Ontdek › Plan

Healthy People Lab: casus 2

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Healthy People: casus 2 is een voorstel voor een casus dat uitgevoerd wordt in het citylab waar de Maasstad Academie en Creanomics samenwerken met The Patching Zone aan een transitievraagstuk in de zorg. De Maasstad Academie nodigt The Patching Zone uit als aanjagers de zorgopleiding van de toekomst. Het bereiken en betrekken van nieuwe doelgroepen is een grote uitdaging die vraagt om een creatieve aanpak en ludic design.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit project biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium Rotterdammers co-creatief en lerend te betrekken bij een unieke samenwerking rondom hun gezondheid met zorg en medisch professionals van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit project is uniek vanwege het uitgangspunt dat iedereen (zorg professionals en gezonde mensen) met en van elkaar leert in de zorg leeromgeving van de toekomst. Hiermee sluiten we aan op het thema van de 21e eeuw: een leven lang leren en actieve betrokkenheid (regie) van de burgers in alle facetten van hun leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: The Patching Zone

Contactpersoon: Anne Nigten

Wij zoeken

contacten uit de 1,5 lijn zorgverlening en geïnteresseerde (gezonde) Rotterdammers die met ons project mee willen doen

Gerelateerde Plannen

Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen