Ontdek › Plan

Zero Foodwaste Rotterdam

Status: Plan ingetrokken

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Zero food waste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Op z’n Rotterdams aan de slag: “geen woorden maar daden!”. Met bedrijven samen bekijken we welke reststromen er kunnen worden aangepakt. Op grote schaal maar ook op kleine schaal, bijvoorbeeld het verwerken van broodafval tot bier of fruitafval tot producten zoals jams en chutneys. Zo werken we samen met Rotterdamse bedrijven aan oplossingen waarin we zoeken naar slimme koppelingen tussen grote bedrijven en ‘start-ups’ die gebruik willen maken van reststromen uit de voedselketen.

Het Food Waste Action Lab wordt het kloppende hart van Zero Foodwaste Rotterdam. Hier wordt gewerkt aan praktische uitwerkingen en het actieplan “zero foodwaste Rotterdam”. Studenten van INHolland maken een situatie-analyse want het ontstaan van voedseloverschotten is complex.

Ook nemen we het initiatief tot een landelijke "Foodwaste Award" waarmee we 'best pratices' goed in de schijnwerpers gaan zetten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.

*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.

Waarom vernieuwend?

Met Zero Foodwaste Rotterdam maken we cross-overs tussen het Rotterdamse bedrijfsleven, start-ups, retailers, overheid en de consument. We zetten een breed scala aan middelen in zoals: evenementen (o.a. het Bluefoodfestival),de foodwaste hackathon, het - lab en de netwerken van de partners. Reeds bestaande kennis en ervaring uit onze eigen stad maar ook uit steden die al met foodwaste aan de slag zijn is hierbij de basis.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Emc 3

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Milieucentrum

Contactpersoon: Angelique Vandevenne

E-mail: a.vandevenne@milieucentrum.rotterdam.nl

Telefoon: 0104656496

Adres: Schiekade 189 (unit 302), 3013 BR ROTTERDAM

Wij zoeken

Partners in food
Stakeholders in food
Kenniscentra
Expertise op het gebied van economie, voedsel, innovatie
Expertise op het gebied van Hackatons ...

Gerelateerde Plannen

L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Logo social media

DE DUURZAME WERKPLAATS

De Duurzame Werkplaats is een life-experience center waar je de toekomst kunt zien, ruiken, proeven en beleven.

Bekijk dit plan
Meer plannen