Ontdek › Plan

"Hout van Rotterdam"

Aangemaakt: 22 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Hoe mooi is het wanneer het hout wat binnen de regio Rotterdam gekapt moet worden wegens ouderdom, ziekte, veiligheid of bestemmingsplan, een nieuw leven kan krijgen? En niet zomaar een nieuw leven! Maar een nieuw leven waarin de inwoner mee mag denken en helpen creëren, om zo uiteindelijk samen te kunnen genieten van deze prachtige bomen in een andere vorm.

Ons plan is de eerste speeltuin te realiseren van Rotterdams Hout. De Gemeente wijst ons een lokatie aan en in overleg met de bewoners van desbetreffende lokatie ontwerpen we 5 speeltoestellen. Op deze manier wordt de gelegenheid geboden te participeren in het proces van gekapte boom tot speeltuin.

Het beoogde doel is om "samen" een tweede leven te geven aan de noodzakelijke boomkap. Op deze manier kan bijvoorbeeld een opa samen met zijn kleinkind op een parkbank zitten en vertellen hoe hij vroeger onder deze boom heeft gespeeld als klein ventje!

Waarom goed voor Rotterdam?

Passie voor bomen.

Een boom is een vaste plant, met wortels, een stam en zijn kruin.
Zo ook de bomen in en rondom Rotterdam! Wat maakt dit plan nu zo bijzonder?

Rotterdam een prachtige stad met diepe wortels, die met zijn stam staat voor een hardwerkende gemeenschap en binnen deze gemeenschap de meest uiteenlopende prachtige samenleving vormt met ieder zijn eigen verhaal. Laten we deze verhalen op een duurzame manier samen doorvertellen en een prachtig nieuw leven geven.

Waarom vernieuwend?

Het is duurzaam. Momenteel gaat het grootste deel van de bomenkap naar energiecentrales voor brandstof. Met dit plan dragen we op een positieve manier bij aan ons milieu. Er hoeft geen hout verweg gekapt en vervoerd te worden. De bomen zijn lokaal en daardoor kunnen ze hun unieke verhaal vertellen.

In onze huidige tijd vinden we elkaar "echt" ontmoeten binnen de buitenruimte van wezenlijk belang. Buiten spelen draagt daar op veel vlakken een groot deel aan bij.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Woodcompany

Contactpersoon: Thijs Coers

Wij zoeken

Enthousiaste mensen die graag mee willen denken om dit plan te realiseren!

Gerelateerde Plannen

Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Retrieval platform

Recycled Park: plastic winningsplatform

Plastic zwerfvuil hoort niet in de stadshavens. Recycled Park realiseert een opvangsysteem om zwerfvuil structureel op te vangen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen