Ontdek › Plan

Healthy People Lab: casus 2

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Healthy People: casus 2 is een voorstel voor een casus dat uitgevoerd wordt in het citylab waar de Maasstad Academie en Creanomics samenwerken met The Patching Zone aan een transitievraagstuk in de zorg. De Maasstad Academie nodigt The Patching Zone uit als aanjagers de zorgopleiding van de toekomst. Het bereiken en betrekken van nieuwe doelgroepen is een grote uitdaging die vraagt om een creatieve aanpak en ludic design.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit project biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium Rotterdammers co-creatief en lerend te betrekken bij een unieke samenwerking rondom hun gezondheid met zorg en medisch professionals van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit project is uniek vanwege het uitgangspunt dat iedereen (zorg professionals en gezonde mensen) met en van elkaar leert in de zorg leeromgeving van de toekomst. Hiermee sluiten we aan op het thema van de 21e eeuw: een leven lang leren en actieve betrokkenheid (regie) van de burgers in alle facetten van hun leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: The Patching Zone

Contactpersoon: Anne Nigten

Wij zoeken

contacten uit de 1,5 lijn zorgverlening en geïnteresseerde (gezonde) Rotterdammers die met ons project mee willen doen

Gerelateerde Plannen

Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Meer plannen