Ontdek › Plan

#HoeftNiet

Aangemaakt: 31 oktober 2018

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

De #HoeftNiet Campagne
De #HoeftNiet campagne wordt een laagdrempelige en herkenbare campagne waarin gebruik wordt gemaakt van posters, gedichten, spoken word, quotes, sketches, presentaties en merchandise waarin de #HoeftNiet filosofie sterk naar buiten wordt gedragen. Er wordt gebruikt gemaakt van hedendaagse situaties die een afspiegeling bieden van de druk, keuzes en beslissingen waar de jongeren en jongvolwassenen in het dagelijkse leven mee te maken krijgen. Te denken valt aan; Leven boven je budget, Drank&Drugs, (On)veilige seks, Zinloos geweld, Prestatiedruk Racisme en Homofobie.

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren/jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen. Het gaat er hierbij om dat jongeren en jongvolwassenen leren inzien dat je niet constant maar HOEFT te presteren en vooral niet ten koste van jezelf.

Waarom goed voor Rotterdam?

#HoeftNiet is goed voor de stad Rotterdam omdat het een snel ontwikkelende metropool is met een groot aantal jongeren/jongvolwassenen die onderworpen worden aan een brede scala van trends, sociale drukken en keuzes die ze in het dagelijkse leven moeten maken. Door het inzetten van #HoeftNiet willen we de bewustwording van keuzes vergroten. Dit is belangrijk voor Rotterdam omdat we met deze campagnes financiële zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling vergroten.

Waarom vernieuwend?

#HoeftNiet is vernieuwend omdat het taboes tegenwerpt. Door #HoeftNiet te gebruiken moeten het onderwerpen van gesprek worden zodat er weloverwogen keuzes gemaakt worden en niet vanuit een sociale druk. Dit op een manier die past bij jongeren en jongvolwassenen, niet belerend maar met humor.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: #HoeftNiet

Contactpersoon: Richard Konu

Wij zoeken

Contact met betrokken partijen die mij willen ondersteunen bij het verder vormgeven en het verspreiden de druk neutraliserende filosofie van #HoeftNiet. Ik ben ook op zoek naar creatievelingen mij kunnen en willen ondersteunen de #HoeftNiet boodschap op een leuke manier aan de man te brengen.

Ik ben ook op zoek naar partijen die mij financieel willen ondersteunen om #HoeftNiet een stedelijk en vervolgens landelijke campagne te maken.

Gerelateerde Plannen

Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Meer plannen