Ontdek › Plan

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Subsidie toegekend € 10.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Het is donderdagmiddag 15.15, de schoolbel gaat, de meeste kinderen vliegen de school uit en rennen direct naar huis. Maar niet iedereen rent naar huis, Bilal en zijn vrienden rennen naar het Huis van de wijk de Mozaïek. Bilal:'Meester, vandaag gingen we toch weer trefbal doen met die dikke matten? En kunt u mij helpen met de tafels boven de 10?' Meester Mark antwoordt rustig: 'vandaag gaan we weer met de dikke matten trefbal spelen en had jij niet ook nog een spreekbeurt die je moest maken?'

Zomaar een gesprekje tussen meester Mark en leerling Bilal. Iedere week weer is Bilal samen met zijn zusje aanwezig bij de les. Ook het contact met zijn vader is goed en hij komt dan ook regelmatig langs om te vragen hoe het gaat met de begeleiding.

Hoe ziet onze ondersteuning eruit? Wij verzamelen bij het Huis van de Wijk. Vervolgens gaan we 45 minuten sporten om alle indrukken van de dag van ons af te gooien en ons te activeren. Daarna gaan we 60 minuten super-geconcentreerd leren!

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een groeiende behoefte aan educatieve ondersteuning in Rotterdam Noord. Veel ouders ontberen de middelen om hun kind extra ondersteuning te kunnen bieden voor school. Daarnaast dragen wij bij aan de zorg omtrent de leerlingen in Rotterdam Noord welke regelmatig als risicojeugd/jongeren worden gezien. Door in hen te investeren, door kansen aan te bieden en zichzelf te laten ontwikkelen dragen wij bij aan een toekomst voor de jeugd/jongeren. Zij zullen gaan participeren in de samenleving!

Waarom vernieuwend?

Bewegen is belangrijk voor jouw gezondheid. Leren is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Over deze twee uitspraken zal (bijna) niemand commentaar hebben. Echter zijn er in het onderwijs nog maar nauwelijks methodes ontwikkeld of gebruikt waarin sporten en leren beiden gebruikt worden. Wat ons betreft is het tijd voor een ontwikkeling hiervan en gaan we op zoek naar optimale leer- en sporttijden! Samen leren leuk maken en out-of-the-box durven denken door het gebruik van sport!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sportschool 010   citylab

Doe mee

Organisatie: SportSchool 010

Contactpersoon: Mark Opschoor

Wij zoeken

Wij zoeken actieve partners en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

F83ad43a c548 494b 97ee fe3273fa6c37

Schoolschaken op alle basisscholen in Rotterdam

Schaken op school. In het lesprogramma of na schooltijd in de groepen 3 t/m 6 van alle basisscholen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Foto citylab010

The Next School

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Bekijk dit plan
Logo schoolkassa

SchoolKassa

SchoolKassa is een digitaal incasseringssysteem voor het innen van betaalopdrachten naar ouders (denk hierbij aan het innen van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisjes en TSO).

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
Meer plannen