Ontdek › Plan

HéWi

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

HéWi is een poster en bannerproject/campagne dat ertoe dient om de kloof tussen stadsgenoten te verkleinen, mensen uit de anonomiteit te halen en de sociale cohesie in de Rotterdamse wijken te versterken. Het HéWi maakt creatieve en kunstzinnige posters/banners van Rotterdammers die op de een of andere manier uitblinken. Te denken valt aan ondernemers, vrijwilligers, studenten, kunstenaars, maar ook normale mensen die een verhaal te vertellen hebben.
Het is dan de bedoeling dat posters/banners worden geplaatst met stukjes tekst die wat over degene die weergeven wordt. Deze worden op de route geplaatst die degene vaak bewandelt of afreist om van 1 naar b te komen. Dit zorgt ervoor dat er herkenning plaatsvindt en men in staat wordt gesteld om een gesprek aan te knopen met die jongen/meisje, man of vrouw die je zo vaak op straat tegenkomt. Het dient er dan ook toe dat er een herkenning ontstaat en men zo makkelijker met elkaar in contact komt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het leven in de grote stad is sterk geïndividualiseerd en men maakt moeilijk tot weinig contact met onbekenden mits men zich in situaties bevindt waarin ze overeenkomst zien tussen hen en anderen. In het dagelijkse leven kom je veel mensen tegen en maak je bewust of onbewust een assumptie of vooroordeel over wie iemand is en wat achter hem of haar schuilt.

Waarom vernieuwend?

HéWi toont het verhaal achter de Rotterdammer. Het biedt je de mogelijkheid om de "gewone" Rotterdammer uit de anonimiteit te halen en waardering te tonen voor wie hij of zij is en wat zij kunnen. Daarmee kan de waardering en respect voor elkaars persoon, achergrond en vaardigheden toenemen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Dock

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Ik zoek strategische partners die zowel intellectueel als financieel bijdragen bij het inrichten van het project.

Gerelateerde Plannen

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan
Meer plannen