Ontdek › Plan

Entree Werk: een succesvolle start!

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Dus echt iedereen aan het werk

Entree Werk! Het versterken van de startsituatie van kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Het Zadkine Startcollege is ervan overtuigd dat een pragmatische aanpak in nauwe samenwerking met het bedrijf, het verschil maakt voor kwetsbare jongeren. Een aanpak gericht op hetgeen wat je wel kan, het benutten van je sterke kanten en het ontwikkelen van jouw talenten in het bedrijf: Entree Werk!

Met Entree Werk krijgen jongeren in de regio Rotterdam een kans om hun startsituatie op de arbeidsmarkt te versterken. De doelstellingen zijn:
- Versterken van de startpositie van kwetsbare jongeren op de arbeidsmarkt
- Het ontwikkelen van een programma in samenwerking met het bedrijf gericht op werkend leren, waarbij iedere jongere een traject op maat aangeboden krijgt. Passend bij de talenten van de jongere (wat kan je wel?) en passend bij de werkgever (wat past er wel?).
- Creëren van een economische ontwikkeling bij werkgevers om kansen te bieden aan laagopgeleide jongeren door werk te creëren in samenwerking met meerdere bedrijven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Van de ca. 7.500 jongeren in Rotterdam heeft 4.575 (61%) geen startkwalificatie. Dat maakt dat zij bijzonder kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Het is van belang om de krachten te bundelen en te staan voor kansen voor kwetsbare jongeren op de Rotterdamse arbeidsmarkt. Entree Werk is het concept waarbij werkgevers, onderwijs en jongeren de handen samen ineenslaan om het verschil te maken. Iedere jongere verdient een kans in regio Groot Rijnmond!

Waarom vernieuwend?

De aanpak van Entree Werk richt zich op een leerwerktraject, waarin de samenwerking tussen werkgever, jongere en onderwijs centraal staan. Dit komt terug in zes bouwstenen:

1. Start samen met de werkgever: leerwerktraject op maat
2. Start met Entree Werk op maat: motivatie jongere centraal
3. Start met een Peercoach: jongeren voor jongeren begeleiding
4. Start met een Loopbaancoach in de leerwerkomgeving
5. Start succesvol bij de werkgever
6. Start met leven lang leren

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Entree werk

Doe mee

Organisatie: Zadkine

Contactpersoon: Jan Smallegange

Wij zoeken

Wij zoeken vrienden van Entree Werk, werkgevers die open staan voor deze vernieuwde aanpak. We zoeken ook ambassadeurs, wie zijn er beter in staat dan jongeren zelf om een beeld te geven van Entree Werk aan jongeren.

Gerelateerde Plannen

Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan

Opleider in de wijk!

Gratis opleidingen in toegangkelijk locaties (Afrikaanderwijk) voor kansloze werklozen en voor de minima's die willen doorstromen.

Bekijk dit plan
Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Meer plannen