Ontdek › Plan

FietsErBij

Aangemaakt: 16 april 2018

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

FietsErBij is meer dan een fietsenstalling. Het is een podium, plantenbak, ontmoetingsplaats, speelruimte, kunstwerk en nog veel meer. In een tijdsperk van stedelijke verdichting wordt de openbare ruimte steeds belangrijker. De bewoners willen gemakkelijk en veilig hun fiets stallen, kinderen willen ruimte hebben om te spelen en er moet voldoende ruimte zijn voor groen in de straat. Deze functies moeten in toekomst vaker gecombineerd worden om de beperkte ruimte optimaal te benutten. FietsErBij wil de eerste experimentele multifunctionele fietsenstalling gaan bouwen in Rotterdam. Wij willen hiermee een positief impuls geven aan de buurt door een nieuwe ontmoetingsplek creëren voor jong en oud en daarbij kunnen bewoners veilig en droog hun fiets stallen.

Waarom goed voor Rotterdam?

FietsErBij biedt Rotterdam een multifunctionele oplossing voor meerdere grootstedelijke vraagstukken. Naast de primaire functies als fietsenstalling en ontmoetingsplek zal dit ontwerp ook een bijdrage leveren aan de bevordering van de biodiversiteit voornamelijk ten gunsten van de bijen, helpen bij het afvoeren van hemelwater en wordt het gebouwd door een lokale ondernemer die werkt met gerecyclede materialen. Mededankzij de brede variatie aan functies willen wij aantonen hoe wij als stadsbewone

Waarom vernieuwend?

De FietsErBij wordt bottum-up gecreëerd samen met de bewoners/gebruikers waardoor elke FietsErBij aansluit op het karakter en de sfeer in de straat. Elke FietsErBij biedt plaats voor meerdere fietsen en het ontwerp dient altijd meerdere functies, zoals spelen, ontmoeten en vergroening. Daarnaast biedt experiment ruimte voor nieuwe inzichten die waardevol zijn voor een duurzaam fietsbeleid in Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tekening presentatie 1

Doe mee

Contactpersoon: Jeffrey Oorebeek

E-mail: fietserbij@gmail.com

Wij zoeken

Het team FietsErBij bestaat uit 3 buurtbewoners (Lieke, Ilse en Jeffrey) met een goed idee. Twee studenten ruimtelijke vormgeving aan de WDKA en een stadssocioloog. Wij verwachten voornamelijk ondersteuning en advies nodig te hebben op de juridische en financiële aspecten van het project.

Gerelateerde Plannen

Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Meer plannen