Ontdek › Plan

Experiencing Rotterdam

Aangemaakt: 06 februari 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Hoe kunnen we de inwoners en bezoekers van de stad Rotterdam meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad? Daarvoor is het plan een app te bouwen met speciaal uitgezette routes (met mogelijk input van de bewoners/bezoekers in de stad). De app zal trachten rijke content te bieden op veel verschillende highlights in de route, zodat de ervaring voorop staat en de beleving niet 12-in-een-dozijn wordt.

Het draagvlak is nog niet onderzocht, dit kan echter met hulp van de gemeente Rotterdam vrij makkelijk gedaan worden d.m.v. surveys en een focusgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

De stad Rotterdam wordt veel voelbaarder voor de doelgroep, wat inhoudt dat de geschiedenis niet de geschiedenis is of blijft, maar juist duidelijk wordt wat het voor het heden en de toekomst betekent.

De band tussen de bewoners en de bezoekers aan de ene kant en de stad aan de andere kant wordt daardoor een stuk groter. Doordat de stad Rotterdam veel tastbaarder wordt, kan de stad meer gewaardeerd worden. Dit omdat dan de standaard vooroordelen over Rotterdam weerlegd worden.

Waarom vernieuwend?

De app wil door middel van (bijvoorbeeld) augmented reality zorgen dat er een extra dimensie wordt toegevoegd aan bestaande fiets- en wandelroutes. Door die extra dimensie is een grotere beleving erg kansrijk, de gebruikers (inwoners en bezoekers van Rotterdam) kunnen daardoor veel sterkere ervaringen geboden worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Doe mee

Organisatie: Bruikzaam

Contactpersoon: Johann Behrens

E-mail: johann@bruikzaam.nl

Gerelateerde Plannen

Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Meer plannen