Ontdek › Plan

HéWi

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

HéWi is een poster en bannerproject/campagne dat ertoe dient om de kloof tussen stadsgenoten te verkleinen, mensen uit de anonomiteit te halen en de sociale cohesie in de Rotterdamse wijken te versterken. Het HéWi maakt creatieve en kunstzinnige posters/banners van Rotterdammers die op de een of andere manier uitblinken. Te denken valt aan ondernemers, vrijwilligers, studenten, kunstenaars, maar ook normale mensen die een verhaal te vertellen hebben.
Het is dan de bedoeling dat posters/banners worden geplaatst met stukjes tekst die wat over degene die weergeven wordt. Deze worden op de route geplaatst die degene vaak bewandelt of afreist om van 1 naar b te komen. Dit zorgt ervoor dat er herkenning plaatsvindt en men in staat wordt gesteld om een gesprek aan te knopen met die jongen/meisje, man of vrouw die je zo vaak op straat tegenkomt. Het dient er dan ook toe dat er een herkenning ontstaat en men zo makkelijker met elkaar in contact komt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het leven in de grote stad is sterk geïndividualiseerd en men maakt moeilijk tot weinig contact met onbekenden mits men zich in situaties bevindt waarin ze overeenkomst zien tussen hen en anderen. In het dagelijkse leven kom je veel mensen tegen en maak je bewust of onbewust een assumptie of vooroordeel over wie iemand is en wat achter hem of haar schuilt.

Waarom vernieuwend?

HéWi toont het verhaal achter de Rotterdammer. Het biedt je de mogelijkheid om de "gewone" Rotterdammer uit de anonimiteit te halen en waardering te tonen voor wie hij of zij is en wat zij kunnen. Daarmee kan de waardering en respect voor elkaars persoon, achergrond en vaardigheden toenemen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Dock

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Ik zoek strategische partners die zowel intellectueel als financieel bijdragen bij het inrichten van het project.

Gerelateerde Plannen

Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Meer plannen