Ontdek › Plan

GEEN woorden maar BEELDEN

Aangemaakt: 26 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Taalachterstand blijft in Rotterdam een aandachtspunt. Zuid Holland(15,7%) is het hoogste in heel Nederland. Kijkende naar de inwoners van Rotterdam, VNO-NCW en het MKB bedrijfleven liggen hier grote kansen. Maar heel veel mensen vinden en ervaren het sollicteren via de ouderwetse manier niet interessant en/of hebben teveel taalachterstand dat er geen optimale brief komt. Wel zijn deze mensen mogelijk zeer goed in hun vak maar kunnen dit dan via woorden niet optimaal uiten. Dit in combinatie met werkgelegenheid, solliciteren, arbeidsmarkt hebben wij een oplossing gevonden om dit ideaal te combineren voor alle betrokken partijen. We kunnen hier spreken over een win-win situatie in de nieuwe digitale wereld voor iedereen die een telefoon, tablet of computer heeft.

Waarom goed voor Rotterdam?

Goed voor Rotterdam omdat Rotterdam een groot taalachterstand heeft t.o.v. van andere steden. Daarbij kent Rotterdam een groeiend bedrijfsleven dus vraag naar arbeidskrachten op verschillende vlakken met verschillende talen en culturen. Daarnaast kent Rotterdam een grote groep mensen die werkzoeken. Deze mensen willen graag aan de slag maar zien extreem op tegen de woorden in een sollicitatie brief. Rotterdam is de eerste stad van Nederland die hiervoor een oplossing heeft.

Waarom vernieuwend?

De combinatie van App-Video-Persoonlijke Hulp-Diverse talen en digitaal solliciteren in samenwerking met de gemeente R'dam en het bedrijfsleven is nog nooit voorgekomen in Nederland.
De toegevoegde waarde die wij bieden aan deze totale groep mensen die op zoek zijn naar een nieuwe/andere of uberhaubt een baan is uniek. Dit idee is te gebruiken voor een korte periode en langere periode waarbij je echt iedereen de kans gaat geven om zijn ideale job te krijgen in welke taal dan ook.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 5126

Doe mee

Organisatie: In de chemie tak en media wereld werkzaam

Contactpersoon: F.Heus & J. Kleinendorst

Wij zoeken

Wij kunnen worden geholpen om voor Rotterdam vanuit de Citylab010 in aanmerking te komen voor een subsidie om dit te gaan opstarten voor werkzoekende, mensen met een taalachterstand etc etc zodat echt iedereen aan het werk gaat! Om te starten en dit plan goed neer te zetten, zoeken wij de hulp van CITYLAB010 Rotterdam om als eerste grote stad van Nederland dit probleem op te lossen.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan
Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan

Sollicitatietraing voor Turkse uitkeringsgerechtigden

De Turkse uitkeringsgerechtigden beschikken over een curriculum vitae en ze kunnen een motivatiebrief schrijven.

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Meer plannen