Ontdek › Plan

Everybike010

Aangemaakt: 07 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Everybike010 is een stoere, makkelijke en goedkope deelfiets voor iedere Rotterdammer en de groeiende groep bezoekers van Rotterdam. Door slimme technologie te gebruiken ontstaat een lichtvoetig systeem met slimme sloten, geen vaste infrastructuur en zeer beperkt ruimtegebruik.
In het eerste jaar willen we ~200 fietsen op ~15 locaties plaatsen, gericht op gebruik in de stad (gehele reis) en als voor- en navervoer van het OV of auto (park + bike). We zetten stoere, lichte fietsen in die je op de verschillende locaties kunt pakken en op een andere locatie weer kunt inleveren. Doordat het geen duur systeem is, hoef je ook niet als een reclamebord rond te fietsen.
Je kunt een dagpas kopen en hiermee 24u de fietsen gebruiken. Werkgevers en bewoners kunnen aantrekkelijke abonnementen aanschaffen. We starten in het project op kleine schaal en testen het concept uit. Op basis van de vraag breiden we de locaties, aantallen en propositie uit.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent landelijk gezien een zeer laag percentage fietsbezit (66% t.o.v. 84% landelijk) en het hoogste aandeel voor zowel de auto (20%) als het OV (11% bus, tram, metro) van de G4. Rotterdam investeert stevig in haar fietsinfrastructuur en in een bewoonde, levendige binnenstad. Een fietsdeelsysteem maakt fietsen toegankelijk voor alle Rotterdammers en stimuleert dit gezonde en schone reisalternatief.

Waarom vernieuwend?

Everybike010 is een van de eersten die gebruik maakt van een nieuwe generatie slimme fietssloten. Deze sloten zijn te bedienen met een app en daardoor is geen infrastructuur zoals stallingen met elektriciteit, of internetverbinding nodig. Ook de fietsen kunnen goedkoop blijven. Het resultaat: een rendabel en betaalbaar deelfietssysteem dat zonder subsidie kan bestaan en toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Everybike010

Doe mee

Organisatie: GoAbout

Contactpersoon: Jacco Lammers

Wij zoeken

Wij zoeken hulp bij het plaatsen van stallingen (of het gebruik van bestaande stallingen) in de buitenruimte en kunnen hulp gebruiken bij het werven van gebruikers en/of het beperken van het aanlooprisico.

Gerelateerde Plannen

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Bekijk dit plan

Duurzaam Vesta Nano infraroodplanelen

Het verwarmen van de massa en niet meer de lucht. Zeer zuinig waardoor een huishouden tussen de 40-60% bespaart.

Bekijk dit plan
Dakakker

Slimdak

Een proefopstelling van een dak dat 7 x meer water buffert dan een gewoon groendak, bovenop het dakpaviljoen van Het Schieblock

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 0336

Energie uit de Maas

Met het plaatsen van turbines energie opwekken uit de stroming van de Maas.

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Cover

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen