Ontdek › Plan

Gezond Feesten met FestaFit

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Sport beweegt Rotterdam

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Rotterdammers houden van uitgaan, feesten en muziekfestivals. Voor de muziek zelf, voor de gezelligheid, maar vooral om ook even lekker te ontspannen en los te gaan. Gek genoeg bewegen we op festivals veel, maar zien we dit niet als sporten. Dit komt mede door het ongezonde karakter door alcoholische en andere ongezonde versnaperingen.

Wat als we hier verandering in brengen en we de behoefte aan en voorkeur voor festivalmuziek kunnen inzetten om ontspannen op muziek (nog) aantrekkelijker kunnen maken? Kortom, het beste van twee werelden.

FestaFit is een nieuw sportconcept waarbij Rotterdammers ontspannen en fitter worden door intensief te dansen. Op een vette Rotterdamse locatie ga je alleen of met je vrienden een uurtje (of misschien zelfs twee) helemaal uit je bol op lekkere muziek. Het evenement is een echte experience, lijkt op een feest door de uitstraling en muziek, maar heeft een gezond en sportief karakter door o.a. gezonde drankjes en een ‘transpireer’ temperatuur.

Waarom goed voor Rotterdam?

Voor de Rotterdammer is het sociaal en goed voor lichaam en geest. Het spreekt een doelgroep aan die moeite heeft met het klassieke sporten middels, een beleving die uniek en verrassend is. Bovendien versterkt het Rotterdam als sport- en festivalstad en verbindt het sport met cultuur. Het biedt potentie om mooie Rotterdamse locaties en buitenruimten onder de aandacht te brengen en versterkt het experimentele en grens doorbrekende karakter van de stad. Het geeft een podium aan jong DJ talent.

Waarom vernieuwend?

Het maakt van hobby en vrijetijdsbesteding een laagdrempelige manier om te bewegen en ontspannen. Het speelt in om de unieke beleving rondom ontspannen, waardoor sporten bijzaak wordt. Het is de missing link tussen dansen en sport en geeft bovendien een 'gezonde' impuls aan de uitgaans- en festivalscene.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Festafit online

Doe mee

Contactpersoon: Isabelle Horner (isabellehorner@hotmail.com) en Richard Witteman (richardwitteman@gmail.com)

Wij zoeken

Startkapitaal om het eerste evenement te financieren. We komen bovendien graag in aanmerking met beheerders van gave Rotterdamse locaties die open staan om met ons FestaFit evenementen willen organiseren.

Gerelateerde Plannen

Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
Meer plannen