Ontdek › Plan

Everybike010

Aangemaakt: 07 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Everybike010 is een stoere, makkelijke en goedkope deelfiets voor iedere Rotterdammer en de groeiende groep bezoekers van Rotterdam. Door slimme technologie te gebruiken ontstaat een lichtvoetig systeem met slimme sloten, geen vaste infrastructuur en zeer beperkt ruimtegebruik.
In het eerste jaar willen we ~200 fietsen op ~15 locaties plaatsen, gericht op gebruik in de stad (gehele reis) en als voor- en navervoer van het OV of auto (park + bike). We zetten stoere, lichte fietsen in die je op de verschillende locaties kunt pakken en op een andere locatie weer kunt inleveren. Doordat het geen duur systeem is, hoef je ook niet als een reclamebord rond te fietsen.
Je kunt een dagpas kopen en hiermee 24u de fietsen gebruiken. Werkgevers en bewoners kunnen aantrekkelijke abonnementen aanschaffen. We starten in het project op kleine schaal en testen het concept uit. Op basis van de vraag breiden we de locaties, aantallen en propositie uit.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent landelijk gezien een zeer laag percentage fietsbezit (66% t.o.v. 84% landelijk) en het hoogste aandeel voor zowel de auto (20%) als het OV (11% bus, tram, metro) van de G4. Rotterdam investeert stevig in haar fietsinfrastructuur en in een bewoonde, levendige binnenstad. Een fietsdeelsysteem maakt fietsen toegankelijk voor alle Rotterdammers en stimuleert dit gezonde en schone reisalternatief.

Waarom vernieuwend?

Everybike010 is een van de eersten die gebruik maakt van een nieuwe generatie slimme fietssloten. Deze sloten zijn te bedienen met een app en daardoor is geen infrastructuur zoals stallingen met elektriciteit, of internetverbinding nodig. Ook de fietsen kunnen goedkoop blijven. Het resultaat: een rendabel en betaalbaar deelfietssysteem dat zonder subsidie kan bestaan en toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Everybike010

Doe mee

Organisatie: GoAbout

Contactpersoon: Jacco Lammers

Wij zoeken

Wij zoeken hulp bij het plaatsen van stallingen (of het gebruik van bestaande stallingen) in de buitenruimte en kunnen hulp gebruiken bij het werven van gebruikers en/of het beperken van het aanlooprisico.

Gerelateerde Plannen

Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Slide1

Distributieplatform voor Rotterdam

Fysieke locatie waar we alle voedseloverschotten samenbrengen, sorteren, herverdelen en vervolgens bezorgen bij alle sociale organisaties in Rotterdam die voedsel doorgeven aan minderbedeelden in de stad.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Meer plannen