Ontdek › Plan

FashionLab Rotterdam

Aangemaakt: 23 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Fashion Lab Rotterdam bestaat uit o.a. de volgende onderdelen:
- Een fashion lab met benodigde machines om een productie op klein- en middelgrote
schaal te realiseren zoals o.a. ( verschillende (naai)machines, diverse printers, zeefdrukmachines, borduurmachines en meer)
- Een kinderopvang voor de mensen die bij fashion lab o.a. werken, stage lopen of
vrijwilligerswerk verrichten en geen opvang hebben of deze kunnen betalen, hebben de mogelijkheid om hun kinderen daar bij de opvang te plaatsen. Dit onderdeel heeft voordelen voor iedereen, omdat de vrijwilligers geen recht hebben op kinderopvang op deze manier toch kunnen participeren en ook voor de mensen die daar werken, stage lopen of vrijwilligers werk doen, is het prettig om dicht bij hun kinderen te zijn

Waarom goed voor Rotterdam?

FashionLab Rotterdam is goed voor Rotterdam, omdat het een creatieve oplossing is en ook aanbied voor mensen die o.a.werkloos zijn en verplicht moeten participeren, stagiaires die geen stage plek kunnen vinden en andere doelgroepen zoals (mode) studenten voor een experimentele plaats voor o.a. afstudeerprojecten en (startende) ondernemers die een volledige (kledingproductie willen realiseren op klein- of middelgroot niveau. Wij verwelkomen iedereen die graag wilt helpen om elkaar te versterken.

Waarom vernieuwend?

FashionLab is vernieuwend door o.a. de combinatie van verschillende textiel machines die aanwezig zijn in het Lab. Er is momenteel in Rotterdam niets gelijksoortig te vinden, dat ook voor veel verschillende doelgroepen bereikbaar is. En de combinatie met een inhouse kinderopvang is bijzonder, zodat de betreffende mensen die daar o.a. stage lopen, vrijwilligerswerk verrichten en of werk/ ervaring opdoen, de optie hebben om hun kinderen daar te plaatsen en zo dichtbij hun kinderen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Fashion Infinity

Contactpersoon: S. N. Polak

Wij zoeken

Ik ben o.a. op zoek naar Financiële hulp, hulp bij het vinden van een geschikte locatie en advies m.b.t. het samenwerken met gemeentelijke instellingen.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Meer plannen