Ontdek › Plan

#HoeftNiet

Aangemaakt: 31 oktober 2018

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

De #HoeftNiet Campagne
De #HoeftNiet campagne wordt een laagdrempelige en herkenbare campagne waarin gebruik wordt gemaakt van posters, gedichten, spoken word, quotes, sketches, presentaties en merchandise waarin de #HoeftNiet filosofie sterk naar buiten wordt gedragen. Er wordt gebruikt gemaakt van hedendaagse situaties die een afspiegeling bieden van de druk, keuzes en beslissingen waar de jongeren en jongvolwassenen in het dagelijkse leven mee te maken krijgen. Te denken valt aan; Leven boven je budget, Drank&Drugs, (On)veilige seks, Zinloos geweld, Prestatiedruk Racisme en Homofobie.

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren/jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen. Het gaat er hierbij om dat jongeren en jongvolwassenen leren inzien dat je niet constant maar HOEFT te presteren en vooral niet ten koste van jezelf.

Waarom goed voor Rotterdam?

#HoeftNiet is goed voor de stad Rotterdam omdat het een snel ontwikkelende metropool is met een groot aantal jongeren/jongvolwassenen die onderworpen worden aan een brede scala van trends, sociale drukken en keuzes die ze in het dagelijkse leven moeten maken. Door het inzetten van #HoeftNiet willen we de bewustwording van keuzes vergroten. Dit is belangrijk voor Rotterdam omdat we met deze campagnes financiële zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling vergroten.

Waarom vernieuwend?

#HoeftNiet is vernieuwend omdat het taboes tegenwerpt. Door #HoeftNiet te gebruiken moeten het onderwerpen van gesprek worden zodat er weloverwogen keuzes gemaakt worden en niet vanuit een sociale druk. Dit op een manier die past bij jongeren en jongvolwassenen, niet belerend maar met humor.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: #HoeftNiet

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Contact met betrokken partijen die mij willen ondersteunen bij het verder vormgeven en het verspreiden de druk neutraliserende filosofie van #HoeftNiet. Ik ben ook op zoek naar creatievelingen mij kunnen en willen ondersteunen de #HoeftNiet boodschap op een leuke manier aan de man te brengen.

Ik ben ook op zoek naar partijen die mij financieel willen ondersteunen om #HoeftNiet een stedelijk en vervolgens landelijke campagne te maken.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Meer plannen