Ontdek › Plan

Het water centraal

Aangemaakt: 22 oktober 2016

Rotterdam economisch vooruit

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Het water centraal. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. koppelen van vaarwegen tot een ringvaart model. Steigers voor aanmeren (een maatschappelijk aspect voor de Rotterdammers), toerisme per boot. Middenstand kan hierop inspelen. (gemeentelijke) binnen (jacht)haven in de Bernissehaven. Pakketdiensten of koeriers cq klein logistiek per boot in de binnenwateren en het havengebied. Het water verbind. Omarm het water en maak er gebruik van als recreant en als beroeps.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het water centraal zal meewerken aan meer waterbewegingen waaronder ‚toerisme’ per boot, Koeriersdiensten per snelle RIB/Boot, personenvervoer over het water en resulteert in een toename van gebruik van nautisch logistiek, in en om de stad. Dit zal het verkeer in de stad verminderen. Denk aan de pakketvervoerders, koeriersdiensten. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. De mogelijkheden creëren en ondernemers zullen deze gaan gebruiken. Rotterdam is uniek!

Waarom vernieuwend?

De haven trekt naar de zee! De stad Rotterdam heeft (bijna) geen actieve haven meer. De meeste kanalen zijn gedempt. Rotterdam raakt zijn water kwijt en daarmee ook de levendigheid en unieke propositie in de wereld als Havenstad. Rotterdam = water. Het water centraal maakt van Rotterdam in de toekomst een nog betere stad, in de wereld. Voor de middenstand, ondernemingen en het toerisme. Een unieke propositie die gebruikt moet worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia

Contactpersoon: Frank Hensen

E-mail: frank@hensenmedia.nl

Wij zoeken

De Gemeente Rotterdam en Port of Rotterdam als aanjager en katalysator voor dit initiatief, waarbij hulp voor regelgeving, steigers en waterweg onderhoud/verbetering c.q. koppelen van vaarwegen ingeschakeld moet worden. Resume: Dit is een plan, en alle hulp is meer dan welkom! Zullen we brainstormen?

Gerelateerde Plannen

Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen