Ontdek › Plan

Fawaka Naschools Ondernemen

Subsidie toegekend € 50.000,00

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Het is onze overtuiging dat bestrijden van ontwikkelingsachterstand van kinderen in de allereerste plaats tot doel moet hebben hen te helpen hun talenten te ontdekken. Dat talent komt niet (altijd) tot ontwikkeling in een mooie kantoorbaan of nuttig werk in de thuiszorg, banen waar de arbeidsvoorwaarden weliswaar goed geregeld maar de vrijheid en ontwikkelingskansen beperkt zijn. De samenleving vraagt en biedt veel meer dan dat. Bovendien: veel van de kinderen die vandaag niet goed mee kunnen komen in ons schoolsysteem gedijen morgen als de beste als ze in zelfstandigheid hun boterham kunnen verdienen. Wij zien in ondernemerschap dan ook een krachtige mogelijkheid voor deze kinderen om hun leven succesvol vorm te geven. En willen daarom Rotterdamse basisschoolkinderen kennis laten maken met duurzaam ondernemerschap als onderdeel van een naschools activiteitenaanbod. Leerlingen zetten zelf bedrijfjes op en maken kennis met alle aspecten van duurzaam ondernemerschap.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen die met een achterstand aan de basisschool beginnen lopen het risico die achterstand nooit meer in te lopen. Uit onderzoek blijkt dat de harde werkelijkheid is dat de ingelopen achterstand gaandeweg de schooltijd vaak weer oploopt en niet duurzaam blijkt te zijn. Zeker in Rotterdam is duurzaam ondernemerschap een perspectief voor juist deze kinderen.

Waarom vernieuwend?

In het schoolcurriculum is de tijd beperkt zeker daar waar kinderen van ver moeten komen om aan te haken in de complexe samenleving van vandaag. Het aanbod aan naschoolse opvang is vooral gericht op aangename vrijetijdsbesteding. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers die niet alleen praat over problemen, maar ook er iets aan durft te doen. Ons aanbod aan naschoolse activiteiten vult dit gat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Images 1

Doe mee

Organisatie: Stichting Peuter & Co

Contactpersoon: Heinz Schiller

Gerelateerde Plannen

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = creativiteit X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Thought 2123970 960 720

Onderwijsaanbod010

Een slimme verbinding tussen het Rotterdamse onderwijsaanbod en Rotterdamse onderwijsprofessional

Bekijk dit plan
Meer plannen