Ontdek › Plan

Tienermoeders in beeld

Aangemaakt: 12 mei 2017

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Het dagbestedingsprogramma duurt drie maanden, twee dagen per week. We werken in groepsverband, waar nodig ook individueel. Het programma (denk aan boksclinic, kwaliteitenspel, bezoek aan loopbaancoach) is op maat gemaakt. We begeleiden deelnemers bij het doorbreken van oude patronen en stimuleren hen om kwaliteiten op een positieve manier in te zetten voor een kansrijke toekomst. De combinatie van systeemtherapie, het aanleren van praktische en sociale vaardigheden en het aanboren van levensenergie maakt dat een duurzame verandering in hun leven plaatsvindt. Hierbij zijn niet alleen de tienermoeders zelf gebaat, ook hun kinderen, hun persoonlijke netwerk en de gemeente Rotterdam.

We werken met film. Alle gedragingen en ontwikkelingsprocessen leggen we vast en geven deze terug in de vorm van reflectie. Aan het einde nodigen we de deelnemers uit op hun eigen filmpremière en bekijken we met elkaar het resultaat van de intensieve training.

Waarom goed voor Rotterdam?

Onze training geeft binnen de zelfredzaamheidsmatrix die de gemeente hanteert een aanzienlijke verbetering op dertien domeinen. Dit is gebleken uit een succesvolle pilot. Dankzij de training belanden de moeders niet in criminaliteit, halen een diploma, hebben minder lang een uitkering en geven hun kinderen een beter voorbeeld.

Waarom vernieuwend?

Ons programma is meer dan dagbesteding. Het is een combinatie van dagbesteding, systeemtherapie en loopbaanbegeleiding. Timon, FlexusJeugdplein en het Leger des Heils bevestigen dat ons programma een onderscheidende en succesvolle aanvulling is op het huidige zorgaanbod. Door de kleinschaligheid en onze positieve, opbouwende benadering blijft deze normaal zeer zorgmijdende doelgroep bij ons binnenboord.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Boksclinic1

Doe mee

Organisatie: Biografie in Beeld

Contactpersoon: Petra Spreij & Gerdien van der Stoel

Wij zoeken

Mogelijkheden om onze training voor tienermoeders als product op te nemen binnen het huidige zorgaanbod van gemeente Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Meer plannen