Ontdek › Plan

HéWi

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

HéWi is een poster en bannerproject/campagne dat ertoe dient om de kloof tussen stadsgenoten te verkleinen, mensen uit de anonomiteit te halen en de sociale cohesie in de Rotterdamse wijken te versterken. Het HéWi maakt creatieve en kunstzinnige posters/banners van Rotterdammers die op de een of andere manier uitblinken. Te denken valt aan ondernemers, vrijwilligers, studenten, kunstenaars, maar ook normale mensen die een verhaal te vertellen hebben.
Het is dan de bedoeling dat posters/banners worden geplaatst met stukjes tekst die wat over degene die weergeven wordt. Deze worden op de route geplaatst die degene vaak bewandelt of afreist om van 1 naar b te komen. Dit zorgt ervoor dat er herkenning plaatsvindt en men in staat wordt gesteld om een gesprek aan te knopen met die jongen/meisje, man of vrouw die je zo vaak op straat tegenkomt. Het dient er dan ook toe dat er een herkenning ontstaat en men zo makkelijker met elkaar in contact komt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het leven in de grote stad is sterk geïndividualiseerd en men maakt moeilijk tot weinig contact met onbekenden mits men zich in situaties bevindt waarin ze overeenkomst zien tussen hen en anderen. In het dagelijkse leven kom je veel mensen tegen en maak je bewust of onbewust een assumptie of vooroordeel over wie iemand is en wat achter hem of haar schuilt.

Waarom vernieuwend?

HéWi toont het verhaal achter de Rotterdammer. Het biedt je de mogelijkheid om de "gewone" Rotterdammer uit de anonimiteit te halen en waardering te tonen voor wie hij of zij is en wat zij kunnen. Daarmee kan de waardering en respect voor elkaars persoon, achergrond en vaardigheden toenemen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Dock

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Ik zoek strategische partners die zowel intellectueel als financieel bijdragen bij het inrichten van het project.

Gerelateerde Plannen

Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Vb medium

Vernieuwende vertelvormen voor journalistiek

Online tijdschrift Vers Beton brengt Rotterdamse onderzoeksjournalistiek naar een groter publiek door middel van een vernieuwende manier van online storytelling, in samenwerking met de Rotterdamse creatieve industrie.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen