Ontdek › Plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Aangemaakt: 10 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

We zullen verschillende prototypen maken van stressverlichtende modules waarin sensorische en interactieve ontwerp-oplossingen worden geïntegreerd.

Elk prototype is ontworpen om een positieve fysiologische en psychologische reactie in het lichaam van de gebruiker te creëren. We zullen wetenschappelijke kennis en gebruikerservaringen integreren om combinaties van elementen te bepalen (licht, materialen, vorm, kleuren, geluid etc.) dit kunnen helpen het stressniveau te verlagen.

Elk persoon heeft een ander lichaam, andere gevoeligheid en andere voorkeuren. De ene dag wil je misschien meer gestimuleerd worden om energie te krijgen, een andere dag wil je misschien meer ontspannen zijn in een 'cocon', zodat je de spanningen in je lichaam en geest kunt loslaten. Dan is het belangrijk om flexibele elementen in elk ontwerp te integreren die gebruikers meerdere opties bieden die ze volgens naar hun eigen behoefte kunnen activeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Veel mensen hebben last van stress en angst, maar vanwege hun leeftijd, gebrek aan inkomen, gebrek aan tijd, kennis of gewoonten gaan ze niet naar fitnessclubs, yogalessen, therapiesessies of brengen geen tijd door op het platteland om hun batterij op te laden. Ons idee is dus om op alledaagse stedelijke locaties kleine helende en therapeutische ruimten te creëren om deze kwalitatieve omgevingen toegankelijker te maken voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

We zullen een multidisciplinair team van deskundigen (architecten, ontwerpers, gezondheidswerkers, technologen, stedelijk psycholoog, docent yoga en mindfulness, enz.) verzamelen en hun kennis combineren.

We zullen innovatieve methoden, waaronder technologische hulpmiddelen, gebruiken om kwantitatieve en kwalitatieve elementen te beoordelen. De resultaten worden gebruikt om dienen als basis voor de Gemeente Rotterdam voor het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Healing Places

Contactpersoon: Inès Péborde

Wij zoeken

om het begroting te maken, juridisch advies en financiële hulp.

Gerelateerde Plannen

12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Meer plannen