Ontdek › Plan

FietsErBij

Aangemaakt: 16 april 2018

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

FietsErBij is meer dan een fietsenstalling. Het is een podium, plantenbak, ontmoetingsplaats, speelruimte, kunstwerk en nog veel meer. In een tijdsperk van stedelijke verdichting wordt de openbare ruimte steeds belangrijker. De bewoners willen gemakkelijk en veilig hun fiets stallen, kinderen willen ruimte hebben om te spelen en er moet voldoende ruimte zijn voor groen in de straat. Deze functies moeten in toekomst vaker gecombineerd worden om de beperkte ruimte optimaal te benutten. FietsErBij wil de eerste experimentele multifunctionele fietsenstalling gaan bouwen in Rotterdam. Wij willen hiermee een positief impuls geven aan de buurt door een nieuwe ontmoetingsplek creëren voor jong en oud en daarbij kunnen bewoners veilig en droog hun fiets stallen.

Waarom goed voor Rotterdam?

FietsErBij biedt Rotterdam een multifunctionele oplossing voor meerdere grootstedelijke vraagstukken. Naast de primaire functies als fietsenstalling en ontmoetingsplek zal dit ontwerp ook een bijdrage leveren aan de bevordering van de biodiversiteit voornamelijk ten gunsten van de bijen, helpen bij het afvoeren van hemelwater en wordt het gebouwd door een lokale ondernemer die werkt met gerecyclede materialen. Mededankzij de brede variatie aan functies willen wij aantonen hoe wij als stadsbewone

Waarom vernieuwend?

De FietsErBij wordt bottum-up gecreëerd samen met de bewoners/gebruikers waardoor elke FietsErBij aansluit op het karakter en de sfeer in de straat. Elke FietsErBij biedt plaats voor meerdere fietsen en het ontwerp dient altijd meerdere functies, zoals spelen, ontmoeten en vergroening. Daarnaast biedt experiment ruimte voor nieuwe inzichten die waardevol zijn voor een duurzaam fietsbeleid in Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tekening presentatie 1

Doe mee

Contactpersoon: Jeffrey Oorebeek

E-mail: fietserbij@gmail.com

Wij zoeken

Het team FietsErBij bestaat uit 3 buurtbewoners (Lieke, Ilse en Jeffrey) met een goed idee. Twee studenten ruimtelijke vormgeving aan de WDKA en een stadssocioloog. Wij verwachten voornamelijk ondersteuning en advies nodig te hebben op de juridische en financiële aspecten van het project.

Gerelateerde Plannen

Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Meer plannen