Ontdek › Plan

Groene Droomstraat Atjehstraat

Aangemaakt: 30 april 2018

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

De Atjehstraat tussen de Timorstraat en de Lombokstraat bestaat uit een nieuw bouwblok, de Kaapvaarder en het ‘gele blok’ uit de jaren ’80. De bewoners van deze woningen zetten zich al langer in voor een betere aansluiting van hun woongebouw op de omringende stoepen. Met deze aanvraag willen zij hun ideeën daarvoor nieuw leven inblazen en ook de nieuwe bewoners overzijde van de straat erbij betrekken.

De straat kenmerkt zich nu door een kale, functionele inrichting. Vanuit de bewoners is de wens naar voren gekomen voor een groenere inrichting. Met gevelgroen, geveltuinen, begroeide objecten, het vergroten en beplanten van boomkransen en het zichtbaar opvangen van regenwater, willen wij een straat maken die bijdraagt aan een groene stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Groene Droomstraat Atjehstraat wordt een straat waar oorspronkelijke en nieuwe Kapenezen, jong en oud, kunnen genieten van een verrassend stukje groene stad in een steenachtige omgeving. Maar zeker ook andere buurtbewoners en toeristen die door de straat komen op weg naar het Deliplein en straks de nieuwe Fenikslofts.

Waarom vernieuwend?

Samen met andere bewoners gaan wij bedenken hoe de groene inrichting van de stoepen er precies uit gaat zien en hoe wij dit samen gaan onderhouden. Hierbij willen wij inzetten op veel variatie door verschillende vormen van vergroening: Van begroeide gevels tot begroeide objecten. Van geveltuinen tot het beplanten en vergroten van boomspiegels. Van het verwijderen van tegels tot het bespeelbaar maken van regenwater op de stoepen en slimme regentonnen als eyecatchers.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Flyer ajehstraat

Doe mee

Contactpersoon: Iris Elstak en Marjan Ketner

Wij zoeken

buurtbewoners met groene vingers

Gerelateerde Plannen

Img 0469

Peperklip vergroent

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Bekijk dit plan
969218 456253891116366 1718818298 n

Droomstraten De Drie Straatjes

Verbeteren buitenruimte en inrichting tijdelijk plein als 'centrum' voor Beatrijs,- Persijn- en Frank van Borselenstraat

Bekijk dit plan
Strand gekleurd

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Bekijk dit plan
20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan
Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
Meer plannen