Ontdek › Plan

Het Goede Gebeuren

Aangemaakt: 23 oktober 2016

Veilige stad

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Om dit te bereiken hebben wij de Happy Map in het leven geroepen; een digitale plattegrond van Rotterdam met alle kleine en grote vriendelijke gebeurtenissen in kaart gebracht.
Vrijwel iedereen weet zich wel een Goede Gebeurtenis te herinneren, iemand bracht je telefoon of sleutels terug, je werd geholpen toen jouw boodschappen over straat rolden of je kreeg zomaar een compliment. Deze gebeurtenissen maken je blij en sterken je vertrouwen, Voortaan, dachten wij, deel je dit online. Al scrollend kun je de Happy Map bewandelen; in een oogopslag is duidelijk waar de vriendelijke mensen in Rotterdam wonen en welke buurten nog wat “goeds” kunnen gebruiken. Dus tegenover de misdaadmeters en negatieve buurtadviezen op Funda.nl presenteren wij de Happy Map, wars van pessimistische teneur, want kunnen we niet juist met een klein gebaar een groots effect bereiken? Ervoor zorgen dat mensen zich minder anoniem voelen en elkaar leren kennen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met het imago van een koude, kille, betonnen stad, zonder hart. Met problemen als misdaad, armoede en eenzaamheid. Burgers ervaren een gevoel van onveiligheid. HGG wil de stad ontdoen van deze negatieve typeringen door meer aandacht te besteden aan een zacht, vriendelijk en zorgzaam Rotterdam. Bovendien wil de overheid ook dat burgers gaan participeren, hoe gaan we dit doen als wij elkaar niet kennen, of zelfs bang zijn voor elkaar, niets voor elkaar willen doen?

Waarom vernieuwend?

Het Goede Gebeuren is voor iedereen en het is gratis. Je kunt beginnen met een glimlach! Goede gebeurtenissen liggen voor het oprapen. Behalve de Happy Map gaan we verder met ludieke acties om mensen bij elkaar te brengen zoals met Pop Up picknicks (RUN WITH NAS), Say Hello and Wave Goodbye (voor toeristen en nieuwkomers) en Het Romantisch Manifest voor De Dag van de Romantische Muziek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner

Doe mee

Contactpersoon: Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Logo10

Maxed Guardian

Een alarmerings-applicatie die je vrienden, familie, kennissen en zelfs onbekenden alarmeert met je huidige locatie, wanneer je wordt aangerand of wordt beroofd.

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Bekijk dit plan
Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
Meer plannen