Ontdek › Plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Aangemaakt: 10 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

We zullen verschillende prototypen maken van stressverlichtende modules waarin sensorische en interactieve ontwerp-oplossingen worden geïntegreerd.

Elk prototype is ontworpen om een positieve fysiologische en psychologische reactie in het lichaam van de gebruiker te creëren. We zullen wetenschappelijke kennis en gebruikerservaringen integreren om combinaties van elementen te bepalen (licht, materialen, vorm, kleuren, geluid etc.) dit kunnen helpen het stressniveau te verlagen.

Elk persoon heeft een ander lichaam, andere gevoeligheid en andere voorkeuren. De ene dag wil je misschien meer gestimuleerd worden om energie te krijgen, een andere dag wil je misschien meer ontspannen zijn in een 'cocon', zodat je de spanningen in je lichaam en geest kunt loslaten. Dan is het belangrijk om flexibele elementen in elk ontwerp te integreren die gebruikers meerdere opties bieden die ze volgens naar hun eigen behoefte kunnen activeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Veel mensen hebben last van stress en angst, maar vanwege hun leeftijd, gebrek aan inkomen, gebrek aan tijd, kennis of gewoonten gaan ze niet naar fitnessclubs, yogalessen, therapiesessies of brengen geen tijd door op het platteland om hun batterij op te laden. Ons idee is dus om op alledaagse stedelijke locaties kleine helende en therapeutische ruimten te creëren om deze kwalitatieve omgevingen toegankelijker te maken voor iedereen.

Waarom vernieuwend?

We zullen een multidisciplinair team van deskundigen (architecten, ontwerpers, gezondheidswerkers, technologen, stedelijk psycholoog, docent yoga en mindfulness, enz.) verzamelen en hun kennis combineren.

We zullen innovatieve methoden, waaronder technologische hulpmiddelen, gebruiken om kwantitatieve en kwalitatieve elementen te beoordelen. De resultaten worden gebruikt om dienen als basis voor de Gemeente Rotterdam voor het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Healing Places

Contactpersoon: Inès Péborde

Wij zoeken

om het begroting te maken, juridisch advies en financiële hulp.

Gerelateerde Plannen

Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan

"Hout van Rotterdam"

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Meer plannen