Aangemaakt: 31 oktober 2018
Dus echt iedereen aan het werk
Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.
Food for Talk richt zich op kwetsbare Rotterdamse ouderen die nog zelfstandig wonen en vanuit een thuiszorginstelling o.a. een maaltijd op indicatie ontvangen.
Food for Talk produceert dagverse maaltijden. Hiervoor worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen het project opgeleid waardoor doorstroom plaatsvindt. De maaltijden worden bezorgd door studenten, die met de ouderen mee-eten. Ook de studenten worden getraind.
Maaltijden op basis van een indicatie worden door Food for Talk lokaler, persoonlijker, en een uitgangspunt voor opleiding, participatie en werkgelegenheid, met daarnaast een goed gesprek.
Food for Talk verbindt verschillende doelgroepen. Food for Talk draagt eraan bij dat ouderen zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Door gepersonaliseerde maaltijden en gezamenlijk eten (“eten doet eten”) kan ook ondervoeding bestreden worden.
Food for Talk adresseert een aantal Rotterdamse uitdagingen op verschillende gebieden:
• (Intergenerationeel) contact in de wijk, preventie en welzijn, gebaseerd op gezonde voeding op maat, en een goed gesprek, voor ouderen die verminderd zelfredzaam zijn.
• Opleidings- en werktrajecten voor vrouwen en mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en doorstroom naar een baan.
• Via aansluiting op de bestaande structuren (wijkzorg, bestaande zorg) een preventie en signalering.
Er zijn projecten die onderdelen van het concept Food for Talk tacklen. In het project Food for Talk worden verschillende uitdagingen in een gezond bedrijfsmodel samengebracht:
• Een hoge werkloosheid in verschillende Rotterdamse wijken
• Talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op het gebied van maaltijdbereiding
• De behoefte bij ouderen aan contact en een gepersonaliseerde maaltijd
• Het bestaande curriculum van studenten m.b.t. eenzaamheid en ouderen
De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.
Organisatie: Stichting Crescendo i.o.
Contactpersoon: Ronald Oosterhof
E-mail: ronaldoosterhof@yahoo.com
Telefoon: 0636039218
Mensen die mee willen denken
Sponsoren
Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.
Bekijk dit planMaatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.
Bekijk dit planWij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.
Bekijk dit planDe kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.
Bekijk dit planMet mijn plan wil ik jongemannen naar de arbeidsmarkt toe leiden. Deze jongemannen van 16 jaar en ouder zijn vooral vroeg tijdig schoolverlaters en staan veraf van de arbeidsmarkt.
Bekijk dit plan