Ontdek › Plan

Groen, grijs en gelukkig

Aangemaakt: 04 juni 2018

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Met een specifiek aanbod in een veilige (lees: vertrouwde) omgeving aan natuurbelevingsactiviteiten en door samen te werken met professionals, mantelzorgers en omwonenden, willen we ouderen weer in contact brengen met de natuur en daarmee hun welzijn vergroten. Met een moestuin op locatie en uitstapjes naar omliggende tuinen/locaties hebben ze eenvoudig toegang tot de voordelen van natuur. Groen zet aan tot beweging in de frisse buitenlucht en bevordert het sociale contact.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer dan de helft van de tehuisbewoners hooguit één keer per week buiten. Eén op de vijf bewoners komt zelfs minder dan één keer per maand buiten en één op de tien bewoners komt helemaal nooit buiten. Veel tehuisbewoners willen vaker naar buiten en over het algemeen willen medewerkers wel iets doen met natuuractiviteiten, maar zij missen vaak de geschikte handvatten. Hierom zou het goed zijn om een vorm van ondersteuning te bieden.

Waarom vernieuwend?

Behalve lichamelijke voordelen heeft de natuur ook mentale voordelen voor ouderen. Het zijn in de natuur heeft een restauratieve functie, die zorgt dat mensen zich fijner voelen en beter gehumeurd zijn. Het zelfbeeld en de tevredenheid met het leven stijgt. Ook hangt het zijn in de natuur samen met minder depressie, wat een veelvoorkomende klacht is bij ouderen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: D. Driebeek-Houtman

E-mail: st.brootjegezond@gmail.com

Gerelateerde Plannen

Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan

Multi Muziek Rotterdam

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Meer plannen