Ontdek › Plan

Het Goede Gebeuren

Aangemaakt: 23 oktober 2016

Veilige stad

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Om dit te bereiken hebben wij de Happy Map in het leven geroepen; een digitale plattegrond van Rotterdam met alle kleine en grote vriendelijke gebeurtenissen in kaart gebracht.
Vrijwel iedereen weet zich wel een Goede Gebeurtenis te herinneren, iemand bracht je telefoon of sleutels terug, je werd geholpen toen jouw boodschappen over straat rolden of je kreeg zomaar een compliment. Deze gebeurtenissen maken je blij en sterken je vertrouwen, Voortaan, dachten wij, deel je dit online. Al scrollend kun je de Happy Map bewandelen; in een oogopslag is duidelijk waar de vriendelijke mensen in Rotterdam wonen en welke buurten nog wat “goeds” kunnen gebruiken. Dus tegenover de misdaadmeters en negatieve buurtadviezen op Funda.nl presenteren wij de Happy Map, wars van pessimistische teneur, want kunnen we niet juist met een klein gebaar een groots effect bereiken? Ervoor zorgen dat mensen zich minder anoniem voelen en elkaar leren kennen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met het imago van een koude, kille, betonnen stad, zonder hart. Met problemen als misdaad, armoede en eenzaamheid. Burgers ervaren een gevoel van onveiligheid. HGG wil de stad ontdoen van deze negatieve typeringen door meer aandacht te besteden aan een zacht, vriendelijk en zorgzaam Rotterdam. Bovendien wil de overheid ook dat burgers gaan participeren, hoe gaan we dit doen als wij elkaar niet kennen, of zelfs bang zijn voor elkaar, niets voor elkaar willen doen?

Waarom vernieuwend?

Het Goede Gebeuren is voor iedereen en het is gratis. Je kunt beginnen met een glimlach! Goede gebeurtenissen liggen voor het oprapen. Behalve de Happy Map gaan we verder met ludieke acties om mensen bij elkaar te brengen zoals met Pop Up picknicks (RUN WITH NAS), Say Hello and Wave Goodbye (voor toeristen en nieuwkomers) en Het Romantisch Manifest voor De Dag van de Romantische Muziek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner

Doe mee

Contactpersoon: Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan

Secure ticketing 010 - voorkom ticketfraude

Met Securitix willen wij ticketingfraude tegengaan bij evenementen zoals populaire concerten en sportwedstrijden binnen de stad. Dit willen wij bereiken door (pop)cultuurpartners te verenigen en hen een veilig ticketingplatform te bieden.

Bekijk dit plan
Stadsverfraaiingrotterdam

Stadsverfraaiing Rotterdam: Testcase Oude Noorden

Transformatie van twee lelijke plaatgevelpanden voor verbetering publieke buitenruimte en veiligheid om nieuwe samenwerkingen en locaties aan te jagen en waarmee participatie, materiaalverwerking en haalbaarheid opschalen verder wordt onderzocht.

Bekijk dit plan
Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Beukelswij

Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving aan en rond de Beukelsweg en Beukelsdijk door met innovatieve, duurzame maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.

Bekijk dit plan
Meer plannen