Ontdek › Plan

Groene Droomstraat Atjehstraat

Subsidie toegekend € 32.500,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

De Atjehstraat tussen de Timorstraat en de Lombokstraat bestaat uit een nieuw bouwblok, de Kaapvaarder en het ‘gele blok’ uit de jaren ’80. De bewoners van deze woningen zetten zich al langer in voor een betere aansluiting van hun woongebouw op de omringende stoepen. Met deze aanvraag willen zij hun ideeën daarvoor nieuw leven inblazen en ook de nieuwe bewoners overzijde van de straat erbij betrekken.

De straat kenmerkt zich nu door een kale, functionele inrichting. Vanuit de bewoners is de wens naar voren gekomen voor een groenere inrichting. Met gevelgroen, geveltuinen, begroeide objecten, het vergroten en beplanten van boomkransen en het zichtbaar opvangen van regenwater, willen wij een straat maken die bijdraagt aan een groene stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Groene Droomstraat Atjehstraat wordt een straat waar oorspronkelijke en nieuwe Kapenezen, jong en oud, kunnen genieten van een verrassend stukje groene stad in een steenachtige omgeving. Maar zeker ook andere buurtbewoners en toeristen die door de straat komen op weg naar het Deliplein en straks de nieuwe Fenikslofts.

Waarom vernieuwend?

Samen met andere bewoners gaan wij bedenken hoe de groene inrichting van de stoepen er precies uit gaat zien en hoe wij dit samen gaan onderhouden. Hierbij willen wij inzetten op veel variatie door verschillende vormen van vergroening: Van begroeide gevels tot begroeide objecten. Van geveltuinen tot het beplanten en vergroten van boomspiegels. Van het verwijderen van tegels tot het bespeelbaar maken van regenwater op de stoepen en slimme regentonnen als eyecatchers.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2 moodboard

Doe mee

Contactpersoon: Iris Elstak en Marjan Ketner

Wij zoeken

buurtbewoners met groene vingers

Gerelateerde Plannen

20170208 pres d2

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Bekijk dit plan
Assendelftplein droomplein

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
Donarpad sfeerbeeld klein

KAAPSE BUURTPADEN

Het Freijapad en Donarpad moeten veranderen van een doorsteek voor auto’s en bestelbusjes naar buurtpleintjes. Groene paden waar bewoners en passanten kunnen vertoeven, recreëren, spelen, ontspannen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan

Samen & Anders: samen leven en anders doen.

Het ontwikkelen en implementeren van een tool (zoals een app of een site) zodat de burger niet alleen kan toetsen of hij geschikt is om in onze woongemeenschap te komen wonen, maar wordt door de tool intrinsiek gemotiveerd actief wederkerig te zijn.

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
Meer plannen