Ontdek › Plan

Zero Foodwaste Rotterdam

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Op z’n Rotterdams aan de slag (“geen woorden maar daden!”) met een professioneel "foodwaste" distributiecentrum waar reststromen uit de voedselketen vanuit de haven, groothandels en voedselverwerkingsbedrijven worden gedistribueerd naar voedselprojecten in de regio en verwerkt worden in een keuken tot nieuwe producten zoals jams, chutneys en soepen etc..

Waarom goed voor Rotterdam?

Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.

*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.

Waarom vernieuwend?

Een "foodwaste" distributiecentrum op deze schaal is nieuw in Nederland. Naast distributie naar voedselprojecten en de Voedselbank verwerkt het centrum in haar keuken ook reststromen uit de voedselketen tot andere eetbare producten. Er wordt gebruik gemaakt van inzet van (15 tot 20) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die hierdoor ook meer kansen krijgen op een betaalde baan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Blue food gr 10

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Milieucentrum

Contactpersoon: Emile van Rinsum en Sarah Stolk

E-mail: info@milieucentrum.rotterdam.nl

Telefoon: 0104656496

Adres: Schiekade 189 (unit 302), 3013 BR ROTTERDAM

Wij zoeken

Partners in food

Gerelateerde Plannen

Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Meer plannen