Ontdek › Plan

Heel Delfshaven bij de club

Subsidie toegekend € 40.000,00

Aangemaakt: 04 juni 2018

Sport beweegt Rotterdam

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

"Heel Delfshaven bij de club" is een project waarbij we een maatschappelijke sportvereniging oprichten die als motor van de sportparticipatie in Delfshaven gaat functioneren. Initiatiefnemers van dit project zijn: Hockeyclub Delfshaven, De betrokken Spartaan en Thuis Op Straat. Ons doel is om de Sportparticipatie in Delfshaven te verhogen en sport voor iedereen mogelijk te maken. Er zullen sportactiviteiten worden georganiseerd bij de schoolsportvereniging, de buurtpleinen en de Sportplaza. De activiteiten worden georganiseerd door jongeren uit Delfshaven in de bijbaan van assistent Buurtsportcoach en door stagiaires van de sportopleidingen onder leiding van een Buurtsportcoach. Zij zijn verbinders die in de gebieden de jeugd prikkelen, stimuleren, uitnodigen en meenemen om te gaan sporten. Het Lloyd Multiplein wordt op een multifunctionele manier ingericht, zodat deze als Sportplaza voor bewoners van jong tot oud een sportieve ontmoetingsplek kan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De sportparticipatie in Delfshaven is de één na laagste van heel Rotterdam. Met dit project zorgen we ervoor dat de sportparticipatie in Delfshaven in fases wordt vergroot naar het Rotterdamse gemiddelde en uiteindelijk het Nederlandse gemiddelde.Ook bieden we jonge Rotterdammers de kans zich te ontwikkelen en van betekenis te zijn voor de stad. De buitenruimte, verschillende pleinen en het Lloyd Multiplein zullen qua sfeer en inrichting verbeteren en een visitekaartje voor Rotterdam zijn.

Waarom vernieuwend?

Er is nog nooit een sportvereniging geweest, die zijn activiteiten op de pleinen in de buurt uitvoert en daardoor zo laagdrempelig is als deze. Het lidmaatschap van de maatschappelijke sportvereniging, zal kinderen in de buurt met elkaar verbinden. Daarnaast is voor de oudere jeugd de Sportplaza Lloyd Multiplein een plek waar zij zodanig gefaciliteerd worden, dat zij daar kunnen sporten met wie, wanneer en wat ze willen. De jeugd ontmoeten elkaar zo ook met toernooien en sportevenementen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding heel delfshaven bij de club

Doe mee

Organisatie: Thuis Op Straat Zuiderpark

Contactpersoon: Marcel de Jong

E-mail: marcel.dejong@thuisopstraat.nl

Gerelateerde Plannen

20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Activi2 afbeelding1

Activi2

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Bekijk dit plan
Meer plannen