Ontdek › Plan

Healthy People Lab: casus 2

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Healthy People: casus 2 is een voorstel voor een casus dat uitgevoerd wordt in het citylab waar de Maasstad Academie en Creanomics samenwerken met The Patching Zone aan een transitievraagstuk in de zorg. De Maasstad Academie nodigt The Patching Zone uit als aanjagers de zorgopleiding van de toekomst. Het bereiken en betrekken van nieuwe doelgroepen is een grote uitdaging die vraagt om een creatieve aanpak en ludic design.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit project biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium Rotterdammers co-creatief en lerend te betrekken bij een unieke samenwerking rondom hun gezondheid met zorg en medisch professionals van de toekomst.

Waarom vernieuwend?

Dit project is uniek vanwege het uitgangspunt dat iedereen (zorg professionals en gezonde mensen) met en van elkaar leert in de zorg leeromgeving van de toekomst. Hiermee sluiten we aan op het thema van de 21e eeuw: een leven lang leren en actieve betrokkenheid (regie) van de burgers in alle facetten van hun leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: The Patching Zone

Contactpersoon: Anne Nigten

Wij zoeken

contacten uit de 1,5 lijn zorgverlening en geïnteresseerde (gezonde) Rotterdammers die met ons project mee willen doen

Gerelateerde Plannen

Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Meer plannen