Ontdek › Plan

Experiencing Rotterdam

Aangemaakt: 06 februari 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Hoe kunnen we de inwoners en bezoekers van de stad Rotterdam meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad? Daarvoor is het plan een app te bouwen met speciaal uitgezette routes (met mogelijk input van de bewoners/bezoekers in de stad). De app zal trachten rijke content te bieden op veel verschillende highlights in de route, zodat de ervaring voorop staat en de beleving niet 12-in-een-dozijn wordt.

Het draagvlak is nog niet onderzocht, dit kan echter met hulp van de gemeente Rotterdam vrij makkelijk gedaan worden d.m.v. surveys en een focusgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

De stad Rotterdam wordt veel voelbaarder voor de doelgroep, wat inhoudt dat de geschiedenis niet de geschiedenis is of blijft, maar juist duidelijk wordt wat het voor het heden en de toekomst betekent.

De band tussen de bewoners en de bezoekers aan de ene kant en de stad aan de andere kant wordt daardoor een stuk groter. Doordat de stad Rotterdam veel tastbaarder wordt, kan de stad meer gewaardeerd worden. Dit omdat dan de standaard vooroordelen over Rotterdam weerlegd worden.

Waarom vernieuwend?

De app wil door middel van (bijvoorbeeld) augmented reality zorgen dat er een extra dimensie wordt toegevoegd aan bestaande fiets- en wandelroutes. Door die extra dimensie is een grotere beleving erg kansrijk, de gebruikers (inwoners en bezoekers van Rotterdam) kunnen daardoor veel sterkere ervaringen geboden worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Doe mee

Organisatie: Bruikzaam

Contactpersoon: Johann Behrens

E-mail: johann@bruikzaam.nl

Gerelateerde Plannen

 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Meer plannen