Ontdek › Plan

HéWi

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

HéWi is een poster en bannerproject/campagne dat ertoe dient om de kloof tussen stadsgenoten te verkleinen, mensen uit de anonomiteit te halen en de sociale cohesie in de Rotterdamse wijken te versterken. Het HéWi maakt creatieve en kunstzinnige posters/banners van Rotterdammers die op de een of andere manier uitblinken. Te denken valt aan ondernemers, vrijwilligers, studenten, kunstenaars, maar ook normale mensen die een verhaal te vertellen hebben.
Het is dan de bedoeling dat posters/banners worden geplaatst met stukjes tekst die wat over degene die weergeven wordt. Deze worden op de route geplaatst die degene vaak bewandelt of afreist om van 1 naar b te komen. Dit zorgt ervoor dat er herkenning plaatsvindt en men in staat wordt gesteld om een gesprek aan te knopen met die jongen/meisje, man of vrouw die je zo vaak op straat tegenkomt. Het dient er dan ook toe dat er een herkenning ontstaat en men zo makkelijker met elkaar in contact komt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het leven in de grote stad is sterk geïndividualiseerd en men maakt moeilijk tot weinig contact met onbekenden mits men zich in situaties bevindt waarin ze overeenkomst zien tussen hen en anderen. In het dagelijkse leven kom je veel mensen tegen en maak je bewust of onbewust een assumptie of vooroordeel over wie iemand is en wat achter hem of haar schuilt.

Waarom vernieuwend?

HéWi toont het verhaal achter de Rotterdammer. Het biedt je de mogelijkheid om de "gewone" Rotterdammer uit de anonimiteit te halen en waardering te tonen voor wie hij of zij is en wat zij kunnen. Daarmee kan de waardering en respect voor elkaars persoon, achergrond en vaardigheden toenemen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Dock

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Ik zoek strategische partners die zowel intellectueel als financieel bijdragen bij het inrichten van het project.

Gerelateerde Plannen

161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Meer plannen