Ontdek › Plan

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Subsidie toegekend € 29.795,00

Aangemaakt: 30 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Het doel van de samenwerking tussen de Valentijnschool en SportSchool010 is het begeleiden en opleiden van ouders & ouderen tot huiswerkbegeleiders voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze samenwerking verwacht bij te dragen aan het vergroten van de ouder- en wijkparticipatie, het benutten van de beschikbare kwaliteiten van kinderen en het continueren van begeleiding. Dit zal gebeuren door het begeleiden en opleiden van ouder-vrijwilligers welke het geleerde verder kunnen verspreiden onder leerlingen en de volgende groep ouders. Momenteel zijn er al ouders betrokken bij het begeleiden van kinderen afkomstig van de Valentijnschool.
Leren door te doen! Niet alleen kinderen leren doordat ze doen, dit geldt ook voor volwassenen. Eén docent, in samenwerking met één pedagoog de vrijwilligers leren hoe ze leerlingen moeten begrijpen, begeleiden en enthousiasmeren. De combinatie met sporten maakt de begeleiding leuk en effectief.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gelijke kansen voor de kinderen uit Rotterdam-Delfshaven.
Ouders maken hun droom uiteindelijk zelf mogelijk. Hiermee investeer je niet alleen in de kinderen, maar ook in de ouders en uiteindelijk in de wijk.
Aandacht voor beweging en het ontwikkelen van talenten. De combinatie maakt het leuk en effectief.

Waarom vernieuwend?

Dit project biedt vernieuwing door de buurtbewoners in hun eigen kracht te zetten. Ouders worden actief betrokken bij het leerproces. Zij staan niet enkel aan de zijlijn mee te kijken, maar worden daadwerkelijk begeleidt om te handelen. We willen de vrijwilligers trainen en hen bekend maken met de juiste methodes. Hierdoor kunnen de ouders niet alleen de huidige leerlingen, maar ook andere leerlingen voorzien van hulp.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab 2018

Doe mee

Organisatie: Valentijnschool RVKO

Contactpersoon: Martin Krijgsman & Mark Opschoor (SportSchool010)

E-mail: martin.krijgsman@rvko.nl

Gerelateerde Plannen

Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Meer plannen