Ontdek › Plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Aangemaakt: 10 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

We zullen verschillende prototypen maken van stressverlichtende modules waarin sensorische en interactieve ontwerp-oplossingen worden geïntegreerd.

Elk prototype is ontworpen om een positieve fysiologische en psychologische reactie in het lichaam van de gebruiker te creëren. We zullen wetenschappelijke kennis en gebruikerservaringen integreren om combinaties van elementen te bepalen (licht, materialen, vorm, kleuren, geluid etc.) dit kunnen helpen het stressniveau te verlagen.

Elk persoon heeft een ander lichaam, andere gevoeligheid en andere voorkeuren. De ene dag wil je misschien meer gestimuleerd worden om energie te krijgen, een andere dag wil je misschien meer ontspannen zijn in een 'cocon', zodat je de spanningen in je lichaam en geest kunt loslaten. Dan is het belangrijk om flexibele elementen in elk ontwerp te integreren die gebruikers meerdere opties bieden die ze volgens naar hun eigen behoefte kunnen activeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Veel mensen hebben last van stress en angst, maar vanwege hun leeftijd, gebrek aan inkomen, gebrek aan tijd, kennis of gewoonten gaan ze niet naar fitnessclubs, yogalessen, therapiesessies of brengen geen tijd door op het platteland om hun batterij op te laden. Ons idee is dus om op alledaagse stedelijke locaties kleine helende en therapeutische ruimten te creëren om deze kwalitatieve omgevingen toegankelijker te maken voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

We zullen een multidisciplinair team van deskundigen (architecten, ontwerpers, gezondheidswerkers, technologen, stedelijk psycholoog, docent yoga en mindfulness, enz.) verzamelen en hun kennis combineren.

We zullen innovatieve methoden, waaronder technologische hulpmiddelen, gebruiken om kwantitatieve en kwalitatieve elementen te beoordelen. De resultaten worden gebruikt om dienen als basis voor de Gemeente Rotterdam voor het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Healing Places

Contactpersoon: Inès Péborde

Wij zoeken

om het begroting te maken, juridisch advies en financiële hulp.

Gerelateerde Plannen

Jan metz fenomena

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen