Ontdek › Plan

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Aangemaakt: 30 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Het doel van de samenwerking tussen de Valentijnschool en SportSchool010 is het begeleiden en opleiden van ouders & ouderen tot huiswerkbegeleiders voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze samenwerking verwacht bij te dragen aan het vergroten van de ouder- en wijkparticipatie, het benutten van de beschikbare kwaliteiten van kinderen en het continueren van begeleiding. Dit zal gebeuren door het begeleiden en opleiden van ouder-vrijwilligers welke het geleerde verder kunnen verspreiden onder leerlingen en de volgende groep ouders. Momenteel zijn er al ouders betrokken bij het begeleiden van kinderen afkomstig van de Valentijnschool.
Leren door te doen! Niet alleen kinderen leren doordat ze doen, dit geldt ook voor volwassenen. Eén docent, in samenwerking met één pedagoog de vrijwilligers leren hoe ze leerlingen moeten begrijpen, begeleiden en enthousiasmeren. De combinatie met sporten maakt de begeleiding leuk en effectief.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gelijke kansen voor de kinderen uit Rotterdam-Delfshaven.
Ouders maken hun droom uiteindelijk zelf mogelijk. Hiermee investeer je niet alleen in de kinderen, maar ook in de ouders en uiteindelijk in de wijk.
Aandacht voor beweging en het ontwikkelen van talenten. De combinatie maakt het leuk en effectief.

Waarom vernieuwend?

Dit project biedt vernieuwing door de buurtbewoners in hun eigen kracht te zetten. Ouders worden actief betrokken bij het leerproces. Zij staan niet enkel aan de zijlijn mee te kijken, maar worden daadwerkelijk begeleidt om te handelen. We willen de vrijwilligers trainen en hen bekend maken met de juiste methodes. Hierdoor kunnen de ouders niet alleen de huidige leerlingen, maar ook andere leerlingen voorzien van hulp.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab 2018

Doe mee

Organisatie: Valentijnschool RVKO

Contactpersoon: Martin Krijgsman & Mark Opschoor (SportSchool010)

E-mail: martin.krijgsman@rvko.nl

Gerelateerde Plannen

Succes In Je Stage

Studenten voorbereiden op hun stage door het aanbieden van een test die aangeeft hoe zij er een succes van kunnen maken.

Bekijk dit plan

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen