Ontdek › Plan

Het Goede Gebeuren

Aangemaakt: 23 oktober 2016

Veilige stad

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Om dit te bereiken hebben wij de Happy Map in het leven geroepen; een digitale plattegrond van Rotterdam met alle kleine en grote vriendelijke gebeurtenissen in kaart gebracht.
Vrijwel iedereen weet zich wel een Goede Gebeurtenis te herinneren, iemand bracht je telefoon of sleutels terug, je werd geholpen toen jouw boodschappen over straat rolden of je kreeg zomaar een compliment. Deze gebeurtenissen maken je blij en sterken je vertrouwen, Voortaan, dachten wij, deel je dit online. Al scrollend kun je de Happy Map bewandelen; in een oogopslag is duidelijk waar de vriendelijke mensen in Rotterdam wonen en welke buurten nog wat “goeds” kunnen gebruiken. Dus tegenover de misdaadmeters en negatieve buurtadviezen op Funda.nl presenteren wij de Happy Map, wars van pessimistische teneur, want kunnen we niet juist met een klein gebaar een groots effect bereiken? Ervoor zorgen dat mensen zich minder anoniem voelen en elkaar leren kennen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met het imago van een koude, kille, betonnen stad, zonder hart. Met problemen als misdaad, armoede en eenzaamheid. Burgers ervaren een gevoel van onveiligheid. HGG wil de stad ontdoen van deze negatieve typeringen door meer aandacht te besteden aan een zacht, vriendelijk en zorgzaam Rotterdam. Bovendien wil de overheid ook dat burgers gaan participeren, hoe gaan we dit doen als wij elkaar niet kennen, of zelfs bang zijn voor elkaar, niets voor elkaar willen doen?

Waarom vernieuwend?

Het Goede Gebeuren is voor iedereen en het is gratis. Je kunt beginnen met een glimlach! Goede gebeurtenissen liggen voor het oprapen. Behalve de Happy Map gaan we verder met ludieke acties om mensen bij elkaar te brengen zoals met Pop Up picknicks (RUN WITH NAS), Say Hello and Wave Goodbye (voor toeristen en nieuwkomers) en Het Romantisch Manifest voor De Dag van de Romantische Muziek.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner

Doe mee

Contactpersoon: Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
De toolkit

Durf te delen

De toolkit Durf te delen is er voor slachtoffers van seksueel misbruik en hun vertrouwenspersoon om het onzegbare spreekbaar te maken en van de ‘chaos’ een logisch verhaal te maken.

Bekijk dit plan
Beukelswij

BeukelsWij: Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving rondom Beukelsweg en Beukelsdijk realiseren doort gedrag van verkeersdeelnemers met innovatieve maatregelen te beïnvloeden. Onze missie: het gevoel van een woonwijk creëren voor bewoners aan deze doorgaande weg.

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Chance 2 change

Chance 2 Change

De totaalaanpak die overlast van problematische jeugdgroepen laat afnemen en mogelijk verdwijnen door inzet op alle leefgebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen