Ontdek › Plan

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Subsidie toegekend € 29.795,00

Aangemaakt: 30 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Het doel van de samenwerking tussen de Valentijnschool en SportSchool010 is het begeleiden en opleiden van ouders & ouderen tot huiswerkbegeleiders voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze samenwerking verwacht bij te dragen aan het vergroten van de ouder- en wijkparticipatie, het benutten van de beschikbare kwaliteiten van kinderen en het continueren van begeleiding. Dit zal gebeuren door het begeleiden en opleiden van ouder-vrijwilligers welke het geleerde verder kunnen verspreiden onder leerlingen en de volgende groep ouders. Momenteel zijn er al ouders betrokken bij het begeleiden van kinderen afkomstig van de Valentijnschool.
Leren door te doen! Niet alleen kinderen leren doordat ze doen, dit geldt ook voor volwassenen. Eén docent, in samenwerking met één pedagoog de vrijwilligers leren hoe ze leerlingen moeten begrijpen, begeleiden en enthousiasmeren. De combinatie met sporten maakt de begeleiding leuk en effectief.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gelijke kansen voor de kinderen uit Rotterdam-Delfshaven.
Ouders maken hun droom uiteindelijk zelf mogelijk. Hiermee investeer je niet alleen in de kinderen, maar ook in de ouders en uiteindelijk in de wijk.
Aandacht voor beweging en het ontwikkelen van talenten. De combinatie maakt het leuk en effectief.

Waarom vernieuwend?

Dit project biedt vernieuwing door de buurtbewoners in hun eigen kracht te zetten. Ouders worden actief betrokken bij het leerproces. Zij staan niet enkel aan de zijlijn mee te kijken, maar worden daadwerkelijk begeleidt om te handelen. We willen de vrijwilligers trainen en hen bekend maken met de juiste methodes. Hierdoor kunnen de ouders niet alleen de huidige leerlingen, maar ook andere leerlingen voorzien van hulp.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab 2018

Doe mee

Organisatie: Valentijnschool RVKO

Contactpersoon: Martin Krijgsman & Mark Opschoor (SportSchool010)

E-mail: martin.krijgsman@rvko.nl

Gerelateerde Plannen

15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spel-IQoké-activiteiten voor (hoog) begaafde kinderen!

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Meer plannen