Ontdek › Plan

Hotel in eigen stad

Aangemaakt: 31 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

De meeste mensen boeken logischerwijze niet zo snel een hotelkamer in de stad waar men zelf woont; bovendien vormen de kosten veelal een drempel. Toch zal bij velen de interesse leven eens een nacht door te brengen in het hotel waar ze regelmatig over horen of lezen, of dat ze dagelijks voorbij rijden. Vooral zij die meer dan bijzondere interesse hebben in architectuur en design in het algemeen en dat op het gebied van hotels in het bijzonder. Hotels onderscheiden zich vandaag de dag op dit aspect immers ook steeds meer. Alleen door daadwerkelijk een hotel in eigen stad te boeken ervaar je het bewuste hotel echt en optimaal. Prikkel hiertoe is een gereduceerd tarief in combinatie met verrassende extra’s. Uiteraard valt voor dit laatste te denken aan arrangement-achtige elementen zoals de combinatie met een etentje en/of bijvoorbeeld theater- of museumbezoek, maar ook specifiek locale elementen moeten hier onderdeel van zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

‘Hotel in eigen stad’ wil enerzijds het voor bewoners van Rotterdam aantrekkelijk maken ook eens een hotel te boeken in de eigen stad en daarmee het bestaande patroon te doorbreken. Een gereduceerd tarief is hiertoe de prikkel, maar onlosmakelijk verbonden met extra’s die van de overnachting een unieke beleving moeten maken. Dit zal resulteren in een verhoging van de bezettingsgraad van de deelnemende hotels met een duidelijk neven-effect in omzetverhoging voor de culturele en culinaire sector.

Waarom vernieuwend?

Een concept in een dergelijke vorm bestaat nog niet. Niet in de laatste plaats wil dit concept voor alle betrokkenen bijdragen aan het gevoel van 'trots op Rotterdam'.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo hotel in eigen stad

Doe mee

Organisatie: Tagged Crane Concepts

Contactpersoon: Arie Trouwborst

Wij zoeken

Op financieel vlak. Ik heb samen met studenten van de Hogeschool Rotterdam een ondernemingsplan gemaakt. Dit ligt ter beoordeling bij de voorzitter van de Rotterdamse Hotelcombinatie en Bureau Zelfstandigen van de gemeente.

Gerelateerde Plannen

Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Meer plannen