Ontdek › Plan

Experiencing Rotterdam

Aangemaakt: 06 februari 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Hoe kunnen we de inwoners en bezoekers van de stad Rotterdam meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad? Daarvoor is het plan een app te bouwen met speciaal uitgezette routes (met mogelijk input van de bewoners/bezoekers in de stad). De app zal trachten rijke content te bieden op veel verschillende highlights in de route, zodat de ervaring voorop staat en de beleving niet 12-in-een-dozijn wordt.

Het draagvlak is nog niet onderzocht, dit kan echter met hulp van de gemeente Rotterdam vrij makkelijk gedaan worden d.m.v. surveys en een focusgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

De stad Rotterdam wordt veel voelbaarder voor de doelgroep, wat inhoudt dat de geschiedenis niet de geschiedenis is of blijft, maar juist duidelijk wordt wat het voor het heden en de toekomst betekent.

De band tussen de bewoners en de bezoekers aan de ene kant en de stad aan de andere kant wordt daardoor een stuk groter. Doordat de stad Rotterdam veel tastbaarder wordt, kan de stad meer gewaardeerd worden. Dit omdat dan de standaard vooroordelen over Rotterdam weerlegd worden.

Waarom vernieuwend?

De app wil door middel van (bijvoorbeeld) augmented reality zorgen dat er een extra dimensie wordt toegevoegd aan bestaande fiets- en wandelroutes. Door die extra dimensie is een grotere beleving erg kansrijk, de gebruikers (inwoners en bezoekers van Rotterdam) kunnen daardoor veel sterkere ervaringen geboden worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Doe mee

Organisatie: Bruikzaam

Contactpersoon: Johann Behrens

E-mail: johann@bruikzaam.nl

Gerelateerde Plannen

Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen