Ontdek › Plan

Het water centraal

Aangemaakt: 22 oktober 2016

Rotterdam economisch vooruit

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Het water centraal. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. koppelen van vaarwegen tot een ringvaart model. Steigers voor aanmeren (een maatschappelijk aspect voor de Rotterdammers), toerisme per boot. Middenstand kan hierop inspelen. (gemeentelijke) binnen (jacht)haven in de Bernissehaven. Pakketdiensten of koeriers cq klein logistiek per boot in de binnenwateren en het havengebied. Het water verbind. Omarm het water en maak er gebruik van als recreant en als beroeps.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het water centraal zal meewerken aan meer waterbewegingen waaronder ‚toerisme’ per boot, Koeriersdiensten per snelle RIB/Boot, personenvervoer over het water en resulteert in een toename van gebruik van nautisch logistiek, in en om de stad. Dit zal het verkeer in de stad verminderen. Denk aan de pakketvervoerders, koeriersdiensten. Een aanjager voor toerisme, een aanjager voor de middenstand. De mogelijkheden creëren en ondernemers zullen deze gaan gebruiken. Rotterdam is uniek!

Waarom vernieuwend?

De haven trekt naar de zee! De stad Rotterdam heeft (bijna) geen actieve haven meer. De meeste kanalen zijn gedempt. Rotterdam raakt zijn water kwijt en daarmee ook de levendigheid en unieke propositie in de wereld als Havenstad. Rotterdam = water. Het water centraal maakt van Rotterdam in de toekomst een nog betere stad, in de wereld. Voor de middenstand, ondernemingen en het toerisme. Een unieke propositie die gebruikt moet worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia

Contactpersoon: Frank Hensen

E-mail: frank@hensenmedia.nl

Wij zoeken

De Gemeente Rotterdam en Port of Rotterdam als aanjager en katalysator voor dit initiatief, waarbij hulp voor regelgeving, steigers en waterweg onderhoud/verbetering c.q. koppelen van vaarwegen ingeschakeld moet worden. Resume: Dit is een plan, en alle hulp is meer dan welkom! Zullen we brainstormen?

Gerelateerde Plannen

T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Meer plannen