Ontdek › Plan

Het water centraal

Aangemaakt: 22 oktober 2016

Rotterdam economisch vooruit

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Het water centraal. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. koppelen van vaarwegen tot een ringvaart model. Steigers voor aanmeren (een maatschappelijk aspect voor de Rotterdammers), toerisme per boot. Middenstand kan hierop inspelen. (gemeentelijke) binnen (jacht)haven in de Bernissehaven. Pakketdiensten of koeriers cq klein logistiek per boot in de binnenwateren en het havengebied. Het water verbind. Omarm het water en maak er gebruik van als recreant en als beroeps.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het water centraal zal meewerken aan meer waterbewegingen waaronder ‚toerisme’ per boot, Koeriersdiensten per snelle RIB/Boot, personenvervoer over het water en resulteert in een toename van gebruik van nautisch logistiek, in en om de stad. Dit zal het verkeer in de stad verminderen. Denk aan de pakketvervoerders, koeriersdiensten. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. De mogelijkheden creëren en ondernemers zullen deze gaan gebruiken. Rotterdam is uniek!

Waarom vernieuwend?

De haven trekt naar de zee! De stad Rotterdam heeft (bijna) geen actieve haven meer. De meeste kanalen zijn gedempt. Rotterdam raakt zijn water kwijt en daarmee ook de levendigheid en unieke propositie in de wereld als Havenstad. Rotterdam = water. Het water centraal maakt van Rotterdam in de toekomst een nog betere stad, in de wereld. Voor de middenstand, ondernemingen en het toerisme. Een unieke propositie die gebruikt moet worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia

Contactpersoon: Frank Hensen

E-mail: frank@hensenmedia.nl

Wij zoeken

De Gemeente Rotterdam en Port of Rotterdam als aanjager en katalysator voor dit initiatief, waarbij hulp voor regelgeving, steigers en waterweg onderhoud/verbetering c.q. koppelen van vaarwegen ingeschakeld moet worden. Resume: Dit is een plan, en alle hulp is meer dan welkom! Zullen we brainstormen?

Gerelateerde Plannen

Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Wetlab

Gegroeid in Rotterdam

Het wetlab van BlueCity, een circulaire hub gevestigd in voormalig Tropicana, wordt zo ontwikkeld dat het mogelijk is om drie soorten onderzoek te doen in BlueCity Lab: bacterieel onderzoek, schimmels, en gisten.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Meer plannen