Ontdek › Plan

Hotel in eigen stad

Aangemaakt: 31 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

De meeste mensen boeken logischerwijze niet zo snel een hotelkamer in de stad waar men zelf woont; bovendien vormen de kosten veelal een drempel. Toch zal bij velen de interesse leven eens een nacht door te brengen in het hotel waar ze regelmatig over horen of lezen, of dat ze dagelijks voorbij rijden. Vooral zij die meer dan bijzondere interesse hebben in architectuur en design in het algemeen en dat op het gebied van hotels in het bijzonder. Hotels onderscheiden zich vandaag de dag op dit aspect immers ook steeds meer. Alleen door daadwerkelijk een hotel in eigen stad te boeken ervaar je het bewuste hotel echt en optimaal. Prikkel hiertoe is een gereduceerd tarief in combinatie met verrassende extra’s. Uiteraard valt voor dit laatste te denken aan arrangement-achtige elementen zoals de combinatie met een etentje en/of bijvoorbeeld theater- of museumbezoek, maar ook specifiek locale elementen moeten hier onderdeel van zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

‘Hotel in eigen stad’ wil enerzijds het voor bewoners van Rotterdam aantrekkelijk maken ook eens een hotel te boeken in de eigen stad en daarmee het bestaande patroon te doorbreken. Een gereduceerd tarief is hiertoe de prikkel, maar onlosmakelijk verbonden met extra’s die van de overnachting een unieke beleving moeten maken. Dit zal resulteren in een verhoging van de bezettingsgraad van de deelnemende hotels met een duidelijk neven-effect in omzetverhoging voor de culturele en culinaire sector.

Waarom vernieuwend?

Een concept in een dergelijke vorm bestaat nog niet. Niet in de laatste plaats wil dit concept voor alle betrokkenen bijdragen aan het gevoel van 'trots op Rotterdam'.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo hotel in eigen stad

Doe mee

Organisatie: Tagged Crane Concepts

Contactpersoon: Arie Trouwborst

Wij zoeken

Op financieel vlak. Ik heb samen met studenten van de Hogeschool Rotterdam een ondernemingsplan gemaakt. Dit ligt ter beoordeling bij de voorzitter van de Rotterdamse Hotelcombinatie en Bureau Zelfstandigen van de gemeente.

Gerelateerde Plannen

62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Meer plannen