Ontdek › Plan

House of esports

Aangemaakt: 31 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

Het creëren van een epicentrum voor de esports. Waarin de maatschappelijke waardes centraal staat.

Met de stichting House of Esports willen wij een epicentrum gaan creëren voor alle esports activiteiten in de stad Rotterdam. Als lancering van dit concept wordt het project gamen in de maatschappij gelanceerd. Waarin gamen/esports op een maatschappelijke manier ingezet wordt om zo een moeilijke doelgroep te bereiken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam staat voor jong en innovatief twee kernwaardes die perfect passen bij esports. Het helpt de stad om zich te profileren als innovatieve sportstad. Het gamen in de maatschappij project verbind verschillende sport en welzijnsorganisaties met elkaar om hetzelfde doel na te streven. De stad Rotterdam ontwikkelen. Hierbij staat het helpen en faciliteren van de burgers op nummer 1. Het bevorderd de sportparticipatie en sociale cohesie binnen Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Esports is een hype waar niemand meer omheen kan. Het is een wereld die voor velen nog onbekend is, maar heel veel potentie heeft. Deze nieuwe tak van sport en de bijkomende levensstijl zorgt voor een nieuwe manier op de jonge doelgroep te bereiken. Wereldwijd wordt er veel over esports gesproken zonder het maatschappelijke domein te claimen. Hier kan Nederland en Rotterdam een unieke positie innemen door het maatschappelijke domein te claimen

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo hoe wit

Doe mee

Organisatie: house of esports

Contactpersoon: Nolan Noordzij

Wij zoeken

Partijen die willen aansluiten bij dit concept

Gerelateerde Plannen

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Electro

Verfraaiing elektriciteitshuisjes

Het op betonnen en metalen elektriciteitshuisjes aanbrengen en afcoaten van full colour printwerk.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
01 logo

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Bekijk dit plan
Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen