Ontdek › Plan

Everybike010

Aangemaakt: 07 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Everybike010 is een stoere, makkelijke en goedkope deelfiets voor iedere Rotterdammer en de groeiende groep bezoekers van Rotterdam. Door slimme technologie te gebruiken ontstaat een lichtvoetig systeem met slimme sloten, geen vaste infrastructuur en zeer beperkt ruimtegebruik.
In het eerste jaar willen we ~200 fietsen op ~15 locaties plaatsen, gericht op gebruik in de stad (gehele reis) en als voor- en navervoer van het OV of auto (park + bike). We zetten stoere, lichte fietsen in die je op de verschillende locaties kunt pakken en op een andere locatie weer kunt inleveren. Doordat het geen duur systeem is, hoef je ook niet als een reclamebord rond te fietsen.
Je kunt een dagpas kopen en hiermee 24u de fietsen gebruiken. Werkgevers en bewoners kunnen aantrekkelijke abonnementen aanschaffen. We starten in het project op kleine schaal en testen het concept uit. Op basis van de vraag breiden we de locaties, aantallen en propositie uit.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent landelijk gezien een zeer laag percentage fietsbezit (66% t.o.v. 84% landelijk) en het hoogste aandeel voor zowel de auto (20%) als het OV (11% bus, tram, metro) van de G4. Rotterdam investeert stevig in haar fietsinfrastructuur en in een bewoonde, levendige binnenstad. Een fietsdeelsysteem maakt fietsen toegankelijk voor alle Rotterdammers en stimuleert dit gezonde en schone reisalternatief.

Waarom vernieuwend?

Everybike010 is een van de eersten die gebruik maakt van een nieuwe generatie slimme fietssloten. Deze sloten zijn te bedienen met een app en daardoor is geen infrastructuur zoals stallingen met elektriciteit, of internetverbinding nodig. Ook de fietsen kunnen goedkoop blijven. Het resultaat: een rendabel en betaalbaar deelfietssysteem dat zonder subsidie kan bestaan en toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Everybike010

Doe mee

Organisatie: GoAbout

Contactpersoon: Jacco Lammers

Wij zoeken

Wij zoeken hulp bij het plaatsen van stallingen (of het gebruik van bestaande stallingen) in de buitenruimte en kunnen hulp gebruiken bij het werven van gebruikers en/of het beperken van het aanlooprisico.

Gerelateerde Plannen

Duurzaam Vesta Nano infraroodplanelen

Het verwarmen van de massa en niet meer de lucht. Zeer zuinig waardoor een huishouden tussen de 40-60% bespaart.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan

de daksluis

hemelwater overlast met alle gevolgen daarvan in Rotterdam te verminderen

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Meer plannen