Ontdek › Plan

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Het is donderdagmiddag 15.15, de schoolbel gaat, de meeste kinderen vliegen de school uit en rennen direct naar huis. Maar niet iedereen rent naar huis, Bilal en zijn vrienden rennen naar het Huis van de wijk de Mozaïek. Bilal:'Meester, vandaag gingen we toch weer trefbal doen met die dikke matten? En kunt u mij helpen met de tafels boven de 10?' Meester Mark antwoordt rustig: 'vandaag gaan we weer met de dikke matten trefbal spelen en had jij niet ook nog een spreekbeurt die je moest maken?'

Zomaar een gesprekje tussen meester Mark en leerling Bilal. Iedere week weer is Bilal samen met zijn zusje aanwezig bij de les. Ook het contact met zijn vader is goed en hij komt dan ook regelmatig langs om te vragen hoe het gaat met de begeleiding.

Hoe ziet onze ondersteuning eruit? Wij verzamelen bij het Huis van de Wijk. Vervolgens gaan we 45 minuten sporten om alle indrukken van de dag van ons af te gooien en ons te activeren. Daarna gaan we 60 minuten super-geconcentreerd leren!

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een groeiende behoefte aan educatieve ondersteuning in Rotterdam Noord. Veel ouders ontberen de middelen om hun kind extra ondersteuning te kunnen bieden voor school. Daarnaast dragen wij bij aan de zorg omtrent de leerlingen in Rotterdam Noord welke regelmatig als risicojeugd/jongeren worden gezien. Door in hen te investeren, door kansen aan te bieden en zichzelf te laten ontwikkelen dragen wij bij aan een toekomst voor de jeugd/jongeren. Zij zullen gaan participeren in de samenleving!

Waarom vernieuwend?

Bewegen is belangrijk voor jouw gezondheid. Leren is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Over deze twee uitspraken zal (bijna) niemand commentaar hebben. Echter zijn er in het onderwijs nog maar nauwelijks methodes ontwikkeld of gebruikt waarin sporten en leren beiden gebruikt worden. Wat ons betreft is het tijd voor een ontwikkeling hiervan en gaan we op zoek naar optimale leer- en sporttijden! Samen leren leuk maken en out-of-the-box durven denken door het gebruik van sport!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sportschool 010   citylab

Doe mee

Organisatie: Plezier in educatie

Contactpersoon: Mark Opschoor

Wij zoeken

Wij zoeken actieve partners en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Vg logo

Verticale Groep

Verticale Groep voegt een leeftijdsgemengde groep toe aan het basisonderwijs om kinderen weerbaarder te maken. Er wordt ook gewerkt aan 21st eeuwse vaardigheden die kinderen leren omgaan met anderen.

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Meer plannen