Ontdek › Plan

Een medialab voor kinderen

Aangemaakt: 30 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

We realiseren een medialab met een breed en vernieuwend aanbod voor kinderen van 8 – 14 jaar met interesse in computers en digitale zaken. Het medialab is een plek waar je gelijkgestemden ontmoet en samen nieuwe dingen leert, trots bent op wat je kan en dat laat zien. Show your talent, net als bij de voetbal of op het podium.

De komende 2 jaar willen we iedere schoolvakantie events organiseren met telkens weer nieuw aanbod. Denk aan programmeren, animatie, 3D ontwerp, VR, gamedesign, etc. Het is onze ambitie om vanuit deze events verdiepende weekendcursussen op te zetten. De kinderen komen in aanraking met (nieuwe) digitale media en ontdekken hun creatieve vermogen.

Een continu vernieuwend programma bieden is essentieel, anders haken de kinderen af. De locatie en materialen zijn aanwezig. Het netwerk en het clubhuis is er al. Met ontwikkelbudget en ruimte derden in te huren kunnen we met een bijdrage van € 100.000 voor twee jaar het medialab realiseren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is zowel een behoefte als een noodzaak om een medialab voor kinderen van 8 – 14 jaar in Rotterdam te starten. Kinderen van nu groeien op met media. Er is een groep kinderen die een bovenmatige interesse toont in de mogelijkheden daarvan. We zien ze in onze schoolworkshops, we komen ze tegen in de plusklassen in het PO. Wie nu opgroeit zal met digitale media werken of zich in ieder geval moeten kunnen redden in een steeds verder gedigitaliseerde wereld. Er is nu geen plek voor digitaal talent.

Waarom vernieuwend?

Het medialab voor kinderen is geen makerspace. Er wordt geen techniekonderwijs gegeven. Er zijn wel goede initiatieven en er is kennis en enthousiasme bij mensen die begrijpen dat kinderen dingen willen maken met digitale middelen. Zij missen een verdienmodel om activiteiten voor kinderen rendabel te maken, kunnen niet opschalen, werken binnenschools of hebben een wijkfunctie. Wij hebben de ruimte voor een stadsfunctie en kunnen direct openen als we de mogelijkheid krijgen om dit te organiseren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorkantfoto

Doe mee

Organisatie: Digital Playground

Contactpersoon: Henry Vorselman

Wij zoeken

Feedback op het plan en partijen die willen aansluiten om samen aanbod voor het medialab voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren.

Gerelateerde Plannen

Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Meer plannen