Ontdek › Plan

Groen, grijs en gelukkig

Aangemaakt: 04 juni 2018

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Met een specifiek aanbod in een veilige (lees: vertrouwde) omgeving aan natuurbelevingsactiviteiten en door samen te werken met professionals, mantelzorgers en omwonenden, willen we ouderen weer in contact brengen met de natuur en daarmee hun welzijn vergroten. Met een moestuin op locatie en uitstapjes naar omliggende tuinen/locaties hebben ze eenvoudig toegang tot de voordelen van natuur. Groen zet aan tot beweging in de frisse buitenlucht en bevordert het sociale contact.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer dan de helft van de tehuisbewoners hooguit één keer per week buiten. Eén op de vijf bewoners komt zelfs minder dan één keer per maand buiten en één op de tien bewoners komt helemaal nooit buiten. Veel tehuisbewoners willen vaker naar buiten en over het algemeen willen medewerkers wel iets doen met natuuractiviteiten, maar zij missen vaak de geschikte handvatten. Hierom zou het goed zijn om een vorm van ondersteuning te bieden.

Waarom vernieuwend?

Behalve lichamelijke voordelen heeft de natuur ook mentale voordelen voor ouderen. Het zijn in de natuur heeft een restauratieve functie, die zorgt dat mensen zich fijner voelen en beter gehumeurd zijn. Het zelfbeeld en de tevredenheid met het leven stijgt. Ook hangt het zijn in de natuur samen met minder depressie, wat een veelvoorkomende klacht is bij ouderen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: D. Driebeek-Houtman

E-mail: st.brootjegezond@gmail.com

Gerelateerde Plannen

1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen