Ontdek › Plan

FLARE

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

De toekomst mogelijkheden voor het onderwijs en trainingen (on the job) lijken veelbelovend. Microsoft heeft een 3D bril (een complete computer waar Windows 10 op draait) ontwikkeld genaamd de HoloLens waarmee er hologrammen/virtuele beelden gecombineerd worden met de echte wereld.
Door te stimuleren en kennis te laten maken met de HoloLens van Microsoft bieden wij jongeren, studenten en organisaties een reikende hand vanuit de toekomst. Wij willen hun een plek/locatie/mogelijkheden bieden, waarbij zij i.c.m de Microsoft HoloLens kosteloos leren programmeren/ontwikkelen en perspectief krijgen. De mogelijkheden van trainingssituaties en toepassingen exploiteren op dit innovatieve apparaat.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam staat dit jaar in het teken van onderwijs, een logische stap is innovatie implementeren in het onderwijs.
Door vrijwilligers (vormgevers en IT-ers) als begeleiders bij het ontwikkelen voor de HoloLens, maken wij Rotterdam klaar voor de toekomst.
Een conclusie van IBM “Met e-learning wordt 5 keer zoveel kennis opgedaan binnen dezelfde tijd”. Studenten leren sneller, makkelijker en leuker. De HoloLens is een vervolg op e-learning waarbij de praktijk ervaring tastbaarder wordt.

Waarom vernieuwend?

Het is een verbetering als pupillen zich stimulerender wijs de stoffen in de praktijk (virtueel) uitvoeren. Het is tastbaarder als leerlingen de oorzaak van een natuurramp virtueel kan zien. Of het menselijke anatomie tijdens biologieles, met de HoloLens virtueel 3D en interactief door de lagen van de huid, spieren, bloedvaten en organen kan bewegen, of zelfs te opereren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Estudiar medicina

Doe mee

Organisatie: Stichting Art & Culture Foundation

Contactpersoon: Daniel Ramos dos Santos

Wij zoeken

Het idee is dat wij als Rotterdammers elkaar helpen en samen tot nieuwe ontwikkelingen komen. Dit kunnen wij uiteraard niet zonder professionele hulp vanuit het bedrijfsleven, freelancers maar ook studenten die als vrijwilligers of tegen een vergoeding deel willen nemen aan het ontwikkelen van onderwijs in Rotterdam. We gaan de uitdaging aan met Kunst Academies, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Erasmus Universiteit (programmeurs, designers en game ontwikkelaars), Rotterdamse bedrijven met hart voor vernieuwing. Maar ook met hobbyisten die affiniteit hebben met de HoloLens. Om mooie toepassingen en initiatieven te ontwikkelen voor de Hololens die binnen het onderwijs toegevoegde waarde creëren.
Om dit te realiseren hebben wij financiële draagkracht nodig. Met een eigen bijdrage, subsidie aanvraag en steun vanuit onderwijs instellingen, willen wij krachtige apparatuur aan schaffen zoals; laptops, software en de Hololens.
Samenwerking: - C# programmeurs: Onderwijs instellingen
- Game Developers: - Microsoft Nederland - 3D Animators - DeCultuurSchool & DigitalPlay Ground - Rotterdampas

Gerelateerde Plannen

1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Yp2

Naar nieuwe comfort zones

Jongeren met verschillende achtergrond, kennis en vaardigheden werken internationaal samen aan de stad van morgen.

Bekijk dit plan
Meer plannen