Ontdek › Plan

Een medialab voor kinderen

Aangemaakt: 30 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

We realiseren een medialab met een breed en vernieuwend aanbod voor kinderen van 8 – 14 jaar met interesse in computers en digitale zaken. Het medialab is een plek waar je gelijkgestemden ontmoet en samen nieuwe dingen leert, trots bent op wat je kan en dat laat zien. Show your talent, net als bij de voetbal of op het podium.

De komende 2 jaar willen we iedere schoolvakantie events organiseren met telkens weer nieuw aanbod. Denk aan programmeren, animatie, 3D ontwerp, VR, gamedesign, etc. Het is onze ambitie om vanuit deze events verdiepende weekendcursussen op te zetten. De kinderen komen in aanraking met (nieuwe) digitale media en ontdekken hun creatieve vermogen.

Een continu vernieuwend programma bieden is essentieel, anders haken de kinderen af. De locatie en materialen zijn aanwezig. Het netwerk en het clubhuis is er al. Met ontwikkelbudget en ruimte derden in te huren kunnen we met een bijdrage van € 100.000 voor twee jaar het medialab realiseren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is zowel een behoefte als een noodzaak om een medialab voor kinderen van 8 – 14 jaar in Rotterdam te starten. Kinderen van nu groeien op met media. Er is een groep kinderen die een bovenmatige interesse toont in de mogelijkheden daarvan. We zien ze in onze schoolworkshops, we komen ze tegen in de plusklassen in het PO. Wie nu opgroeit zal met digitale media werken of zich in ieder geval moeten kunnen redden in een steeds verder gedigitaliseerde wereld. Er is nu geen plek voor digitaal talent.

Waarom vernieuwend?

Het medialab voor kinderen is geen makerspace. Er wordt geen techniekonderwijs gegeven. Er zijn wel goede initiatieven en er is kennis en enthousiasme bij mensen die begrijpen dat kinderen dingen willen maken met digitale middelen. Zij missen een verdienmodel om activiteiten voor kinderen rendabel te maken, kunnen niet opschalen, werken binnenschools of hebben een wijkfunctie. Wij hebben de ruimte voor een stadsfunctie en kunnen direct openen als we de mogelijkheid krijgen om dit te organiseren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorkantfoto

Doe mee

Organisatie: Digital Playground

Contactpersoon: Henry Vorselman

Wij zoeken

Feedback op het plan en partijen die willen aansluiten om samen aanbod voor het medialab voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen