Rotterdam een wereld industrie in handen. Naast het windpark dat op de maasvlakte aangesloten wordt, kan een golfpark van vergelijkbare orde van grootte Rotterdam e.o. van duurzame energie te voorzien.

Waarom vernieuwend?

Golfenergie is nieuw voor rivieren en de Noordzee omdat tot nu toe geen golfslag generatoren ontwikkeld waren die uit lage golven een goed rendement konden halen. De Slow Mill kan dat wel en tegen een goede prijs omdat het licht is en omdat de gepatenteerde technologie ook de energie onder het wateroppervlak benut alsmede de heen en weer, en op en neer gaande bewegingen, wat concurrerende technieken niet doen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Slow mill wake

Doe mee

Organisatie: SMS Projects

Contactpersoon: Erwin Croughs

Telefoon: 612512794

Wij zoeken

We willen ons concept valideren, b.v. door een kennisinstelling als MARIN of Deltares. Om het concept te demonstreren zoeken we een goede lokatie om een unit te plaatsen. Deze unit wordt dan tevens uitgerust met de hydraulica die ook op zee gebruikt gaat worden waarmee het ook een test functie heeft. Hiervoor is financiering nodig.

Gerelateerde Plannen

Biocascade

Drijvende Afvalwaterrotonde

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Bekijk dit plan
Slide1

Distributieplatform voor Rotterdam

Fysieke locatie waar we alle voedseloverschotten samenbrengen, sorteren, herverdelen en vervolgens bezorgen bij alle sociale organisaties in Rotterdam die voedsel doorgeven aan minderbedeelden in de stad.

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
Meer plannen