Ontdek › Plan

FietsErBij

Aangemaakt: 16 april 2018

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

FietsErBij is meer dan een fietsenstalling. Het is een podium, plantenbak, ontmoetingsplaats, speelruimte, kunstwerk en nog veel meer. In een tijdsperk van stedelijke verdichting wordt de openbare ruimte steeds belangrijker. De bewoners willen gemakkelijk en veilig hun fiets stallen, kinderen willen ruimte hebben om te spelen en er moet voldoende ruimte zijn voor groen in de straat. Deze functies moeten in toekomst vaker gecombineerd worden om de beperkte ruimte optimaal te benutten. FietsErBij wil de eerste experimentele multifunctionele fietsenstalling gaan bouwen in Rotterdam. Wij willen hiermee een positief impuls geven aan de buurt door een nieuwe ontmoetingsplek creëren voor jong en oud en daarbij kunnen bewoners veilig en droog hun fiets stallen.

Waarom goed voor Rotterdam?

FietsErBij biedt Rotterdam een multifunctionele oplossing voor meerdere grootstedelijke vraagstukken. Naast de primaire functies als fietsenstalling en ontmoetingsplek zal dit ontwerp ook een bijdrage leveren aan de bevordering van de biodiversiteit voornamelijk ten gunsten van de bijen, helpen bij het afvoeren van hemelwater en wordt het gebouwd door een lokale ondernemer die werkt met gerecyclede materialen. Mededankzij de brede variatie aan functies willen wij aantonen hoe wij als stadsbewone

Waarom vernieuwend?

De FietsErBij wordt bottum-up gecreëerd samen met de bewoners/gebruikers waardoor elke FietsErBij aansluit op het karakter en de sfeer in de straat. Elke FietsErBij biedt plaats voor meerdere fietsen en het ontwerp dient altijd meerdere functies, zoals spelen, ontmoeten en vergroening. Daarnaast biedt experiment ruimte voor nieuwe inzichten die waardevol zijn voor een duurzaam fietsbeleid in Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tekening presentatie 1

Doe mee

Contactpersoon: Jeffrey Oorebeek

E-mail: fietserbij@gmail.com

Wij zoeken

Het team FietsErBij bestaat uit 3 buurtbewoners (Lieke, Ilse en Jeffrey) met een goed idee. Twee studenten ruimtelijke vormgeving aan de WDKA en een stadssocioloog. Wij verwachten voornamelijk ondersteuning en advies nodig te hebben op de juridische en financiële aspecten van het project.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Cropped favicon 512px zinkgeel

LIKE RIDING A BIKE

Online platform dat het leven van ambitieuze vrouwen - met jong gezin - vergemakkelijkt en verrijkt mbv technologie.

Bekijk dit plan
Summer striktly

Salsa Community - Stem voor de dansers

Salsa dansers faciliteren hun kennis en ervaringen van de rijke salsa scene op één plek te delen. Daarmee elkaar te inspireren en meer plezier uit de hobby te halen voor zowel beginnende als professionele danser.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Meer plannen