Ontdek › Plan

Het water centraal

Aangemaakt: 22 oktober 2016

Rotterdam economisch vooruit

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Het water centraal. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. koppelen van vaarwegen tot een ringvaart model. Steigers voor aanmeren (een maatschappelijk aspect voor de Rotterdammers), toerisme per boot. Middenstand kan hierop inspelen. (gemeentelijke) binnen (jacht)haven in de Bernissehaven. Pakketdiensten of koeriers cq klein logistiek per boot in de binnenwateren en het havengebied. Het water verbind. Omarm het water en maak er gebruik van als recreant en als beroeps.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het water centraal zal meewerken aan meer waterbewegingen waaronder ‚toerisme’ per boot, Koeriersdiensten per snelle RIB/Boot, personenvervoer over het water en resulteert in een toename van gebruik van nautisch logistiek, in en om de stad. Dit zal het verkeer in de stad verminderen. Denk aan de pakketvervoerders, koeriersdiensten. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. De mogelijkheden creëren en ondernemers zullen deze gaan gebruiken. Rotterdam is uniek!

Waarom vernieuwend?

De haven trekt naar de zee! De stad Rotterdam heeft (bijna) geen actieve haven meer. De meeste kanalen zijn gedempt. Rotterdam raakt zijn water kwijt en daarmee ook de levendigheid en unieke propositie in de wereld als Havenstad. Rotterdam = water. Het water centraal maakt van Rotterdam in de toekomst een nog betere stad, in de wereld. Voor de middenstand, ondernemingen en het toerisme. Een unieke propositie die gebruikt moet worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia

Contactpersoon: Frank Hensen

E-mail: frank@hensenmedia.nl

Wij zoeken

De Gemeente Rotterdam en Port of Rotterdam als aanjager en katalysator voor dit initiatief, waarbij hulp voor regelgeving, steigers en waterweg onderhoud/verbetering c.q. koppelen van vaarwegen ingeschakeld moet worden. Resume: Dit is een plan, en alle hulp is meer dan welkom! Zullen we brainstormen?

Gerelateerde Plannen

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen