Ontdek › Plan

"Hout van Rotterdam"

Aangemaakt: 22 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Hoe mooi is het wanneer het hout wat binnen de regio Rotterdam gekapt moet worden wegens ouderdom, ziekte, veiligheid of bestemmingsplan, een nieuw leven kan krijgen? En niet zomaar een nieuw leven! Maar een nieuw leven waarin de inwoner mee mag denken en helpen creëren, om zo uiteindelijk samen te kunnen genieten van deze prachtige bomen in een andere vorm.

Ons plan is de eerste speeltuin te realiseren van Rotterdams Hout. De Gemeente wijst ons een lokatie aan en in overleg met de bewoners van desbetreffende lokatie ontwerpen we 5 speeltoestellen. Op deze manier wordt de gelegenheid geboden te participeren in het proces van gekapte boom tot speeltuin.

Het beoogde doel is om "samen" een tweede leven te geven aan de noodzakelijke boomkap. Op deze manier kan bijvoorbeeld een opa samen met zijn kleinkind op een parkbank zitten en vertellen hoe hij vroeger onder deze boom heeft gespeeld als klein ventje!

Waarom goed voor Rotterdam?

Passie voor bomen.

Een boom is een vaste plant, met wortels, een stam en zijn kruin.
Zo ook de bomen in en rondom Rotterdam! Wat maakt dit plan nu zo bijzonder?

Rotterdam een prachtige stad met diepe wortels, die met zijn stam staat voor een hardwerkende gemeenschap en binnen deze gemeenschap de meest uiteenlopende prachtige samenleving vormt met ieder zijn eigen verhaal. Laten we deze verhalen op een duurzame manier samen doorvertellen en een prachtig nieuw leven geven.

Waarom vernieuwend?

Het is duurzaam. Momenteel gaat het grootste deel van de bomenkap naar energiecentrales voor brandstof. Met dit plan dragen we op een positieve manier bij aan ons milieu. Er hoeft geen hout verweg gekapt en vervoerd te worden. De bomen zijn lokaal en daardoor kunnen ze hun unieke verhaal vertellen.

In onze huidige tijd vinden we elkaar "echt" ontmoeten binnen de buitenruimte van wezenlijk belang. Buiten spelen draagt daar op veel vlakken een groot deel aan bij.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Woodcompany

Contactpersoon: Thijs Coers

Wij zoeken

Enthousiaste mensen die graag mee willen denken om dit plan te realiseren!

Gerelateerde Plannen

Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Meer plannen