Ontdek › Plan

Heel Delfshaven bij de club

Subsidie toegekend € 40.000,00

Aangemaakt: 04 juni 2018

Sport beweegt Rotterdam

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

"Heel Delfshaven bij de club" is een project waarbij we een maatschappelijke sportvereniging oprichten die als motor van de sportparticipatie in Delfshaven gaat functioneren. Initiatiefnemers van dit project zijn: Hockeyclub Delfshaven, De betrokken Spartaan en Thuis Op Straat. Ons doel is om de Sportparticipatie in Delfshaven te verhogen en sport voor iedereen mogelijk te maken. Er zullen sportactiviteiten worden georganiseerd bij de schoolsportvereniging, de buurtpleinen en de Sportplaza. De activiteiten worden georganiseerd door jongeren uit Delfshaven in de bijbaan van assistent Buurtsportcoach en door stagiaires van de sportopleidingen onder leiding van een Buurtsportcoach. Zij zijn verbinders die in de gebieden de jeugd prikkelen, stimuleren, uitnodigen en meenemen om te gaan sporten. Het Lloyd Multiplein wordt op een multifunctionele manier ingericht, zodat deze als Sportplaza voor bewoners van jong tot oud een sportieve ontmoetingsplek kan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De sportparticipatie in Delfshaven is de één na laagste van heel Rotterdam. Met dit project zorgen we ervoor dat de sportparticipatie in Delfshaven in fases wordt vergroot naar het Rotterdamse gemiddelde en uiteindelijk het Nederlandse gemiddelde.Ook bieden we jonge Rotterdammers de kans zich te ontwikkelen en van betekenis te zijn voor de stad. De buitenruimte, verschillende pleinen en het Lloyd Multiplein zullen qua sfeer en inrichting verbeteren en een visitekaartje voor Rotterdam zijn.

Waarom vernieuwend?

Er is nog nooit een sportvereniging geweest, die zijn activiteiten op de pleinen in de buurt uitvoert en daardoor zo laagdrempelig is als deze. Het lidmaatschap van de maatschappelijke sportvereniging, zal kinderen in de buurt met elkaar verbinden. Daarnaast is voor de oudere jeugd de Sportplaza Lloyd Multiplein een plek waar zij zodanig gefaciliteerd worden, dat zij daar kunnen sporten met wie, wanneer en wat ze willen. De jeugd ontmoeten elkaar zo ook met toernooien en sportevenementen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding heel delfshaven bij de club

Doe mee

Organisatie: Thuis Op Straat Zuiderpark

Contactpersoon: Marcel de Jong

E-mail: marcel.dejong@thuisopstraat.nl

Gerelateerde Plannen

Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Festafit online

Gezond Feesten met FestaFit

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Bekijk dit plan
Activi2 afbeelding1

Activi2

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Spot tijdelijk logo def

SPOT (Speelplek Participatieve Ontwerp Toolkit)

SPOT is er voor alle Rotterdamse kinderen die behoefte hebben aan meer gevarieerde speelplekken. De toolkit bevat ontwerpuitdagingen waarmee kinderen en begeleiders bestaande speelplekken voor iedereen uitdagend kunnen maken.

Bekijk dit plan
Sneakyfitness flash

Sneaky Fitness

Sneaky Fitness: spelenderwijs stimuleren van beweging en sociale cohesie in Bospolder/Tussendijken

Bekijk dit plan
Meer plannen