Ontdek › Plan

Een medialab voor kinderen

Aangemaakt: 30 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

We realiseren een medialab met een breed en vernieuwend aanbod voor kinderen van 8 – 14 jaar met interesse in computers en digitale zaken. Het medialab is een plek waar je gelijkgestemden ontmoet en samen nieuwe dingen leert, trots bent op wat je kan en dat laat zien. Show your talent, net als bij de voetbal of op het podium.

De komende 2 jaar willen we iedere schoolvakantie events organiseren met telkens weer nieuw aanbod. Denk aan programmeren, animatie, 3D ontwerp, VR, gamedesign, etc. Het is onze ambitie om vanuit deze events verdiepende weekendcursussen op te zetten. De kinderen komen in aanraking met (nieuwe) digitale media en ontdekken hun creatieve vermogen.

Een continu vernieuwend programma bieden is essentieel, anders haken de kinderen af. De locatie en materialen zijn aanwezig. Het netwerk en het clubhuis is er al. Met ontwikkelbudget en ruimte derden in te huren kunnen we met een bijdrage van € 100.000 voor twee jaar het medialab realiseren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is zowel een behoefte als een noodzaak om een medialab voor kinderen van 8 – 14 jaar in Rotterdam te starten. Kinderen van nu groeien op met media. Er is een groep kinderen die een bovenmatige interesse toont in de mogelijkheden daarvan. We zien ze in onze schoolworkshops, we komen ze tegen in de plusklassen in het PO. Wie nu opgroeit zal met digitale media werken of zich in ieder geval moeten kunnen redden in een steeds verder gedigitaliseerde wereld. Er is nu geen plek voor digitaal talent.

Waarom vernieuwend?

Het medialab voor kinderen is geen makerspace. Er wordt geen techniekonderwijs gegeven. Er zijn wel goede initiatieven en er is kennis en enthousiasme bij mensen die begrijpen dat kinderen dingen willen maken met digitale middelen. Zij missen een verdienmodel om activiteiten voor kinderen rendabel te maken, kunnen niet opschalen, werken binnenschools of hebben een wijkfunctie. Wij hebben de ruimte voor een stadsfunctie en kunnen direct openen als we de mogelijkheid krijgen om dit te organiseren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorkantfoto

Doe mee

Organisatie: Digital Playground

Contactpersoon: Henry Vorselman

Wij zoeken

Feedback op het plan en partijen die willen aansluiten om samen aanbod voor het medialab voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Meer plannen