Ontdek › Plan

Het water centraal

Aangemaakt: 22 oktober 2016

Rotterdam economisch vooruit

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Het water centraal. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. koppelen van vaarwegen tot een ringvaart model. Steigers voor aanmeren (een maatschappelijk aspect voor de Rotterdammers), toerisme per boot. Middenstand kan hierop inspelen. (gemeentelijke) binnen (jacht)haven in de Bernissehaven. Pakketdiensten of koeriers cq klein logistiek per boot in de binnenwateren en het havengebied. Het water verbind. Omarm het water en maak er gebruik van als recreant en als beroeps.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het water centraal zal meewerken aan meer waterbewegingen waaronder ‚toerisme’ per boot, Koeriersdiensten per snelle RIB/Boot, personenvervoer over het water en resulteert in een toename van gebruik van nautisch logistiek, in en om de stad. Dit zal het verkeer in de stad verminderen. Denk aan de pakketvervoerders, koeriersdiensten. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. De mogelijkheden creëren en ondernemers zullen deze gaan gebruiken. Rotterdam is uniek!

Waarom vernieuwend?

De haven trekt naar de zee! De stad Rotterdam heeft (bijna) geen actieve haven meer. De meeste kanalen zijn gedempt. Rotterdam raakt zijn water kwijt en daarmee ook de levendigheid en unieke propositie in de wereld als Havenstad. Rotterdam = water. Het water centraal maakt van Rotterdam in de toekomst een nog betere stad, in de wereld. Voor de middenstand, ondernemingen en het toerisme. Een unieke propositie die gebruikt moet worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia

Contactpersoon: Frank Hensen

E-mail: frank@hensenmedia.nl

Wij zoeken

De Gemeente Rotterdam en Port of Rotterdam als aanjager en katalysator voor dit initiatief, waarbij hulp voor regelgeving, steigers en waterweg onderhoud/verbetering c.q. koppelen van vaarwegen ingeschakeld moet worden. Resume: Dit is een plan, en alle hulp is meer dan welkom! Zullen we brainstormen?

Gerelateerde Plannen

Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Logo social media

DE DUURZAME WERKPLAATS

De Duurzame Werkplaats is een life-experience center waar je de toekomst kunt zien, ruiken, proeven en beleven.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Meer plannen