Ontdek › Plan

Groen, grijs en gelukkig

Aangemaakt: 04 juni 2018

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Met een specifiek aanbod in een veilige (lees: vertrouwde) omgeving aan natuurbelevingsactiviteiten en door samen te werken met professionals, mantelzorgers en omwonenden, willen we ouderen weer in contact brengen met de natuur en daarmee hun welzijn vergroten. Met een moestuin op locatie en uitstapjes naar omliggende tuinen/locaties hebben ze eenvoudig toegang tot de voordelen van natuur. Groen zet aan tot beweging in de frisse buitenlucht en bevordert het sociale contact.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer dan de helft van de tehuisbewoners hooguit één keer per week buiten. Eén op de vijf bewoners komt zelfs minder dan één keer per maand buiten en één op de tien bewoners komt helemaal nooit buiten. Veel tehuisbewoners willen vaker naar buiten en over het algemeen willen medewerkers wel iets doen met natuuractiviteiten, maar zij missen vaak de geschikte handvatten. Hierom zou het goed zijn om een vorm van ondersteuning te bieden.

Waarom vernieuwend?

Behalve lichamelijke voordelen heeft de natuur ook mentale voordelen voor ouderen. Het zijn in de natuur heeft een restauratieve functie, die zorgt dat mensen zich fijner voelen en beter gehumeurd zijn. Het zelfbeeld en de tevredenheid met het leven stijgt. Ook hangt het zijn in de natuur samen met minder depressie, wat een veelvoorkomende klacht is bij ouderen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: D. Driebeek-Houtman

E-mail: st.brootjegezond@gmail.com

Gerelateerde Plannen

Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Meer plannen