Ontdek › Plan

Experiencing Rotterdam

Aangemaakt: 06 februari 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Hoe kunnen we de inwoners en bezoekers van de stad Rotterdam meenemen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad? Daarvoor is het plan een app te bouwen met speciaal uitgezette routes (met mogelijk input van de bewoners/bezoekers in de stad). De app zal trachten rijke content te bieden op veel verschillende highlights in de route, zodat de ervaring voorop staat en de beleving niet 12-in-een-dozijn wordt.

Het draagvlak is nog niet onderzocht, dit kan echter met hulp van de gemeente Rotterdam vrij makkelijk gedaan worden d.m.v. surveys en een focusgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

De stad Rotterdam wordt veel voelbaarder voor de doelgroep, wat inhoudt dat de geschiedenis niet de geschiedenis is of blijft, maar juist duidelijk wordt wat het voor het heden en de toekomst betekent.

De band tussen de bewoners en de bezoekers aan de ene kant en de stad aan de andere kant wordt daardoor een stuk groter. Doordat de stad Rotterdam veel tastbaarder wordt, kan de stad meer gewaardeerd worden. Dit omdat dan de standaard vooroordelen over Rotterdam weerlegd worden.

Waarom vernieuwend?

De app wil door middel van (bijvoorbeeld) augmented reality zorgen dat er een extra dimensie wordt toegevoegd aan bestaande fiets- en wandelroutes. Door die extra dimensie is een grotere beleving erg kansrijk, de gebruikers (inwoners en bezoekers van Rotterdam) kunnen daardoor veel sterkere ervaringen geboden worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Doe mee

Organisatie: Bruikzaam

Contactpersoon: Johann Behrens

E-mail: johann@bruikzaam.nl

Gerelateerde Plannen

Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Meer plannen