Ontdek › Plan

Gezond Feesten met FestaFit

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Sport beweegt Rotterdam

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Rotterdammers houden van uitgaan, feesten en muziekfestivals. Voor de muziek zelf, voor de gezelligheid, maar vooral om ook even lekker te ontspannen en los te gaan. Gek genoeg bewegen we op festivals veel, maar zien we dit niet als sporten. Dit komt mede door het ongezonde karakter door alcoholische en andere ongezonde versnaperingen.

Wat als we hier verandering in brengen en we de behoefte aan en voorkeur voor festivalmuziek kunnen inzetten om ontspannen op muziek (nog) aantrekkelijker kunnen maken? Kortom, het beste van twee werelden.

FestaFit is een nieuw sportconcept waarbij Rotterdammers ontspannen en fitter worden door intensief te dansen. Op een vette Rotterdamse locatie ga je alleen of met je vrienden een uurtje (of misschien zelfs twee) helemaal uit je bol op lekkere muziek. Het evenement is een echte experience, lijkt op een feest door de uitstraling en muziek, maar heeft een gezond en sportief karakter door o.a. gezonde drankjes en een ‘transpireer’ temperatuur.

Waarom goed voor Rotterdam?

Voor de Rotterdammer is het sociaal en goed voor lichaam en geest. Het spreekt een doelgroep aan die moeite heeft met het klassieke sporten middels, een beleving die uniek en verrassend is. Bovendien versterkt het Rotterdam als sport- en festivalstad en verbindt het sport met cultuur. Het biedt potentie om mooie Rotterdamse locaties en buitenruimten onder de aandacht te brengen en versterkt het experimentele en grens doorbrekende karakter van de stad. Het geeft een podium aan jong DJ talent.

Waarom vernieuwend?

Het maakt van hobby en vrijetijdsbesteding een laagdrempelige manier om te bewegen en ontspannen. Het speelt in om de unieke beleving rondom ontspannen, waardoor sporten bijzaak wordt. Het is de missing link tussen dansen en sport en geeft bovendien een 'gezonde' impuls aan de uitgaans- en festivalscene.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Festafit online

Doe mee

Contactpersoon: Isabelle Horner (isabellehorner@hotmail.com) en Richard Witteman (richardwitteman@gmail.com)

Wij zoeken

Startkapitaal om het eerste evenement te financieren. We komen bovendien graag in aanmerking met beheerders van gave Rotterdamse locaties die open staan om met ons FestaFit evenementen willen organiseren.

Gerelateerde Plannen

Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
Logo hoe wit

House of esports

Het creëren van een epicentrum voor de esports. Waarin de maatschappelijke waardes centraal staat.

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Meer plannen