Ontdek › Plan

GEEN woorden maar BEELDEN

Aangemaakt: 26 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Taalachterstand blijft in Rotterdam een aandachtspunt. Zuid Holland(15,7%) is het hoogste in heel Nederland. Kijkende naar de inwoners van Rotterdam, VNO-NCW en het MKB bedrijfleven liggen hier grote kansen. Maar heel veel mensen vinden en ervaren het sollicteren via de ouderwetse manier niet interessant en/of hebben teveel taalachterstand dat er geen optimale brief komt. Wel zijn deze mensen mogelijk zeer goed in hun vak maar kunnen dit dan via woorden niet optimaal uiten. Dit in combinatie met werkgelegenheid, solliciteren, arbeidsmarkt hebben wij een oplossing gevonden om dit ideaal te combineren voor alle betrokken partijen. We kunnen hier spreken over een win-win situatie in de nieuwe digitale wereld voor iedereen die een telefoon, tablet of computer heeft.

Waarom goed voor Rotterdam?

Goed voor Rotterdam omdat Rotterdam een groot taalachterstand heeft t.o.v. van andere steden. Daarbij kent Rotterdam een groeiend bedrijfsleven dus vraag naar arbeidskrachten op verschillende vlakken met verschillende talen en culturen. Daarnaast kent Rotterdam een grote groep mensen die werkzoeken. Deze mensen willen graag aan de slag maar zien extreem op tegen de woorden in een sollicitatie brief. Rotterdam is de eerste stad van Nederland die hiervoor een oplossing heeft.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van App-Video-Persoonlijke Hulp-Diverse talen en digitaal solliciteren in samenwerking met de gemeente R'dam en het bedrijfsleven is nog nooit voorgekomen in Nederland.
De toegevoegde waarde die wij bieden aan deze totale groep mensen die op zoek zijn naar een nieuwe/andere of uberhaubt een baan is uniek. Dit idee is te gebruiken voor een korte periode en langere periode waarbij je echt iedereen de kans gaat geven om zijn ideale job te krijgen in welke taal dan ook.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 5126

Doe mee

Organisatie: In de chemie tak en media wereld werkzaam

Contactpersoon: F.Heus & J. Kleinendorst

Wij zoeken

Wij kunnen worden geholpen om voor Rotterdam vanuit de Citylab010 in aanmerking te komen voor een subsidie om dit te gaan opstarten voor werkzoekende, mensen met een taalachterstand etc etc zodat echt iedereen aan het werk gaat! Om te starten en dit plan goed neer te zetten, zoeken wij de hulp van CITYLAB010 Rotterdam om als eerste grote stad van Nederland dit probleem op te lossen.

Gerelateerde Plannen

Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan
Wijkenergie werkt

WijkEnergie Werkt

Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

Bekijk dit plan

Sollicitatietraing voor Turkse uitkeringsgerechtigden

De Turkse uitkeringsgerechtigden beschikken over een curriculum vitae en ze kunnen een motivatiebrief schrijven.

Bekijk dit plan
Logo 1

De WelWillers

Een groep uitkeringsgerechtigden gaan samen, met en voor elkaar aan de slag om zoveel mogelijk regulier betaalde arbeid te vinden

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Meer plannen