Ontdek › Plan

FashionLab Rotterdam

Aangemaakt: 23 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Fashion Lab Rotterdam bestaat uit o.a. de volgende onderdelen:
- Een fashion lab met benodigde machines om een productie op klein- en middelgrote
schaal te realiseren zoals o.a. ( verschillende (naai)machines, diverse printers, zeefdrukmachines, borduurmachines en meer)
- Een kinderopvang voor de mensen die bij fashion lab o.a. werken, stage lopen of
vrijwilligerswerk verrichten en geen opvang hebben of deze kunnen betalen, hebben de mogelijkheid om hun kinderen daar bij de opvang te plaatsen. Dit onderdeel heeft voordelen voor iedereen, omdat de vrijwilligers geen recht hebben op kinderopvang op deze manier toch kunnen participeren en ook voor de mensen die daar werken, stage lopen of vrijwilligers werk doen, is het prettig om dicht bij hun kinderen te zijn

Waarom goed voor Rotterdam?

FashionLab Rotterdam is goed voor Rotterdam, omdat het een creatieve oplossing is en ook aanbied voor mensen die o.a.werkloos zijn en verplicht moeten participeren, stagiaires die geen stage plek kunnen vinden en andere doelgroepen zoals (mode) studenten voor een experimentele plaats voor o.a. afstudeerprojecten en (startende) ondernemers die een volledige (kledingproductie willen realiseren op klein- of middelgroot niveau. Wij verwelkomen iedereen die graag wilt helpen om elkaar te versterken.

Waarom vernieuwend?

FashionLab is vernieuwend door o.a. de combinatie van verschillende textiel machines die aanwezig zijn in het Lab. Er is momenteel in Rotterdam niets gelijksoortig te vinden, dat ook voor veel verschillende doelgroepen bereikbaar is. En de combinatie met een inhouse kinderopvang is bijzonder, zodat de betreffende mensen die daar o.a. stage lopen, vrijwilligerswerk verrichten en of werk/ ervaring opdoen, de optie hebben om hun kinderen daar te plaatsen en zo dichtbij hun kinderen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Fashion Infinity

Contactpersoon: S. N. Polak

Wij zoeken

Ik ben o.a. op zoek naar Financiële hulp, hulp bij het vinden van een geschikte locatie en advies m.b.t. het samenwerken met gemeentelijke instellingen.

Gerelateerde Plannen

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen