Ontdek › Plan

Experience LAB Rotterdam

Aangemaakt: 30 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Emma at Work is de enige organisatie in Nederland die zich over de hele groep jongeren met een chronische fysieke aandoening ontfermt, al vanaf 15 jaar en ongeacht of zij een uitkering ontvangen en/of in beeld zijn bij de gemeente. Sinds 2006 realiseerden wij landelijk 1000 plaatsingen. Dat is fantastisch, maar wij willen méér doen. De 150 aanmelding die wij jaarlijks krijgen uit de regio Rotterdam getuigen van een grote behoefte. Emma at Work wil in Rotterdam een Experience LAB openen; een lokaal netwerk van vrijwilligers, ambassadeurs, financiers, samenwerkingspartners en een (betaalde) consultant die er samen voor zorgen dat jaarlijks al deze jongeren, unieke ondersteuning kunnen krijgen in hun ontwikkeling en loopbaan! Door mensen samen te brengen vergroten we de bewustwording in de regio, ontsluiten we werkplekken en bieden we tegelijkertijd een plek waar deze kwetsbare maar in potentie krachtige jongeren zich kunnen ontwikkelen a.d.h.v. training, coaching en mentoring.

Waarom goed voor Rotterdam?

De jeugdwerkeloosheid onder ‘gezonde’ jongeren in Rotterdam is ongeveer 17%. Voor jongeren met een chronisch fysieke aandoening ligt dit percentage landelijk op ongeveer 45%. Zij vormen een substantieel deel van de groep werkloze jongeren. Veel jongeren met een chronische fysieke aandoening zijn niet in beeld bij gemeentes, omdat zij bijvoorbeeld (nog) geen uitkering ontvangen. Het Experience LAB van Emma at Work ondersteunt hen, door ontwikkeling te stimuleren en arbeidsplekken te realiseren.

Waarom vernieuwend?

Het Experience LAB is vernieuwend omdat actief de samenwerking wordt gezocht met verschillende partijen, van werkgevers tot trainers, die ieder een eigen bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de jongere en het ontsluiten van de lokale arbeidsmarkt voor deze groep jongeren. Deze sterke regionale samenwerking creëert een draagvlak dat zich als een olievlek zal uitbreiden, en daarmee ook zijn uitwerking zal hebben op andere groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Robin   emma at work

Doe mee

Organisatie: Emma at Work

Contactpersoon: Marthe de Win

Wij zoeken

Wij zoeken startfinanciering én lokale ondernemers (en andere enthousiastelingen) die met ons een lokaal netwerk in Rotterdam willen gaan bouwen!

Gerelateerde Plannen

Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Tvz homepage kruiden

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Meer plannen