Ontdek › Plan

Healthy People Lab: casus 2

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Healthy People: casus 2 is een voorstel voor een casus dat uitgevoerd wordt in het citylab waar de Maasstad Academie en Creanomics samenwerken met The Patching Zone aan een transitievraagstuk in de zorg. De Maasstad Academie nodigt The Patching Zone uit als aanjagers de zorgopleiding van de toekomst. Het bereiken en betrekken van nieuwe doelgroepen is een grote uitdaging die vraagt om een creatieve aanpak en ludic design.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit project biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium Rotterdammers co-creatief en lerend te betrekken bij een unieke samenwerking rondom hun gezondheid met zorg en medisch professionals van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit project is uniek vanwege het uitgangspunt dat iedereen (zorg professionals en gezonde mensen) met en van elkaar leert in de zorg leeromgeving van de toekomst. Hiermee sluiten we aan op het thema van de 21e eeuw: een leven lang leren en actieve betrokkenheid (regie) van de burgers in alle facetten van hun leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: The Patching Zone

Contactpersoon: Anne Nigten

Wij zoeken

contacten uit de 1,5 lijn zorgverlening en geïnteresseerde (gezonde) Rotterdammers die met ons project mee willen doen

Gerelateerde Plannen

3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Voor door

WERKPLAATS VOOR DOOR

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

Bekijk dit plan
Meer plannen