Ontdek › Plan

Fawaka Naschools Ondernemen

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Het is onze overtuiging dat bestrijden van ontwikkelingsachterstand van kinderen in de allereerste plaats tot doel moet hebben hen te helpen hun talenten te ontdekken. Dat talent komt niet (altijd) tot ontwikkeling in een mooie kantoorbaan of nuttig werk in de thuiszorg, banen waar de arbeidsvoorwaarden weliswaar goed geregeld maar de vrijheid en ontwikkelingskansen beperkt zijn. De samenleving vraagt en biedt veel meer dan dat. Bovendien: veel van de kinderen die vandaag niet goed mee kunnen komen in ons schoolsysteem gedijen morgen als de beste als ze in zelfstandigheid hun boterham kunnen verdienen. Wij zien in ondernemerschap dan ook een krachtige mogelijkheid voor deze kinderen om hun leven succesvol vorm te geven. En willen daarom Rotterdamse basisschoolkinderen kennis laten maken met duurzaam ondernemerschap als onderdeel van een naschools activiteitenaanbod. Leerlingen zetten zelf bedrijfjes op en maken kennis met alle aspecten van duurzaam ondernemerschap.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen die met een achterstand aan de basisschool beginnen lopen het risico die achterstand nooit meer in te lopen. Uit onderzoek blijkt dat de harde werkelijkheid is dat de ingelopen achterstand gaandeweg de schooltijd vaak weer oploopt en niet duurzaam blijkt te zijn. Zeker in Rotterdam is duurzaam ondernemerschap een perspectief voor juist deze kinderen.

Waarom vernieuwend?

In het schoolcurriculum is de tijd beperkt zeker daar waar kinderen van ver moeten komen om aan te haken in de complexe samenleving van vandaag. Het aanbod aan naschoolse opvang is vooral gericht op aangename vrijetijdsbesteding. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers die niet alleen praat over problemen, maar ook er iets aan durft te doen. Ons aanbod aan naschoolse activiteiten vult dit gat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Images 1

Doe mee

Organisatie: Stichting Peuter & Co

Contactpersoon: Heinz Schiller

Gerelateerde Plannen

Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan

Succes In Je Stage

Studenten voorbereiden op hun stage door het aanbieden van een test die aangeeft hoe zij er een succes van kunnen maken.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Meer plannen