Ontdek › Plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Aangemaakt: 10 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

We zullen verschillende prototypen maken van stressverlichtende modules waarin sensorische en interactieve ontwerp-oplossingen worden geïntegreerd.

Elk prototype is ontworpen om een positieve fysiologische en psychologische reactie in het lichaam van de gebruiker te creëren. We zullen wetenschappelijke kennis en gebruikerservaringen integreren om combinaties van elementen te bepalen (licht, materialen, vorm, kleuren, geluid etc.) dit kunnen helpen het stressniveau te verlagen.

Elk persoon heeft een ander lichaam, andere gevoeligheid en andere voorkeuren. De ene dag wil je misschien meer gestimuleerd worden om energie te krijgen, een andere dag wil je misschien meer ontspannen zijn in een 'cocon', zodat je de spanningen in je lichaam en geest kunt loslaten. Dan is het belangrijk om flexibele elementen in elk ontwerp te integreren die gebruikers meerdere opties bieden die ze volgens naar hun eigen behoefte kunnen activeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Veel mensen hebben last van stress en angst, maar vanwege hun leeftijd, gebrek aan inkomen, gebrek aan tijd, kennis of gewoonten gaan ze niet naar fitnessclubs, yogalessen, therapiesessies of brengen geen tijd door op het platteland om hun batterij op te laden. Ons idee is dus om op alledaagse stedelijke locaties kleine helende en therapeutische ruimten te creëren om deze kwalitatieve omgevingen toegankelijker te maken voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

We zullen een multidisciplinair team van deskundigen (architecten, ontwerpers, gezondheidswerkers, technologen, stedelijk psycholoog, docent yoga en mindfulness, enz.) verzamelen en hun kennis combineren.

We zullen innovatieve methoden, waaronder technologische hulpmiddelen, gebruiken om kwantitatieve en kwalitatieve elementen te beoordelen. De resultaten worden gebruikt om dienen als basis voor de Gemeente Rotterdam voor het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Healing Places

Contactpersoon: Inès Péborde

Wij zoeken

om het begroting te maken, juridisch advies en financiële hulp.

Gerelateerde Plannen

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen