Ontdek › Plan

Experiencing Rotterdam

Aangemaakt: 06 februari 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Hoe kunnen we de inwoners en bezoekers van de stad Rotterdam meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad? Daarvoor is het plan een app te bouwen met speciaal uitgezette routes (met mogelijk input van de bewoners/bezoekers in de stad). De app zal trachten rijke content te bieden op veel verschillende highlights in de route, zodat de ervaring voorop staat en de beleving niet 12-in-een-dozijn wordt.

Het draagvlak is nog niet onderzocht, dit kan echter met hulp van de gemeente Rotterdam vrij makkelijk gedaan worden d.m.v. surveys en een focusgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

De stad Rotterdam wordt veel voelbaarder voor de doelgroep, wat inhoudt dat de geschiedenis niet de geschiedenis is of blijft, maar juist duidelijk wordt wat het voor het heden en de toekomst betekent.

De band tussen de bewoners en de bezoekers aan de ene kant en de stad aan de andere kant wordt daardoor een stuk groter. Doordat de stad Rotterdam veel tastbaarder wordt, kan de stad meer gewaardeerd worden. Dit omdat dan de standaard vooroordelen over Rotterdam weerlegd worden.

Waarom vernieuwend?

De app wil door middel van (bijvoorbeeld) augmented reality zorgen dat er een extra dimensie wordt toegevoegd aan bestaande fiets- en wandelroutes. Door die extra dimensie is een grotere beleving erg kansrijk, de gebruikers (inwoners en bezoekers van Rotterdam) kunnen daardoor veel sterkere ervaringen geboden worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Doe mee

Organisatie: Bruikzaam

Contactpersoon: Johann Behrens

E-mail: johann@bruikzaam.nl

Gerelateerde Plannen

Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan
Meer plannen