Ontdek › Plan

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Subsidie toegekend € 10.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Het is donderdagmiddag 15.15, de schoolbel gaat, de meeste kinderen vliegen de school uit en rennen direct naar huis. Maar niet iedereen rent naar huis, Bilal en zijn vrienden rennen naar het Huis van de wijk de Mozaïek. Bilal:'Meester, vandaag gingen we toch weer trefbal doen met die dikke matten? En kunt u mij helpen met de tafels boven de 10?' Meester Mark antwoordt rustig: 'vandaag gaan we weer met de dikke matten trefbal spelen en had jij niet ook nog een spreekbeurt die je moest maken?'

Zomaar een gesprekje tussen meester Mark en leerling Bilal. Iedere week weer is Bilal samen met zijn zusje aanwezig bij de les. Ook het contact met zijn vader is goed en hij komt dan ook regelmatig langs om te vragen hoe het gaat met de begeleiding.

Hoe ziet onze ondersteuning eruit? Wij verzamelen bij het Huis van de Wijk. Vervolgens gaan we 45 minuten sporten om alle indrukken van de dag van ons af te gooien en ons te activeren. Daarna gaan we 60 minuten super-geconcentreerd leren!

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een groeiende behoefte aan educatieve ondersteuning in Rotterdam Noord. Veel ouders ontberen de middelen om hun kind extra ondersteuning te kunnen bieden voor school. Daarnaast dragen wij bij aan de zorg omtrent de leerlingen in Rotterdam Noord welke regelmatig als risicojeugd/jongeren worden gezien. Door in hen te investeren, door kansen aan te bieden en zichzelf te laten ontwikkelen dragen wij bij aan een toekomst voor de jeugd/jongeren. Zij zullen gaan participeren in de samenleving!

Waarom vernieuwend?

Bewegen is belangrijk voor jouw gezondheid. Leren is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Over deze twee uitspraken zal (bijna) niemand commentaar hebben. Echter zijn er in het onderwijs nog maar nauwelijks methodes ontwikkeld of gebruikt waarin sporten en leren beiden gebruikt worden. Wat ons betreft is het tijd voor een ontwikkeling hiervan en gaan we op zoek naar optimale leer- en sporttijden! Samen leren leuk maken en out-of-the-box durven denken door het gebruik van sport!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sportschool 010   citylab

Doe mee

Organisatie: SportSchool 010

Contactpersoon: Mark Opschoor

Wij zoeken

Wij zoeken actieve partners en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Citylab 2018

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Meer plannen