Ontdek › Plan

Tienermoeders in beeld

Aangemaakt: 12 mei 2017

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Het dagbestedingsprogramma duurt drie maanden, twee dagen per week. We werken in groepsverband, waar nodig ook individueel. Het programma (denk aan boksclinic, kwaliteitenspel, bezoek aan loopbaancoach) is op maat gemaakt. We begeleiden deelnemers bij het doorbreken van oude patronen en stimuleren hen om kwaliteiten op een positieve manier in te zetten voor een kansrijke toekomst. De combinatie van systeemtherapie, het aanleren van praktische en sociale vaardigheden en het aanboren van levensenergie maakt dat een duurzame verandering in hun leven plaatsvindt. Hierbij zijn niet alleen de tienermoeders zelf gebaat, ook hun kinderen, hun persoonlijke netwerk en de gemeente Rotterdam.

We werken met film. Alle gedragingen en ontwikkelingsprocessen leggen we vast en geven deze terug in de vorm van reflectie. Aan het einde nodigen we de deelnemers uit op hun eigen filmpremière en bekijken we met elkaar het resultaat van de intensieve training.

Waarom goed voor Rotterdam?

Onze training geeft binnen de zelfredzaamheidsmatrix die de gemeente hanteert een aanzienlijke verbetering op dertien domeinen. Dit is gebleken uit een succesvolle pilot. Dankzij de training belanden de moeders niet in criminaliteit, halen een diploma, hebben minder lang een uitkering en geven hun kinderen een beter voorbeeld.

Waarom vernieuwend?

Ons programma is meer dan dagbesteding. Het is een combinatie van dagbesteding, systeemtherapie en loopbaanbegeleiding. Timon, FlexusJeugdplein en het Leger des Heils bevestigen dat ons programma een onderscheidende en succesvolle aanvulling is op het huidige zorgaanbod. Door de kleinschaligheid en onze positieve, opbouwende benadering blijft deze normaal zeer zorgmijdende doelgroep bij ons binnenboord.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Boksclinic1

Doe mee

Organisatie: Biografie in Beeld

Contactpersoon: Petra Spreij & Gerdien van der Stoel

Wij zoeken

Mogelijkheden om onze training voor tienermoeders als product op te nemen binnen het huidige zorgaanbod van gemeente Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Knipsel

Nice to meet you on social media

Wij coachen/trainen Rotterdammers om social media op de juiste manier in te zetten voor het vinden van een baan.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Meer plannen