Ontdek › Plan

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

Aangemaakt: 26 maart 2017

Een duurzame en bereikbare stad

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! wordt een informatief en inspirerend koffietafelboek over platte daken in Rotterdam. In het boek komen visionairs aan het woord over het benutten van platte daken in Rotterdam op het gebied van wonen, werken en recreatie (rood), regenopvang (blauw), vergroening (groen) en energie (geel). De kleuren worden geïllustreerd met circa 20 (multifunctionele) voorbeelddaken. Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen.
De inhoudsopgave van het boek is tot stand gekomen samen met dakenspecialisten van de gemeente Rotterdam, de Rotterdamse Dakendagen en de Urbanisten. Het boek wordt geschreven, gefotografeerd, vormgegeven en gedrukt door makers van Gers! magazine. Het wordt gelanceerd tijdens het Binnenstadsymposium of het Stadmakerscongres in november 2017.

Waarom goed voor Rotterdam?

De gemeente Rotterdam experimenteert al met daken voor natuur, verkoeling en de opvang van regenwater. Horeca-ondernemers organiseren evenementen op daken of verbouwen er hun eigen kruiden en groenten. Gezinnen die in de binnenstad willen wonen zoeken bij gebrek aan een tuin hun buitenruimte hogerop. En platte daken kunnen fantastisch gebruikt worden om energie op te wekken. Kansen te over dus om Rotterdam in de toekomst nog groener, duurzamer, leefbaarder en leuker te maken.

Waarom vernieuwend?

Het boek laat de kansen van platte daken zien in een resilient (toekomstbestendig) Rotterdam. Het informeert en inspireert Rotterdammers met als doel ze enthousiast te maken voor de mogelijkheden van (hun) daken. Het is een Rotterdams boek en behandelt alleen Rotterdamse daken. De teksten worden kort, menselijk en toegankelijk. Met het boek profileert Rotterdam zich (inter)nationaal als voorbeeldstad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

20161006 je ken t dak op logo def

Doe mee

Organisatie: Esther Wienese, schrijver en gids

Contactpersoon: Esther Wienese

Wij zoeken

Sponsoren/afnemers voor het boek.

Gerelateerde Plannen

Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Img 0336

Energie uit de Maas

Met het plaatsen van turbines energie opwekken uit de stroming van de Maas.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Meer plannen