Ontdek › Plan

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Aangemaakt: 15 november 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Wij zien dat er binnen de Leisure branche ontwikkelingen plaats vinden op gebied van duurzaamheid. Dit is een breed begrip daarom focussen wij ons alleen op het herbruikbare interieur. Wij vinden dat evenementen een strategisch instrument is om jongeren bewust te maken van duurzaamheid en daarom gaan wij evenementen organiseren waar het herbruikbare interieur centraal staat.

In Rotterdam bruist het nachtleven en duurzaamheid is een veel besproken onderwerp in de grote steden. Wij hebben rond gevraagd op straat en zien dat jongeren wel nieuwsgierig zijn naar duurzaamheid, maar niet goed weten hoe dat zich manifesteert in het "normale" leven.

Op de clubavonden is het mogelijk om te dansen op de dansvloer en te "chillen" in de "chill out zone". De locatie, decor en de "chill out zone" worden volledig aangekleed met gebruikt materiaal.

Wij zien dit als een strategisch middel om bewustwording rondom hergebruik van materialen te creëren bij jongeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het milieu is belangrijk. Rotterdam heeft veel studenten die wel geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, maar dit begrip te breed vinden of niet goed weten hoe het zich manifesteert. Uitgaan doen veel van de Rotterdamse jongeren, dus waarom niet een feestje dat goed is voor het milieu?

Waarom vernieuwend?

In ons marktonderzoek hebben we wel een aantal vergelijkbare concepten gevonden, maar het is een redelijk nieuw idee omdat het decor en interieur volledig bestaat uit gebruikt materiaal.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo get rid

Doe mee

Organisatie: Get Rid

Contactpersoon: Lisa Marie Dorst

Wij zoeken

Wij zetten dit op vanuit school, maar we nemen het heel serieus.
Wij zijn opzoek naar;
- Iemand die ons tips kan geven om dit concept te verfijnen;
- Kunstenaars;
- Donateurs voor interieur;
- Locaties die aansluiten op onze waarden.

Gerelateerde Plannen

Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan

de daksluis

hemelwater overlast met alle gevolgen daarvan in Rotterdam te verminderen

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Cover

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
Meer plannen