Ontdek › Plan

Tienermoeders in beeld

Aangemaakt: 12 mei 2017

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Het dagbestedingsprogramma duurt drie maanden, twee dagen per week. We werken in groepsverband, waar nodig ook individueel. Het programma (denk aan boksclinic, kwaliteitenspel, bezoek aan loopbaancoach) is op maat gemaakt. We begeleiden deelnemers bij het doorbreken van oude patronen en stimuleren hen om kwaliteiten op een positieve manier in te zetten voor een kansrijke toekomst. De combinatie van systeemtherapie, het aanleren van praktische en sociale vaardigheden en het aanboren van levensenergie maakt dat een duurzame verandering in hun leven plaatsvindt. Hierbij zijn niet alleen de tienermoeders zelf gebaat, ook hun kinderen, hun persoonlijke netwerk en de gemeente Rotterdam.

We werken met film. Alle gedragingen en ontwikkelingsprocessen leggen we vast en geven deze terug in de vorm van reflectie. Aan het einde nodigen we de deelnemers uit op hun eigen filmpremière en bekijken we met elkaar het resultaat van de intensieve training.

Waarom goed voor Rotterdam?

Onze training geeft binnen de zelfredzaamheidsmatrix die de gemeente hanteert een aanzienlijke verbetering op dertien domeinen. Dit is gebleken uit een succesvolle pilot. Dankzij de training belanden de moeders niet in criminaliteit, halen een diploma, hebben minder lang een uitkering en geven hun kinderen een beter voorbeeld.

Waarom vernieuwend?

Ons programma is meer dan dagbesteding. Het is een combinatie van dagbesteding, systeemtherapie en loopbaanbegeleiding. Timon, FlexusJeugdplein en het Leger des Heils bevestigen dat ons programma een onderscheidende en succesvolle aanvulling is op het huidige zorgaanbod. Door de kleinschaligheid en onze positieve, opbouwende benadering blijft deze normaal zeer zorgmijdende doelgroep bij ons binnenboord.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Boksclinic1

Doe mee

Organisatie: Biografie in Beeld

Contactpersoon: Petra Spreij & Gerdien van der Stoel

Wij zoeken

Mogelijkheden om onze training voor tienermoeders als product op te nemen binnen het huidige zorgaanbod van gemeente Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Meer plannen