Ontdek › Plan

heelroffakookt

Aangemaakt: 07 maart 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte wil in een weekend rond het begin van de zomervakantie het eerste social foodfestival in Rotterdam organiseren, op het Afrikaanderplein op Zuid. Alle sociale eetinitiatieven van Rotterdam koken hier samen voor de stad. Enige voorwaarde is dat de restaurants in Rotterdam gevestigd zijn en geen winstoogmerk hebben.

Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat dit foodfestival betaalbaar en vooral laagdrempelig toegankelijk is voor iedereen. De toegang is gratis. Voor de verkoop van de gerechten maken we gebruik van een muntensysteem. Elk eetinitiatief bepaalt zelf hoeveel munten een gerecht kost, voorwaarde is wel dat de prijzen betaalbaar zijn.

Er is lokale kunst & cultuur en activiteiten voor de kinderen. De look & feel is multi cultureel en we zorgen voor een gevarieerd aanbod dat jong en oud van verschillende achtergronden aanspreekt

Waarom goed voor Rotterdam?

Resto VanHarte strijdt tegen eenzaamheid en sociaal isolement. Bij dit social foodfestval is iedereen welkom. Rotterdammers van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar bij het social foodfestival. De nadruk ligt op de ontmoeting, het eten is slechts een middel. Minstens zo belangrijk; het social foodfestival biedt een podium aan sociale buurtrestaurants die belangrijk zijn voor de sociale cohesie in de buurt.

Waarom vernieuwend?

Het is het eerste social foodfestival in Rotterdam. Het is de eerste keer dat sociale buurtrestaurants samen koken voor de buurt. Het is een prachtig startschot voor meer samenwerking tussen Rotterdamse sociale eetinitiatieven. We hebben het eerder gedaan in andere plaatse. Dus we weten dat het kan.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rvh foodfestival alkmaar 9547

Doe mee

Organisatie: Resto VanHarte

Contactpersoon: Reinder Lanjouw

Wij zoeken

Ik zoek andere sociale (eet)initiatieven die samen met Resto VanHarte dit foodfestival willen vormgeven. Iedereen is welkom om mee te helpen. Muziek, dans en locatie. Uiteraard alle Rotterdammers die mee willen helpen als vrijwilliger zijn ook van harte welkom.

Gerelateerde Plannen

Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
Syncvr maasstad vpk

SyncVR Rotterdam

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiënten en hun familie en naasten.

Bekijk dit plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Citylab010 praatjesmaker

De Praatjesmaker

Het doel is het verminderen en voorkomen van eenzaamheid of sociaal isolement door middel van gezelligheid on demand.

Bekijk dit plan
Dsci0358

RoadTour Next Economy

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Meer plannen