Ontdek › Plan

Golfen op de Kop

Aangemaakt: 08 januari 2017

Sport beweegt Rotterdam

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Tussen het Drijvend Paviljoen en het Nieuwe Luxor ligt een 'loos' grasveldje van ongeveer 750 vierkante meter. Dit stukje gras kan eenvoudig worden omgevormd tot een putting en (eventueel) chipping green om de golfsport naar het centrum van Rotterdam te halen. Aan de waterkant komt een driving range, waarop men kan afslaan met biologisch afbreekbare golfballen. Deze golfballen bevatten voedingsstoffen voor de bomen op het waterpark en de waterdieren. De ballen kunnen gekocht worden bij de omliggende horeca. Daarnaast kunnen golfclubs worden gehuurd bij omliggende horeca of bij de kassa van het Nieuwe Luxor.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met Feyenoord City wordt ingezet op Rotterdam als sportstad. Rotterdammers die golfen, moeten nu naar Kralingen, het Noorden, Nieuwerkerk a/d IJssel, Rhoon of verder om te oefenen. Een toegankelijke golfaccommodatie ontbreekt dus in het centrum. Door dit microgolfpark wordt het duidelijk dat als je de Erasmusbrug over gaat, je Feyenoord City binnentreedt.

Waarom vernieuwend?

Geen stad heeft een vergelijkbare gelegenheid, waarmee een relatief ontoegankelijke sport voor iedereen bereikbaar wordt gemaakt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorbeeldfoto

Doe mee

Contactpersoon: Marc-Vincent Spanjersberg

E-mail: mvspanjersberg@gmail.com

Wij zoeken

Golfbaanontwerpers die een toegankelijke en duurzame green kunnen ontwerpen.

Gerelateerde Plannen

Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Spot tijdelijk logo def

SPOT (Speelplek Participatieve Ontwerp Toolkit)

SPOT is er voor alle Rotterdamse kinderen die behoefte hebben aan meer gevarieerde speelplekken. De toolkit bevat ontwerpuitdagingen waarmee kinderen en begeleiders bestaande speelplekken voor iedereen uitdagend kunnen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen