Ontdek › Plan

Gelukkige scholen op Zuid

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Geluk is een belangrijk thema en vanuit de positieve psychologie is er veel bekend wat kan bijdragen aan het vergroten van je eigen (en andermans) geluk. Carla de Boer heeft hier een wetenschappelijk onderbouwde lesmethode van gemaakt voor basisscholen, de gelukskoffer. De scholen op Zuid werken hier nog niet mee en dat is eeuwig zonde. Naast dat het zorgt voor leuke lesstof zet het ook tot denken en veranderen bij de leerkracht. De leerlingen gaan leren welke interventies je kunt inzetten en gaan ook iets doen voor de ander.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gelukkige scholen zorgen voor gelukkige leerlingen en dit draagt bij tot een gelukkiger Rotterdam. Geluk werkt preventief tegen pesten, uitsluiting (radicalisering), schooluitval, etc. Daarnaast bevordert het de samenwerking, niet alleen in de klas, maar juist ook daarbuiten. Daarnaast vergroot het de ouderbetrokkenheid (ouders worden actief betrokken bij het traject op school).

Waarom vernieuwend?

De gelukskoffer wordt op dit moment maar op 2 basisscholen in Rotterdam gebruikt en nog op geen enkele school in Rotterdam-Zuid. Het past ook in de onderwijsvernieuwing onderwijs2020 en draagt bij aan het vergroten van de 21st centery skills.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Gelukshuislogo

Doe mee

Organisatie: Alacritas

Contactpersoon: Anna-Maria Carbonaro

Wij zoeken

Geluksambassadeurs, financiele ondersteuning en nog meer scholen op Zuid die interesse hebben om deel te nemen

Gerelateerde Plannen

Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spel-IQoké-activiteiten voor (hoog) begaafde kinderen!

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Meer plannen