Ontdek › Plan

Het Adviesbureau.

Subsidie toegekend € 54.250,00

Aangemaakt: 31 mei 2016

Heb hart voor onderwijs

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers. Een interscolair projectteam van docenten werkt samen om een netwerk van opdrachtgevers tot stand te brengen, opdrachten te werven, opdrachten te redigeren en om bij een opdracht een onderwijstraject uit te zetten. De onderwijstrajecten zijn voorzien van workshops voor leerlingen, contacten met hogescholen of andere instellingen die leerlingen bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen ondersteunen en publieke presentaties door leerlingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Twee schooldirecteuren zeggen:
- ”Om te leren en jezelf te ontwikkelen heb je een uitdagende leeromgeving nodig. In Het Adviesbureau slaan we een brug naar de echte wereld. Zo vergroten leerlingen hun blikveld, en krijgen ze een onvergetelijke ervaring mee.”"
- “Als kinderen hun hele jeugd doorbrengen binnen een etnische minderheid, in de wijk en op school, dan moet je als school een programma ontwikkelen om deze kinderen houvast te geven in een grotere wereld. Daar is Het Adviesbureau voor."

Waarom vernieuwend?

Voor scholen voor voortgezet onderwijs is het nieuw om opdrachten voor leerlingen te werven en daarmee educatieve samenwerking aan te gaan met bedrijven en instellingen. Ook is nieuw: van de op educatie gerichte samenwerking prachtig, inspirerend en degelijk onderwijs maken.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Hetadviesbureau small

Doe mee

Organisatie: Bureau voor Educatief Ontwerpen/ Worldschool Network. Namens: Wolfert College en Avicenna College

Contactpersoon: Erik Vos

Wij zoeken

Het projectplan is klaar, mede op basis van advies vanuit CityLab010 (waarvoor dank) en ingediend t.b.v. subsidie door de penvoerder Het Wolfert College

Gerelateerde Plannen

Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
Meer plannen