Ontdek › Plan

"Hout van Rotterdam"

Aangemaakt: 22 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Hoe mooi is het wanneer het hout wat binnen de regio Rotterdam gekapt moet worden wegens ouderdom, ziekte, veiligheid of bestemmingsplan, een nieuw leven kan krijgen? En niet zomaar een nieuw leven! Maar een nieuw leven waarin de inwoner mee mag denken en helpen creëren, om zo uiteindelijk samen te kunnen genieten van deze prachtige bomen in een andere vorm.

Ons plan is de eerste speeltuin te realiseren van Rotterdams Hout. De Gemeente wijst ons een lokatie aan en in overleg met de bewoners van desbetreffende lokatie ontwerpen we 5 speeltoestellen. Op deze manier wordt de gelegenheid geboden te participeren in het proces van gekapte boom tot speeltuin.

Het beoogde doel is om "samen" een tweede leven te geven aan de noodzakelijke boomkap. Op deze manier kan bijvoorbeeld een opa samen met zijn kleinkind op een parkbank zitten en vertellen hoe hij vroeger onder deze boom heeft gespeeld als klein ventje!

Waarom goed voor Rotterdam?

Passie voor bomen.

Een boom is een vaste plant, met wortels, een stam en zijn kruin.
Zo ook de bomen in en rondom Rotterdam! Wat maakt dit plan nu zo bijzonder?

Rotterdam een prachtige stad met diepe wortels, die met zijn stam staat voor een hardwerkende gemeenschap en binnen deze gemeenschap de meest uiteenlopende prachtige samenleving vormt met ieder zijn eigen verhaal. Laten we deze verhalen op een duurzame manier samen doorvertellen en een prachtig nieuw leven geven.

Waarom vernieuwend?

Het is duurzaam. Momenteel gaat het grootste deel van de bomenkap naar energiecentrales voor brandstof. Met dit plan dragen we op een positieve manier bij aan ons milieu. Er hoeft geen hout verweg gekapt en vervoerd te worden. De bomen zijn lokaal en daardoor kunnen ze hun unieke verhaal vertellen.

In onze huidige tijd vinden we elkaar "echt" ontmoeten binnen de buitenruimte van wezenlijk belang. Buiten spelen draagt daar op veel vlakken een groot deel aan bij.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Woodcompany

Contactpersoon: Thijs Coers

Wij zoeken

Enthousiaste mensen die graag mee willen denken om dit plan te realiseren!

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen