Ontdek › Plan

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Subsidie toegekend € 29.795,00

Aangemaakt: 30 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Het doel van de samenwerking tussen de Valentijnschool en SportSchool010 is het begeleiden en opleiden van ouders & ouderen tot huiswerkbegeleiders voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8. Deze samenwerking verwacht bij te dragen aan het vergroten van de ouder- en wijkparticipatie, het benutten van de beschikbare kwaliteiten van kinderen en het continueren van begeleiding. Dit zal gebeuren door het begeleiden en opleiden van ouder-vrijwilligers welke het geleerde verder kunnen verspreiden onder leerlingen en de volgende groep ouders. Momenteel zijn er al ouders betrokken bij het begeleiden van kinderen afkomstig van de Valentijnschool.
Leren door te doen! Niet alleen kinderen leren doordat ze doen, dit geldt ook voor volwassenen. Eén docent, in samenwerking met één pedagoog de vrijwilligers leren hoe ze leerlingen moeten begrijpen, begeleiden en enthousiasmeren. De combinatie met sporten maakt de begeleiding leuk en effectief.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gelijke kansen voor de kinderen uit Rotterdam-Delfshaven.
Ouders maken hun droom uiteindelijk zelf mogelijk. Hiermee investeer je niet alleen in de kinderen, maar ook in de ouders en uiteindelijk in de wijk.
Aandacht voor beweging en het ontwikkelen van talenten. De combinatie maakt het leuk en effectief.

Waarom vernieuwend?

Dit project biedt vernieuwing door de buurtbewoners in hun eigen kracht te zetten. Ouders worden actief betrokken bij het leerproces. Zij staan niet enkel aan de zijlijn mee te kijken, maar worden daadwerkelijk begeleidt om te handelen. We willen de vrijwilligers trainen en hen bekend maken met de juiste methodes. Hierdoor kunnen de ouders niet alleen de huidige leerlingen, maar ook andere leerlingen voorzien van hulp.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab 2018

Doe mee

Organisatie: Valentijnschool RVKO

Contactpersoon: Martin Krijgsman & Mark Opschoor (SportSchool010)

E-mail: martin.krijgsman@rvko.nl

Gerelateerde Plannen

Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Picture

Artship - Supports a creative life

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Bekijk dit plan
Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Zuiderlokaal

ZuiderLokaal

Het bieden van extra taal en rekenlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het PO en van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het VO in Rotterdam Zuid, voor wier ouders dit financieel onbereikbaar is.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Meer plannen