Ontdek › Plan

Everybike010

Aangemaakt: 07 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Everybike010 is een stoere, makkelijke en goedkope deelfiets voor iedere Rotterdammer en de groeiende groep bezoekers van Rotterdam. Door slimme technologie te gebruiken ontstaat een lichtvoetig systeem met slimme sloten, geen vaste infrastructuur en zeer beperkt ruimtegebruik.
In het eerste jaar willen we ~200 fietsen op ~15 locaties plaatsen, gericht op gebruik in de stad (gehele reis) en als voor- en navervoer van het OV of auto (park + bike). We zetten stoere, lichte fietsen in die je op de verschillende locaties kunt pakken en op een andere locatie weer kunt inleveren. Doordat het geen duur systeem is, hoef je ook niet als een reclamebord rond te fietsen.
Je kunt een dagpas kopen en hiermee 24u de fietsen gebruiken. Werkgevers en bewoners kunnen aantrekkelijke abonnementen aanschaffen. We starten in het project op kleine schaal en testen het concept uit. Op basis van de vraag breiden we de locaties, aantallen en propositie uit.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent landelijk gezien een zeer laag percentage fietsbezit (66% t.o.v. 84% landelijk) en het hoogste aandeel voor zowel de auto (20%) als het OV (11% bus, tram, metro) van de G4. Rotterdam investeert stevig in haar fietsinfrastructuur en in een bewoonde, levendige binnenstad. Een fietsdeelsysteem maakt fietsen toegankelijk voor alle Rotterdammers en stimuleert dit gezonde en schone reisalternatief.

Waarom vernieuwend?

Everybike010 is een van de eersten die gebruik maakt van een nieuwe generatie slimme fietssloten. Deze sloten zijn te bedienen met een app en daardoor is geen infrastructuur zoals stallingen met elektriciteit, of internetverbinding nodig. Ook de fietsen kunnen goedkoop blijven. Het resultaat: een rendabel en betaalbaar deelfietssysteem dat zonder subsidie kan bestaan en toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Everybike010

Doe mee

Organisatie: GoAbout

Contactpersoon: Jacco Lammers

Wij zoeken

Wij zoeken hulp bij het plaatsen van stallingen (of het gebruik van bestaande stallingen) in de buitenruimte en kunnen hulp gebruiken bij het werven van gebruikers en/of het beperken van het aanlooprisico.

Gerelateerde Plannen

Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
Meer plannen