Ontdek › Plan

High Performance Solide Plus

Aangemaakt: 29 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Klantwaarde
Wij geven ‘kansloze’ werklozen een kans. En helpen de kloof te overbruggen tussen zij die meedoen en zij die buiten de boot vallen.

Wij verbinden twee groepen Rotterdammers rechtstreeks met elkaar: langdurig werklozen en ondernemers. Via ontmoeten, via wennen aan elkaar en via echte banen voor echte mensen.

Wij werken met en vanuit de gemeenschap Rotterdam omdat we vinden dat dit niet alleen een taak is van de gemeente. We zien dit niet als vacature proces en zetten geen dure
re-integratie middelen in. Wij concentreren ons op mensen die binnen de huidige werkwijze als ‘moeilijke gevallen’ onderin de bak terecht komen.

Kernactiviteiten
Dit plan gaat om om het ‘Plus’ gedeelte van Solide Plus: het aansluiten van voldoende ondernemers die werkgelegenheid bieden voor de Solide deelnemers.

Belangrijkste opgave is het vinden van de ondernemers die meedoen.
Daarnaast organiseren we ontmoetingen. Eenvoudig en inspirerend, voor ieder die wil en op neutraal terrein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij richten ons op een groep langdurig werklozen. Mensen die eigenlijk niet meer op zoek zijn naar werk, omdat ze ervaren hebben hoe kansloos dat is. Onze co-creatie richt zich op deze zogenaamde moeilijke gevallen.

Binnen de gemeente nemen zij eerst deel aan het Solide traject, dat hen weer terug in hun kracht zet. Dit is een groep bevlogen mensen binnen Prematching Team Noord.

De deelnemers aan Solide verbinden wij met ondernemers, die geloven in hun bedrijf en in de stad.

Waarom vernieuwend?

Wij maken dingen weer eenvoudig: mensen met een vraag rechtstreeks in contact brengen met mensen die iets te bieden hebben. En dat werkt dus twee kanten op. Ondernemers willen goede mensen ontmoeten. Werklozen willen weer een kans. Waar een menselijke klik ontstaat vinden zij samen een weg.

Dit plan richt zich op het aansluiten van voldoende ondernemers: we willen het eerste jaar zo’n 200 ondernemers hierbij betrekken. Dat vergt inhuur van een ervaren verbindingsofficier en ontmoetingsplekken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Verbindingsofficier 3

Doe mee

Organisatie: BV Boopro

Contactpersoon: Chris Boogert

Wij zoeken

Subsidie voor inhuur verbindingsofficier en organiseren ontmoetingen.
Samenwerking met gemeente en strategische partners.

Gerelateerde Plannen

Tvz homepage kruiden

Keukentaal

Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan
Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

Bekijk dit plan
Meer plannen