Ontdek › Plan

heelroffakookt

Aangemaakt: 07 maart 2018

Rotterdam economisch vooruit

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte wil in een weekend rond het begin van de zomervakantie het eerste social foodfestival in Rotterdam organiseren, op het Afrikaanderplein op Zuid. Alle sociale eetinitiatieven van Rotterdam koken hier samen voor de stad. Enige voorwaarde is dat de restaurants in Rotterdam gevestigd zijn en geen winstoogmerk hebben.

Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat dit foodfestival betaalbaar en vooral laagdrempelig toegankelijk is voor iedereen. De toegang is gratis. Voor de verkoop van de gerechten maken we gebruik van een muntensysteem. Elk eetinitiatief bepaalt zelf hoeveel munten een gerecht kost, voorwaarde is wel dat de prijzen betaalbaar zijn.

Er is lokale kunst & cultuur en activiteiten voor de kinderen. De look & feel is multi cultureel en we zorgen voor een gevarieerd aanbod dat jong en oud van verschillende achtergronden aanspreekt

Waarom goed voor Rotterdam?

Resto VanHarte strijdt tegen eenzaamheid en sociaal isolement. Bij dit social foodfestval is iedereen welkom. Rotterdammers van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar bij het social foodfestival. De nadruk ligt op de ontmoeting, het eten is slechts een middel. Minstens zo belangrijk; het social foodfestival biedt een podium aan sociale buurtrestaurants die belangrijk zijn voor de sociale cohesie in de buurt.

Waarom vernieuwend?

Het is het eerste social foodfestival in Rotterdam. Het is de eerste keer dat sociale buurtrestaurants samen koken voor de buurt. Het is een prachtig startschot voor meer samenwerking tussen Rotterdamse sociale eetinitiatieven. We hebben het eerder gedaan in andere plaatse. Dus we weten dat het kan.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rvh foodfestival alkmaar 9547

Doe mee

Organisatie: Resto VanHarte

Contactpersoon: Reinder Lanjouw

Wij zoeken

Ik zoek andere sociale (eet)initiatieven die samen met Resto VanHarte dit foodfestival willen vormgeven. Iedereen is welkom om mee te helpen. Muziek, dans en locatie. Uiteraard alle Rotterdammers die mee willen helpen als vrijwilliger zijn ook van harte welkom.

Gerelateerde Plannen

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Meer plannen