Ontdek › Plan

FashionLab Rotterdam

Aangemaakt: 23 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Fashion Lab Rotterdam bestaat uit o.a. de volgende onderdelen:
- Een fashion lab met benodigde machines om een productie op klein- en middelgrote
schaal te realiseren zoals o.a. ( verschillende (naai)machines, diverse printers, zeefdrukmachines, borduurmachines en meer)
- Een kinderopvang voor de mensen die bij fashion lab o.a. werken, stage lopen of
vrijwilligerswerk verrichten en geen opvang hebben of deze kunnen betalen, hebben de mogelijkheid om hun kinderen daar bij de opvang te plaatsen. Dit onderdeel heeft voordelen voor iedereen, omdat de vrijwilligers geen recht hebben op kinderopvang op deze manier toch kunnen participeren en ook voor de mensen die daar werken, stage lopen of vrijwilligers werk doen, is het prettig om dicht bij hun kinderen te zijn

Waarom goed voor Rotterdam?

FashionLab Rotterdam is goed voor Rotterdam, omdat het een creatieve oplossing is en ook aanbied voor mensen die o.a.werkloos zijn en verplicht moeten participeren, stagiaires die geen stage plek kunnen vinden en andere doelgroepen zoals (mode) studenten voor een experimentele plaats voor o.a. afstudeerprojecten en (startende) ondernemers die een volledige (kledingproductie willen realiseren op klein- of middelgroot niveau. Wij verwelkomen iedereen die graag wilt helpen om elkaar te versterken.

Waarom vernieuwend?

FashionLab is vernieuwend door o.a. de combinatie van verschillende textiel machines die aanwezig zijn in het Lab. Er is momenteel in Rotterdam niets gelijksoortig te vinden, dat ook voor veel verschillende doelgroepen bereikbaar is. En de combinatie met een inhouse kinderopvang is bijzonder, zodat de betreffende mensen die daar o.a. stage lopen, vrijwilligerswerk verrichten en of werk/ ervaring opdoen, de optie hebben om hun kinderen daar te plaatsen en zo dichtbij hun kinderen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Fashion Infinity

Contactpersoon: S. N. Polak

Wij zoeken

Ik ben o.a. op zoek naar Financiële hulp, hulp bij het vinden van een geschikte locatie en advies m.b.t. het samenwerken met gemeentelijke instellingen.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Meer plannen