Ontdek › Plan

Everybike010

Aangemaakt: 07 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Everybike010 is een stoere, makkelijke en goedkope deelfiets voor iedere Rotterdammer en de groeiende groep bezoekers van Rotterdam. Door slimme technologie te gebruiken ontstaat een lichtvoetig systeem met slimme sloten, geen vaste infrastructuur en zeer beperkt ruimtegebruik.
In het eerste jaar willen we ~200 fietsen op ~15 locaties plaatsen, gericht op gebruik in de stad (gehele reis) en als voor- en navervoer van het OV of auto (park + bike). We zetten stoere, lichte fietsen in die je op de verschillende locaties kunt pakken en op een andere locatie weer kunt inleveren. Doordat het geen duur systeem is, hoef je ook niet als een reclamebord rond te fietsen.
Je kunt een dagpas kopen en hiermee 24u de fietsen gebruiken. Werkgevers en bewoners kunnen aantrekkelijke abonnementen aanschaffen. We starten in het project op kleine schaal en testen het concept uit. Op basis van de vraag breiden we de locaties, aantallen en propositie uit.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kent landelijk gezien een zeer laag percentage fietsbezit (66% t.o.v. 84% landelijk) en het hoogste aandeel voor zowel de auto (20%) als het OV (11% bus, tram, metro) van de G4. Rotterdam investeert stevig in haar fietsinfrastructuur en in een bewoonde, levendige binnenstad. Een fietsdeelsysteem maakt fietsen toegankelijk voor alle Rotterdammers en stimuleert dit gezonde en schone reisalternatief.

Waarom vernieuwend?

Everybike010 is een van de eersten die gebruik maakt van een nieuwe generatie slimme fietssloten. Deze sloten zijn te bedienen met een app en daardoor is geen infrastructuur zoals stallingen met elektriciteit, of internetverbinding nodig. Ook de fietsen kunnen goedkoop blijven. Het resultaat: een rendabel en betaalbaar deelfietssysteem dat zonder subsidie kan bestaan en toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Everybike010

Doe mee

Organisatie: GoAbout

Contactpersoon: Jacco Lammers

Wij zoeken

Wij zoeken hulp bij het plaatsen van stallingen (of het gebruik van bestaande stallingen) in de buitenruimte en kunnen hulp gebruiken bij het werven van gebruikers en/of het beperken van het aanlooprisico.

Gerelateerde Plannen

Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Img 0336

Energie uit de Maas

Met het plaatsen van turbines energie opwekken uit de stroming van de Maas.

Bekijk dit plan
 1x 1

Sluiting van de laatste Rotterdamse kolencentrale

Dankzij de financiële bijdrage van Citylab010 kunnen we de laatste kolencentrale in Rotterdam sluiten per juli 2018.

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Bekijk dit plan

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen