Ontdek › Plan

Homecrew

Aangemaakt: 12 oktober 2017

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Tijd, talent, kunde of spullen inzetten tegen betaling of vrijwillig. Mensen met behoefte aan een dienst, posten een verzoek in de Homecrew chat en vakmensen of buurtgenoten met talent reageren. Gebruikers zien elkaars profiel en recensies. Denk aan klussen en tuinieren, leren, zorgen (voor mens en dier), spullen (ver-huren en lenen), schoonmaken etc. Dit draagt tevens bij aan verbondenheid en veiligheid.

Het doel van Homecrew is ontsluiten van menselijk kapitaal en daarmee het stimuleren van de lokale economie. Vergroten van zelfredzaamheid, welzijn en welvaart. Een circulaire en inclusieve samenleving, waar economische en sociale waardecreatie hand in hand gaan.

Homecrew richt zich niet alleen op de actieve/betrokken buurtbewoners, maar op alle Rotterdammers. Een invulling geven aan sociaal en commercieel denken in een veranderende maatschappij.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de ongelukkigste stad van Nederland. In Rotterdam is 18 procent van de bevolking niet gelukkig. Opvallend is dat vooral alleenstaanden, werklozen, arbeidsongeschikten en mensen met een migratieachtergrond aangeven ontevreden te zijn met hun leven. (bron Atlas Voor Gemeenten)

Groepen zoals armen, studenten en ouderen kunnen extra geld of aandacht gebruiken. Laagdrempelig en lokaal diensten aan elkaar verlenen vergroot het gemeenschapsgevoel oftewel sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

De Homecrew app is een replica van WhatsApp, maar dan "open" en met buurt gerelateerde functies. Dus een lage leercurve voor de gebruikers waaronder ook ouderen. Homecrew betrekt zowel betaalde als vrijwillige dienstverleners. Er wordt gewerkt met 1 tot 3 “Verbinders” per buurt, deze mensen zorgen voor het maken van de juiste lokale connecties door burgers aan elkaar te koppelen. Om te zorgen dat gebruikers niet overspoeld worden met informatie zijn er allerlei filters instelbaar.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1. homecrew logo

Doe mee

Organisatie: Homecrew

Contactpersoon: Roy van der Steen

E-mail: roy@homecrew.nl

Wij zoeken

Als startup zijn wij op zoek naar subsidie en deelnemers (bewoners, wijken) die de Homecrew app www.homecrew.nl/diensten willen gebruiken, feedback willen geven en de naam willen verspreiden door bijvoorbeeld als Verbinder bij Homecrew aan te sluiten.

Gerelateerde Plannen

015 wor lezing

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen