Ontdek › Plan

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Subsidie toegekend € 10.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Het is donderdagmiddag 15.15, de schoolbel gaat, de meeste kinderen vliegen de school uit en rennen direct naar huis. Maar niet iedereen rent naar huis, Bilal en zijn vrienden rennen naar het Huis van de wijk de Mozaïek. Bilal:'Meester, vandaag gingen we toch weer trefbal doen met die dikke matten? En kunt u mij helpen met de tafels boven de 10?' Meester Mark antwoordt rustig: 'vandaag gaan we weer met de dikke matten trefbal spelen en had jij niet ook nog een spreekbeurt die je moest maken?'

Zomaar een gesprekje tussen meester Mark en leerling Bilal. Iedere week weer is Bilal samen met zijn zusje aanwezig bij de les. Ook het contact met zijn vader is goed en hij komt dan ook regelmatig langs om te vragen hoe het gaat met de begeleiding.

Hoe ziet onze ondersteuning eruit? Wij verzamelen bij het Huis van de Wijk. Vervolgens gaan we 45 minuten sporten om alle indrukken van de dag van ons af te gooien en ons te activeren. Daarna gaan we 60 minuten super-geconcentreerd leren!

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een groeiende behoefte aan educatieve ondersteuning in Rotterdam Noord. Veel ouders ontberen de middelen om hun kind extra ondersteuning te kunnen bieden voor school. Daarnaast dragen wij bij aan de zorg omtrent de leerlingen in Rotterdam Noord welke regelmatig als risicojeugd/jongeren worden gezien. Door in hen te investeren, door kansen aan te bieden en zichzelf te laten ontwikkelen dragen wij bij aan een toekomst voor de jeugd/jongeren. Zij zullen gaan participeren in de samenleving!

Waarom vernieuwend?

Bewegen is belangrijk voor jouw gezondheid. Leren is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Over deze twee uitspraken zal (bijna) niemand commentaar hebben. Echter zijn er in het onderwijs nog maar nauwelijks methodes ontwikkeld of gebruikt waarin sporten en leren beiden gebruikt worden. Wat ons betreft is het tijd voor een ontwikkeling hiervan en gaan we op zoek naar optimale leer- en sporttijden! Samen leren leuk maken en out-of-the-box durven denken door het gebruik van sport!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Sportschool 010   citylab

Doe mee

Organisatie: SportSchool 010

Contactpersoon: Mark Opschoor

Wij zoeken

Wij zoeken actieve partners en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = creativiteit X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Meer plannen