Ontdek › Plan

Homecrew

Aangemaakt: 12 oktober 2017

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Tijd, talent, kunde of spullen inzetten tegen betaling of vrijwillig. Mensen met behoefte aan een dienst, posten een verzoek in de Homecrew chat en vakmensen of buurtgenoten met talent reageren. Gebruikers zien elkaars profiel en recensies. Denk aan klussen en tuinieren, leren, zorgen (voor mens en dier), spullen (ver-huren en lenen), schoonmaken etc. Dit draagt tevens bij aan verbondenheid en veiligheid.

Het doel van Homecrew is ontsluiten van menselijk kapitaal en daarmee het stimuleren van de lokale economie. Vergroten van zelfredzaamheid, welzijn en welvaart. Een circulaire en inclusieve samenleving, waar economische en sociale waardecreatie hand in hand gaan.

Homecrew richt zich niet alleen op de actieve/betrokken buurtbewoners, maar op alle Rotterdammers. Een invulling geven aan sociaal en commercieel denken in een veranderende maatschappij.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de ongelukkigste stad van Nederland. In Rotterdam is 18 procent van de bevolking niet gelukkig. Opvallend is dat vooral alleenstaanden, werklozen, arbeidsongeschikten en mensen met een migratieachtergrond aangeven ontevreden te zijn met hun leven. (bron Atlas Voor Gemeenten)

Groepen zoals armen, studenten en ouderen kunnen extra geld of aandacht gebruiken. Laagdrempelig en lokaal diensten aan elkaar verlenen vergroot het gemeenschapsgevoel oftewel sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

De Homecrew app is een replica van WhatsApp, maar dan "open" en met buurt gerelateerde functies. Dus een lage leercurve voor de gebruikers waaronder ook ouderen. Homecrew betrekt zowel betaalde als vrijwillige dienstverleners. Er wordt gewerkt met 1 tot 3 “Verbinders” per buurt, deze mensen zorgen voor het maken van de juiste lokale connecties door burgers aan elkaar te koppelen. Om te zorgen dat gebruikers niet overspoeld worden met informatie zijn er allerlei filters instelbaar.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1. homecrew logo

Doe mee

Organisatie: Homecrew

Contactpersoon: Roy van der Steen

E-mail: roy@homecrew.nl

Wij zoeken

Als startup zijn wij op zoek naar subsidie en deelnemers (bewoners, wijken) die de Homecrew app www.homecrew.nl/diensten willen gebruiken, feedback willen geven en de naam willen verspreiden door bijvoorbeeld als Verbinder bij Homecrew aan te sluiten.

Gerelateerde Plannen

Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Download

Urban thermen Rotterdam

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Meer plannen