Ontdek › Plan

Geen woorden maar dagelijkse daden

Aangemaakt: 29 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Jobbely heeft vorig jaar Steve gelanceerd, een online job coach, welke op een brede en relevante manier mensen helpt bij het vinden van een passende baan. Deels geautomatiseerd en deels handmatig gaat Steve de dialoog aan over het wie, wat, waarom en hoe vinden van een baan.

Jobbely heeft voor Steve het FAST-programma ontwikkelt welke bestaat uit vier fases:
- Fit: dagelijkse oefeningen om vitaler voor de dag te komen
- Activatie: geen woorden maar met daden bouwen aan zelfvertrouwen
- Solliciteren: samen hand in hand op het veld komen te staan
- Triomf: als je meespeelt en blijft trainen kun je alleen maar winnen

Dit alles start met supersimpele chatapp en groeit uit tot een constructieve dialoog met ons, digitaal contact tussen kandidaten onderling, opdrachten bij ons op kantoor en uiteindelijk overal in de regio Rijnmond.

Het programma is schaalbaar en beweegt mensen tot het maken van duurzame veranderingen in zijn/haar gedrag en houding tov werk.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het positieve effect van werken op het individu, een gezin en de directe leefomgeving welke ontstaat als je meer zingeving en geluk in het leven vindt en gaat "meedoen" is enorm.

Voor ons is het maatschappelijke belang zo evident en wij geloven dat iedereen die wil ook iets kan gaan doen als hij of zij weer durft te denken in kansen en mogelijkheden.

Pragmatisch en zakelijk is het ook evident: als Steve ook maar 1 persoon aan een baan helpt is het (netto) winst voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

Waar alle loketten, pakketen en facetten al beschikbaar zijn is het vooral de vorm en inhoud die Steve & het FAST-programma vernieuwend maken.

Als je Whatsapp of Facebook kunt gebruiken, kun je met Steve als coach aan de slag. Je smartphone staat altijd aan en een berichtje van/aan Steve is na een paar dagen de normaalste zaak.

Elke dag een minuutje hier of daar, elke dag een stapje vooruit. Alles heel compact en eenvoudig, alles veilig en vertrouwd 1-op-1 en qua taal en taak op niveau.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Irk nedir

Doe mee

Organisatie: Jobbely

Contactpersoon: Joost Boogaard

E-mail: joost.boogaard@jobbely.com

Telefoon: 010 - 891 72 30

Wij zoeken

De kans en budget om initieel met 50 kandidaten aan de slag te gaan om vanuit daaruit het programma verder te ontwikkelingen en op te schalen. De tools en content zijn allemaal beschikbaar en in kader van het Citylab010 is het de uitdaging om het FAST-programma duurzaam op te zetten.

Optioneel willen we gesprek aangaan mbt subsidie om mogelijke add-ons / maatwerk te ontwikkelen voor de 010 regio, bv. lokale content / agenda / activiteiten integreren in dialoog en/of stapje maken richting meertaligheid van app en/of betere visuele ondersteuning van teksten/vragen etc.

Gerelateerde Plannen

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan

Ben jij werkfit?

Voor iedere burger in Rotterdam, die het recht heeft op een eerlijke kans om aan zichzelf te werken en werkfit te worden.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Arbeidsmarkt

Overschie Werkt

Werkgelegenheidsproject door samenwerking met welzijnsorganisatie en lokale ondernemers.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan
Meer plannen