Ontdek › Plan

High Performance Solide Plus

Aangemaakt: 29 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Klantwaarde
Wij geven ‘kansloze’ werklozen een kans. En helpen de kloof te overbruggen tussen zij die meedoen en zij die buiten de boot vallen.

Wij verbinden twee groepen Rotterdammers rechtstreeks met elkaar: langdurig werklozen en ondernemers. Via ontmoeten, via wennen aan elkaar en via echte banen voor echte mensen.

Wij werken met en vanuit de gemeenschap Rotterdam omdat we vinden dat dit niet alleen een taak is van de gemeente. We zien dit niet als vacature proces en zetten geen dure
re-integratie middelen in. Wij concentreren ons op mensen die binnen de huidige werkwijze als ‘moeilijke gevallen’ onderin de bak terecht komen.

Kernactiviteiten
Dit plan gaat om om het ‘Plus’ gedeelte van Solide Plus: het aansluiten van voldoende ondernemers die werkgelegenheid bieden voor de Solide deelnemers.

Belangrijkste opgave is het vinden van de ondernemers die meedoen.
Daarnaast organiseren we ontmoetingen. Eenvoudig en inspirerend, voor ieder die wil en op neutraal terrein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij richten ons op een groep langdurig werklozen. Mensen die eigenlijk niet meer op zoek zijn naar werk, omdat ze ervaren hebben hoe kansloos dat is. Onze co-creatie richt zich op deze zogenaamde moeilijke gevallen.

Binnen de gemeente nemen zij eerst deel aan het Solide traject, dat hen weer terug in hun kracht zet. Dit is een groep bevlogen mensen binnen Prematching Team Noord.

De deelnemers aan Solide verbinden wij met ondernemers, die geloven in hun bedrijf en in de stad.

Waarom vernieuwend?

Wij maken dingen weer eenvoudig: mensen met een vraag rechtstreeks in contact brengen met mensen die iets te bieden hebben. En dat werkt dus twee kanten op. Ondernemers willen goede mensen ontmoeten. Werklozen willen weer een kans. Waar een menselijke klik ontstaat vinden zij samen een weg.

Dit plan richt zich op het aansluiten van voldoende ondernemers: we willen het eerste jaar zo’n 200 ondernemers hierbij betrekken. Dat vergt inhuur van een ervaren verbindingsofficier en ontmoetingsplekken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Verbindingsofficier 3

Doe mee

Organisatie: BV Boopro

Contactpersoon: Chris Boogert

Wij zoeken

Subsidie voor inhuur verbindingsofficier en organiseren ontmoetingen.
Samenwerking met gemeente en strategische partners.

Gerelateerde Plannen

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan

MicroFranchise010

MicroFranchise010 ontwikkelt franchise concepten waar werkzoekenden zich als micro-ondernemer op laagdrempelige manier bij aan kunnen sluiten.

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan
Meer plannen