Ontdek › Plan

"Hout van Rotterdam"

Aangemaakt: 22 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Hoe mooi is het wanneer het hout wat binnen de regio Rotterdam gekapt moet worden wegens ouderdom, ziekte, veiligheid of bestemmingsplan, een nieuw leven kan krijgen? En niet zomaar een nieuw leven! Maar een nieuw leven waarin de inwoner mee mag denken en helpen creëren, om zo uiteindelijk samen te kunnen genieten van deze prachtige bomen in een andere vorm.

Ons plan is de eerste speeltuin te realiseren van Rotterdams Hout. De Gemeente wijst ons een lokatie aan en in overleg met de bewoners van desbetreffende lokatie ontwerpen we 5 speeltoestellen. Op deze manier wordt de gelegenheid geboden te participeren in het proces van gekapte boom tot speeltuin.

Het beoogde doel is om "samen" een tweede leven te geven aan de noodzakelijke boomkap. Op deze manier kan bijvoorbeeld een opa samen met zijn kleinkind op een parkbank zitten en vertellen hoe hij vroeger onder deze boom heeft gespeeld als klein ventje!

Waarom goed voor Rotterdam?

Passie voor bomen.

Een boom is een vaste plant, met wortels, een stam en zijn kruin.
Zo ook de bomen in en rondom Rotterdam! Wat maakt dit plan nu zo bijzonder?

Rotterdam een prachtige stad met diepe wortels, die met zijn stam staat voor een hardwerkende gemeenschap en binnen deze gemeenschap de meest uiteenlopende prachtige samenleving vormt met ieder zijn eigen verhaal. Laten we deze verhalen op een duurzame manier samen doorvertellen en een prachtig nieuw leven geven.

Waarom vernieuwend?

Het is duurzaam. Momenteel gaat het grootste deel van de bomenkap naar energiecentrales voor brandstof. Met dit plan dragen we op een positieve manier bij aan ons milieu. Er hoeft geen hout verweg gekapt en vervoerd te worden. De bomen zijn lokaal en daardoor kunnen ze hun unieke verhaal vertellen.

In onze huidige tijd vinden we elkaar "echt" ontmoeten binnen de buitenruimte van wezenlijk belang. Buiten spelen draagt daar op veel vlakken een groot deel aan bij.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Woodcompany

Contactpersoon: Thijs Coers

Wij zoeken

Enthousiaste mensen die graag mee willen denken om dit plan te realiseren!

Gerelateerde Plannen

Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
1

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Retrieval platform

Recycled Park: plastic winningsplatform

Plastic zwerfvuil hoort niet in de stadshavens. Recycled Park realiseert een opvangsysteem om zwerfvuil structureel op te vangen.

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan
Meer plannen