Ontdek › Plan

Zero Foodwaste Rotterdam

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Op z’n Rotterdams aan de slag (“geen woorden maar daden!”) met een professioneel "foodwaste" distributiecentrum waar reststromen uit de voedselketen vanuit de haven, groothandels en voedselverwerkingsbedrijven worden gedistribueerd naar voedselprojecten in de regio en verwerkt worden in een keuken tot nieuwe producten zoals jams, chutneys en soepen etc..

Waarom goed voor Rotterdam?

Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.

*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.

Waarom vernieuwend?

Een "foodwaste" distributiecentrum op deze schaal is nieuw in Nederland. Naast distributie naar voedselprojecten en de Voedselbank verwerkt het centrum in haar keuken ook reststromen uit de voedselketen tot andere eetbare producten. Er wordt gebruik gemaakt van inzet van (15 tot 20) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die hierdoor ook meer kansen krijgen op een betaalde baan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Blue food gr 10

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Milieucentrum

Contactpersoon: Emile van Rinsum en Sarah Stolk

E-mail: info@milieucentrum.rotterdam.nl

Telefoon: 0104656496

Adres: Schiekade 189 (unit 302), 3013 BR ROTTERDAM

Wij zoeken

Partners in food

Gerelateerde Plannen

Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
Meer plannen