Ontdek › Plan

Zero Foodwaste Rotterdam

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Op z’n Rotterdams aan de slag (“geen woorden maar daden!”) met een professioneel "foodwaste" distributiecentrum waar reststromen uit de voedselketen vanuit de haven, groothandels en voedselverwerkingsbedrijven worden gedistribueerd naar voedselprojecten in de regio en verwerkt worden in een keuken tot nieuwe producten zoals jams, chutneys en soepen etc..

Waarom goed voor Rotterdam?

Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.

*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.

Waarom vernieuwend?

Een "foodwaste" distributiecentrum op deze schaal is nieuw in Nederland. Naast distributie naar voedselprojecten en de Voedselbank verwerkt het centrum in haar keuken ook reststromen uit de voedselketen tot andere eetbare producten. Er wordt gebruik gemaakt van inzet van (15 tot 20) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die hierdoor ook meer kansen krijgen op een betaalde baan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Blue food gr 10

Doe mee

Organisatie: Rotterdams Milieucentrum

Contactpersoon: Emile van Rinsum en Sarah Stolk

E-mail: info@milieucentrum.rotterdam.nl

Telefoon: 0104656496

Adres: Schiekade 189 (unit 302), 3013 BR ROTTERDAM

Wij zoeken

Partners in food

Gerelateerde Plannen

Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Meer plannen