Ontdek › Plan

Expeditie Rotterdam

Aangemaakt: 30 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Opzet:
Er wordt een traject opgezet waarin zowel aandacht is voor het inlopen van taalachterstand, het verbeteren van digitale vaardigheden alsook hoe focus te krijgen op toekomstig werk, en de kwaliteiten die daarvoor nodig zijn.
Tegelijkertijd worden de deelnemers direct in contact gebracht met organisaties met openstaande vacatures waar taalachterstand of een beperkte rol speelt of waar taalachterstand gestructureerd kan worden ingelopen.

Structuur:
Deelnemers volgen een traject van 18 weken. De totale groepsgrootte per traject is maximaal 18 personen, verdeeld in kleine teams van 3 personen.

Begroting:
De totale kosten (inclusief ontwikkelingskosten) bedragen € 86.000 voor 54 deelnemers.

Waarom goed voor Rotterdam?

1. De kwaliteit van leven, leren en werken van Rotterdamse vijftigplussers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt wordt verbeterd
2. Deelnemers verwerven vaardigheden om de negatieve effecten van hun taalachterstand te verminderen en zelf duurzaam regie te nemen op hun loopbaan en werkleven.
3. Het begrip van werkgevers voor de mogelijkheden en waarde van de doelgroep voor hun bedrijf wordt vergroot.
4. Kans op werk voor de doelgroep wordt vergroot

Waarom vernieuwend?

Vernieuwend aan dit programma zijn de volgende aspecten:
1. Het programma gaat uit van wat de deelnemers wél kunnen en van de vaardigheden die zij in hun leven met succes hebben ingezet om hun (werkzaam) leven te leiden.
2. Het programma versterkt vervolgens hun ondernemende en samenwerkingsvaardigheden door hen in kleine groepen zich voor elkaar te laten inzetten en een sociaal netwerk te vormen.
3. Contact met Rotterdamse werkgevers zijn gedurende gehele programma geïntegreerd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Favicon werkenvoorelkaar

Doe mee

Organisatie: Stichting Werken voor Elkaar

Contactpersoon: Marc Janssens

Gerelateerde Plannen

Tvz homepage kruiden

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan

'T WERKT!

zet cultuur, erfgoed en ondernemerschap in om langdurig werklozen te helpen aan betaald werk. Deelnemers volgen een intensief, persoonlijk programma van 6-8 weken (o.m. coaching, workshops en trainingen)

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
Clv.v25.2d.ondernemerskasten

Uit de Kast in Het Wijkpaleis!

Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen