Ontdek › Plan

GrowWizzKid Rotterdam

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Met GrowWizzKid gebruikt de groeicyclus van planten als kapstok voor vakoverstijgend onderwijs dmv ontdekkend leren. De intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld waardoor lesstof beter beklijft.

GrowWizzKid plaatst teeltsystemen voor planten in sociale hotspots waar een dwarsdoorsnede van de maatschappij bijeenkomt: op basisscholen. Kinderen gaan met behulp van het teeltsysteem jaar-rond, onafhankelijk van locatie, seizoen of weersomstandigheden gewassen telen. Dankzij het teeltsysteem en de bijbehorende zaden en materialen kunnen kinderen met volwaardige professionele apparatuur werken die gangbaar is in de high-tech Nederlandse tuinbouw. Het systeem verbindt schoolvakken door middel van beleving van teelt en techniek. Door integratie in de lesmethode zullen kinderen vanuit al hun gebruikelijke vakken naar de teelt en de techniek kijken. Natuurkundige en biologische principes worden op een leuke manier in praktijk gebracht door verschillende testen met licht, temperatuur en watergift. Maar ook taal, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis hangen samen met teelt van groente. Een buitenmoestuin op het schoolplein of schooldak vormt hier in het seizoen een onderdeel van.

Waarom goed voor Rotterdam?

De volgende generatie Rotterdammers en daarmee de identiteit en het verdienvermogen van de stad groeit nú op in gezinnen en op scholen. Kinderen hebben straks kennis en vaardigheden die nu moeilijk te overzien zijn, maar het staat vast dat nieuwsgierigheid, analytisch denkvermogen en creativiteit cruciaal zijn in de kenniseconomie die Rotterdam meer en meer wordt. Dit project draagt bij aan het inbedden van die eigenschappen en maakt Rotterdam klaar om de komende decennia de vruchten te plukken

Waarom vernieuwend?

Het proces begint bij kinderen die zélf met hun hoofd en handen moeten werken om gewassen te telen. In die ogenschijnlijk simpele opdracht ligt al een schat aan aanknopingspunten om leren leuk te maken en ‘standaard’ theoretische leerdoelen op een praktische en aansprekende manier over te brengen. Er is een lesmethode ontwikkeld die rond de groeicyclus van planten 13 kerndoelen en alle 21e-eeuwse vaardigheden adresseert. Er is daarmee geen sprake van een los project bovenop de werklast.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Image gwk

Doe mee

Organisatie: GrowWizzKid BV

Contactpersoon: Joep Hendricks

Gerelateerde Plannen

1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Thought 2123970 960 720

Onderwijsaanbod010

Een slimme verbinding tussen het Rotterdamse onderwijsaanbod en Rotterdamse onderwijsprofessional

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Meer plannen