Ontdek › Plan

Geen woorden maar dagelijkse daden

Aangemaakt: 29 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Jobbely heeft vorig jaar Steve gelanceerd, een online job coach, welke op een brede en relevante manier mensen helpt bij het vinden van een passende baan. Deels geautomatiseerd en deels handmatig gaat Steve de dialoog aan over het wie, wat, waarom en hoe vinden van een baan.

Jobbely heeft voor Steve het FAST-programma ontwikkelt welke bestaat uit vier fases:
- Fit: dagelijkse oefeningen om vitaler voor de dag te komen
- Activatie: geen woorden maar met daden bouwen aan zelfvertrouwen
- Solliciteren: samen hand in hand op het veld komen te staan
- Triomf: als je meespeelt en blijft trainen kun je alleen maar winnen

Dit alles start met supersimpele chatapp en groeit uit tot een constructieve dialoog met ons, digitaal contact tussen kandidaten onderling, opdrachten bij ons op kantoor en uiteindelijk overal in de regio Rijnmond.

Het programma is schaalbaar en beweegt mensen tot het maken van duurzame veranderingen in zijn/haar gedrag en houding tov werk.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het positieve effect van werken op het individu, een gezin en de directe leefomgeving welke ontstaat als je meer zingeving en geluk in het leven vindt en gaat "meedoen" is enorm.

Voor ons is het maatschappelijke belang zo evident en wij geloven dat iedereen die wil ook iets kan gaan doen als hij of zij weer durft te denken in kansen en mogelijkheden.

Pragmatisch en zakelijk is het ook evident: als Steve ook maar 1 persoon aan een baan helpt is het (netto) winst voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

Waar alle loketten, pakketen en facetten al beschikbaar zijn is het vooral de vorm en inhoud die Steve & het FAST-programma vernieuwend maken.

Als je Whatsapp of Facebook kunt gebruiken, kun je met Steve als coach aan de slag. Je smartphone staat altijd aan en een berichtje van/aan Steve is na een paar dagen de normaalste zaak.

Elke dag een minuutje hier of daar, elke dag een stapje vooruit. Alles heel compact en eenvoudig, alles veilig en vertrouwd 1-op-1 en qua taal en taak op niveau.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Irk nedir

Doe mee

Organisatie: Jobbely

Contactpersoon: Joost Boogaard

E-mail: joost.boogaard@jobbely.com

Telefoon: 010 - 891 72 30

Wij zoeken

De kans en budget om initieel met 50 kandidaten aan de slag te gaan om vanuit daaruit het programma verder te ontwikkelingen en op te schalen. De tools en content zijn allemaal beschikbaar en in kader van het Citylab010 is het de uitdaging om het FAST-programma duurzaam op te zetten.

Optioneel willen we gesprek aangaan mbt subsidie om mogelijke add-ons / maatwerk te ontwikkelen voor de 010 regio, bv. lokale content / agenda / activiteiten integreren in dialoog en/of stapje maken richting meertaligheid van app en/of betere visuele ondersteuning van teksten/vragen etc.

Gerelateerde Plannen

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Arbeidsmarkt

Overschie Werkt

Werkgelegenheidsproject door samenwerking met welzijnsorganisatie en lokale ondernemers.

Bekijk dit plan

'T WERKT!

zet cultuur, erfgoed en ondernemerschap in om langdurig werklozen te helpen aan betaald werk. Deelnemers volgen een intensief, persoonlijk programma van 6-8 weken (o.m. coaching, workshops en trainingen)

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Young & FamousFestival

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen